Comunicat de presă
Pe parcursul sărbătorilor Pascale, 28 aprile 2019 - 6 mai 2019, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă s-au adresat 2056 de persoane pentru asistenţă medicală specializată, dintre care 388 au fost spitalizate. detalii...
07.05.2019

În rezultatul desfă şură rii concursului din data de 25.04.2019, învingă tori au fost desemnaţi :
1. Mîndrilă Corneliu, şef Secţia chirurgie de zi; 2. Verejan Eduard, medic de urgenţă DCMU; 3. Chiceac Elena, medic de urgenţă DCMU; 4. Toncoglaz Maia, medic de urgenţă DCMU; 5. Tataroi Victoria, medic de urgenţă DCMU; 6. Dragan Diana, medic neurolog epileptolog maturi, Centrul NaÈ›ional de Epileptologie. detalii...
26.04.2019

Raport Anual 2018
Activitatea IMSP Institutul de Medicină Urgentă pe parcursul anului 2018 şi obiectivele pentru anul 2019 detalii...
12.04.2019

Funcţie vacantă
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Cancelarie. detalii...
09.04.2019

Culegeri de lucrări ştiinţifice
Culegeri de lucrări ştiinţifice al Institutului de Medicină Urgentă.
Articole originale şi activitatea inovaţională aa. 2015-2018 detalii...
04.04.2019

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiilor vacante de: - Şef, Secţia Chirurgie de zi; - Medic de urgenţă, Dep. Clinic Medicină de Urgenţă - 4 unităţi; - Medic neurolog epileptolog maturi, Centrul Naţional de Epileptologie; detalii...
25.03.2019


IMSP IMU va beneficia de construirea și reorganizarea Unității de Primiri Urgente


IMSP Institutului de Medicină Urgentă va beneficia de construirea și reorganizarea Unității de Primiri Urgente (UPU) conform standardelor europene, datorită implicării instituției în proiectul transfrontalier "The CBC Romania-Moldova a safer area by improving the Mobile Emergency Service of Resuscitation and Extraction (SMURD) operating infrastructure, by increasing the level of training and maintain the capacity of prefossional personnel to intervene in emergency situations – SMURD 2".

Unitatea de Primiri Urgente, va avea o capacitate mai mare în primirea și acordarea asistenței medicale de urgență. Aceasta va fi organizată pe zone, cea mai importantă fiind zona de resuscitare a pacientului aflat în stare critică ca rezultat al politraumatismelor, accidentelor vasculare cerebrale, infarctului miocardic acut și altor patologii cu risc vital avansat, cu posibilități de intubare, ventilare, oxigenare, vacuum aspirație, imagistică, tomografie computerizată și analize de laborator.

În zona de resuscitare va exista posibilitatea efectuării intervențiilor chirurgicale de urgență salvatoare de viață cum ar fi:
-traheostomie;
-drenaj toracic;
-hemostază și prelucrarea prim-chirurgical a plăgilor cu hemoragii masive;
-stablizarea fracturilor, etc.

Astfel, Unitatea de Primiri Urgente va favoriza scurtarea timpului pentru stabilirea diagnosticului clinic definitv datorită echipamentului performant și a concentrării resurselor medicale și paramedicale în preajma pacientului.

Unitatea de Primiri Urgente este preconizată urgențelor, dar și pacienților care au nevoie de examinări specifice (ginecologie, ORL, oftalmologie, etc), asistența medicală fiind acordată după principiul de gravitate: verde-urgent, albastru-nonurgent, galben-risc de agravare și roșu-risc vital.

Programul Operaţional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, se adresează zonei aflate la frontiera dintre România şi Republica Moldova şi va contribui la evoluţia către o regiune de prosperitate şi bună vecinătate, realizată prin acţiuni de cooperare transfrontalieră în beneficiul statelor membre şi nemembre ale UE care se învecinează.

Proiectul sus menționat a fost aprobat de către Comisia Europeană la 14 noiembrie 2018, iar scopul acestuia este de a diminua discrepanțele regionale și de a spori dezvoltarea socio-economică a regiunilor vizate de program.

Serviciul de presa IMU


Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/