Al doilea curs în managementul avansat al pacientului traumatizat (Advanced Trauma Life Support (ATLS)

O echipă formată din medici traumatologi, chirurgi, neurochirurgi de la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, (IMU), dar și alte instituții medicale și-au perfecționat abilitățile în gestionarea cazurilor de traume complexe în cadul celui de-al doilea curs în managementul avansat al pacientului traumatizat (Advanced Trauma Life Support (ATLS)).

Echipa formată din: Eugen Capcelea, medic chirurg, Sergiu Coropcean, medic chirurg, Ion Marina, medic neurochirurg, Ion Vacula, medic traumatolog ortoped Vasile Golubaș, traumatolog, Vasile Golubaș, medic de urgență și Sergiu Malai, medic neurolog și-au îmbunătățit cunoștințele și competențele în evaluarea rapidă și în tratamentul pacienților traumatizați, asigurând astfel o îngrijire de înaltă calitate, reducând riscul de complicații pe termen lung.

Participanții au beneficiat de sesiuni teoretice și practice, care au inclus simulări realiste și studii de caz, menite să-i pregătească pentru situațiile de urgență întâlnite în practică. Printre subiectele abordate putem menționa: managementul căilor aeriene și ventilației, evaluarea pacientului cu șoc, trauma cerebrală, a toracelui, abdominală și pelvină, particularitățile asistenței la copii, gravide și persoane în vârstă.

Prin participarea la acest curs, medicii de la IMU și colegii lor din alte instituții au demonstrat un angajament ferm față de perfecționarea continuă și îmbunătățirea serviciilor medicale oferite pacienților. Experiențele și cunoștințele dobândite în cadrul cursului ATLS vor fi esențiale în optimizarea protocolului de intervenție în situații de urgență și în creșterea șanselor de supraviețuire pentru pacienții cu traume severe.

Această inițiativă subliniază importanța colaborării și a schimbului de cunoștințe între profesioniștii din domeniul medical, asigurând astfel un nivel înalt de pregătire și răspuns eficient în situații critice.
Instruirea a fost organizată de OMS Moldova la inițiativa Ministerului Sănătății în parteneriat cu Societatea pentru Simulare Aplicată în Medicină din Moldova, cu suportul financiar al Biroului pentru Populație, Refugiați și Migrație din cadrul Departamentului de Stat al SUA în contextul crizei refugiaților din Ucraina.

 



Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.