Operație Revoluționară la Institutul de Medicină Urgentă

Săptămâna trecută a avut loc o premieră în medicina Republicii Moldova. A fost efectuată prima intervenție de protezare a discurilor de către chirurgul spinal, domnul Victor Ungurean, șeful secției Chirurgiei Spinale de la Institutul de Medicină Urgentă (IMU).

”Intervenția nu a fost complicată, de fapt, a fost o plăcere pentru mine să o efectuez știind că pacientul se va recupera rapid. Premiera constă în faptul că această proteză îi permite pacientului să-și restabilească (sau păstreze) toate mișcările gâtului”, a menționat Dr. Ungurean.

Intervenția a fost dedicată unui pacient în vârstă de 55 de ani, care s-a arătat extrem de energic și plin de optimism deja la o saptămână de la externare. ”Aveam dureri foarte puternice în regiunea capului și a mânii stângi, nu puteam dormi, mereu mă simțeam rău. Totul dura deja de 3 ani, după ce am suferit un accident rutier și am fost implicat într-o bătaie. Atunci când durerile deja au devenit insuportabile am decis să mă adresez la medicii specialiști de la IMU și am crezut din toată inima că mă vor ajuta. De fire sunt optimist și mă bucur de viață, așa vreau să fie și în continuare”, a menționat domnul. A putut merge chiar a doua zi după operație, iar după o săptămână deja a ajuns și la volan, fără o singură problemă. ”Îi mulțumesc foarte mult doctorului Ungurean pentru profesionalismul său și pentru că este foarte amabil, energic și brav. Totodată, vreau să îi spun un sincer mulțumesc directorului spitalului, domnului Mihai Ciocanu pentru că este parte a echipei de medici”, a menționat pacientul.    

Intervenția a avut loc datorită administrației spitalului ce a permis achiziționarea protezelor cervicale, astfel, datorită unei gestionări corecte a banilor publici a fost posibilă această intervenție costisitoare, dar în același timp revoluționară pentru Republica  Moldova.

”Aduc sincere mulțumiri domnului director al IMU, Mihai Ciocanu, care  aprovizionează spitalul cu implante inovatoare și performante și face ca în munca noastră, să fim cât mai productivi alături de pacienții noștri sănătoși și mulțumiți”, a menționat domnul Ungurean.

În același context, menționăm că toate costurile operației au fost suportate de Compania Națională de Asigurări în Medicină, drept pentru care le mulțumim pentru buna colaborare.

Victor Ungurean este chirurg spinal, șeful secției Chirurgie Spinală de la Institutul de Medicină Urgentă, Asistent universitar, USMF “N.Testemitanu”, (Catedra Orthopedie și Traumatologie). Deține mai multe diplome pentru merite speciale în activitatea inovațională.

 

 

https://www.jurnaltv.md/news/9b29946dd4ccf9ef/in-premiera-a-fost-efectuata-o-operatie-de-protezare-a-unui-disc-cervical.html 

http://tvrmoldova.md/social/interventie-chirurgicala-revolutionara-la-institutul-de-medicina-urgenta-din-chisinau/
 
http://tv8.md/2020/02/26/premiera-in-medicina-medicii-au-realizat-prima-interventie-de-protezare-a-discurilor/ 
Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.