Specialiști de la Ministerul Sănătății în strânsă colaborare cu experți de la Institutul de Medicină Urgentă, Societatea Neurologilor din Republica Moldova și Biroul Elvețian pentru Colaborare au organizat, cu succes, o serie de ateliere de formare intitulate ”Managementul clinic al accidentului vascular cerebral acut în faza pre-spitalicească”.
Atelierele s-au desfășurat în perioada 15 mai - 5 iunie 2024, având ca scop ridicarea competențelor profesionale ale medicilor de urgență, a medicilor generaliști și a asistenților medicali asociați serviciului CNAMUP.
Peste 320 de specialiști au participat la aceste cursuri de formare, care s-au axat pe îmbunătățirea managementului clinic al accidentului vascular cerebral acut în faza critică prespitalicească. Această inițiativă se aliniază cu angajamentul Ministerului Sănătății de a îmbunătăți continuu calitatea serviciilor de sănătate și de a se asigura că profesioniștii din domeniul medical sunt dotați cu cele mai recente cunoștințe și abilități.
Atelierele de lucru au fost conduse de un distins grup de lectori, printre care:
Eremei Zota, dr. în medicină, conf. univ., șef Departament Neurologie, Epileptologie și Boli interne;
Igor Crivorucica, neurolog, șef Secție Neurologie BCV;
Pavel Gavriliuc, neurolog, asistent universitar;
Pavel Leahu, neurolog, asistent universitar.
Cu siguranță, profesionalismul și cunoștințele avansate ale specialiștilor din domeniul sănătății va contribui semnificativ la tratarea cât mai eficientă a pacienților care au suportat un AVC.