Stimate domnule Mihail Ciocanu,
Cu prilejul zilei Dumneavoastră de naştere, Vă adresăm cele mai calde urări de sănătate, fericire şi viaţă îndelungată, alături de cei dragi şi apropiaţi. detalii...
22.10.2018

Comunicat de presă
Intervenţie de tratament a accidentului vascular cerebral, prin neurotrombextracţie, realizată în premieră în cadrul IMU... detalii...
17.10.2018

Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...

21.11.2017

Endoproteză totală de umăr, O PREMIERĂ PE ŢARĂ


Pentru prima dată în Moldova medicii traumatologi ai Institutului de Medicină Urgentă au aplicat o metodă unică de protezare articulaţiilor humerale la un pacient cu o artroză postraumatică la umărul drept, provocată de o fractură osoasă vicios consolidată. Intervenţia chirurgicală a fost efectuată pe 20 noiembrie 2017 de către o echipă medicală moldo-franceză, condusă de dr. Alina Glavan, directorul Departamentului Clinic de ortopedie şi traumatologie al instituţiei.

Din spusele A. Glavan, operaţia a durat 3 ore şi a necesitat o concentare maximă de atenţie şi efort profesional. Preistoria cazului. Pacientul de 56 de ani este originar din r. Călăraşi. Acum 13 ani, în urma unui accident rutier, dânsul a suferit o fractură comunitivă de humerus proximal şi o fractură de humerus acetabil pe dreapta. Atunci în regim de urgenţă i-au fost sintezate segemntele fracturate cu ajutorul unei tije metalice (osteosinteză). În 2016, pacientul mai suportă o operaţie la fel de complicată pentru aparatul locomotor: artoplastie totală la şoldul drept pe fondul apariţiei coxatrozei postraumatice. Premorbidităţile descrise în anamneză făcuseră la început ca medicii traumtologi să ezite în privinţa luării decizii de operare. A trebuit ca bolnavul spitalizat să treacă mai întâi, sub grija şi monitorizarea medicului specialist, o perioadă de pregătire preoperatorie. Cu atât mai mult cu atât, altă soluţie de ameliorare a stării sănătăţii sale decât intervenţia chirurgicală nu exista. Tratamentul medical conservativ devenise ineficient şi nu putea asigura restabilirea funcţiilor articulare ale umărului şi nici a mobilităţii şi capacităţii de muncă a bolnavului.

La moment, şederea bolnavului în spital va depinde de rezultatele examenului clinic şi paraclinic posoperator. De obicei, această etapă durează până la 6-7 zile de tratament. Mai îndelungată este etapa de recuperare. Iniţial, bolnavul va trebui să ţină umărul în poziţie de imobilizare pe eşarfă, după care vor urma procedurile kinetoterapeutice la locul de trai. Pentru aceasta el va primi la mâna un ghid special al exerciţiilor şi acţiunilor recomandate.


Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/