Multstimate colege!
Astăzi, de Ziua Internaţională a Femeii, avem o ocazie în plus pentru a Vă exprima respectul şi aprecierea deosebită faţă de voi: mame, bunici, surori, soţii sau prietene. detalii...
07.03.2019

Comunicat
Promovarea imaginii medicilor în societate prin intermediul unei campanii sociale lansate de IMU detalii...
10.01.2019

Comunicat
Încă o premieră absolută în tratamentul endovascular al afecţiunilor vasculare cerebrale în Republica Moldova detalii...
18.12.2018

Conferinţa anuală IMSP IMU "Actualităţi şi Constroverse în Managementul Urgenţelor Medico-Chirurgicale"
Astăzi, 7 decembrie 2018, în cadrul Instutului de Medicină Urgentă s-a desfăşurat Conferinţa anuală IMSP IMU "Actualităţi şi Constroverse în Managementul Urgenţelor Medico-Chirurgicale". detalii...
07.12.2018

IMSP IMU va beneficia de construirea şi reorganizarea Unităţii de Primiri Urgente
IMSP Institutului de Medicină Urgentă va beneficia de construirea şi reorganizarea Unităţii de Primiri Urgente (UPU) conform standardelor europene, datorită implicării instituţiei în proiectul transfrontalier "The CBC Romania-Moldova a safer area by improving the Mobile Emergency Service of Resuscitation and Extraction (SMURD) operating infrastructure, by increasing the level of training and maintain the capacity of prefossional personnel to intervene in emergency situations - SMURD 2". detalii...
28.11.2018

Comunicat comun de presă
Ambasada Republicii Federale Germania şi Ambasada Republicii Franceze anunţă următoarele: detalii...
28.11.2018


O nouă reușită medicală la Institutul de Medicină Urgentă


Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea și strangularea stomacului.

Inițial, bărbatul a fost internat într-o altă instituție medicală din țară, dar în lipsa tehnologiilor moderne, n-a fost posibilă intervenția necesară. Ulterior, pacientul a fost transferat în cadrul IMSP IMU, unde medicii au depistat că organele abdominale ale bolnavului au avansat în cutia toracica, printr-un oificiu anormal, format în diafragmă ca urmare a unui traumatism. Pentru tratarea și recupararea bărbatului în vârstă de 70 de ani a fost mobilizată o echipa multidisciplinară de medici din cadrul institutului.

Intervenția chirurgicală a durat aproximativ 3 ore și a fost una complexă, întrucât, în urma acesteia, organele interne abdominale au fost repuse in poziție normală și diafragma reconstruită.

Perioada postoperatorie a constituit 120 de zile, timp în care pacientul a fost monitorizat în permanență de către medicii instituției, care au ameliorat complicațiile apărute și au restabilit funcțiile organismului.

Echipa multidisciplinară a fost formată din 3 medici chirurgi, Gheorghe Rojnoveanu, profesor universitar, Igor Maxim, șef Departamentul chirurgie, Ion Gagauz, șef Secția Traume asociate, dar și alți 16 medici dintre care anestiozologi care au supravegheat pacientul în timpul și după intervenția chirurgicală, medici de gardă și echipa de asistente medicale din secțiile de profil.

Astfel, IMSP Institutul de Medicină Urgentă a înregistrat o nouă reușită medicală, salvând viața pacientului și asigurândui o calitate a vieții mai bună. Dacă nu se intervenea în timp util, bărbatul risca să suporte consecințe grave asupra stării de sănătate sau chiar să-și piardă viața.

Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/