Comunicat de presă
Pe parcursul sărbătorilor Pascale, 28 aprile 2019 - 6 mai 2019, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă s-au adresat 2056 de persoane pentru asistenţă medicală specializată, dintre care 388 au fost spitalizate. detalii...
07.05.2019

În rezultatul desfă şură rii concursului din data de 25.04.2019, învingă tori au fost desemnaţi :
1. Mîndrilă Corneliu, şef Secţia chirurgie de zi; 2. Verejan Eduard, medic de urgenţă DCMU; 3. Chiceac Elena, medic de urgenţă DCMU; 4. Toncoglaz Maia, medic de urgenţă DCMU; 5. Tataroi Victoria, medic de urgenţă DCMU; 6. Dragan Diana, medic neurolog epileptolog maturi, Centrul NaÈ›ional de Epileptologie. detalii...
26.04.2019

Raport Anual 2018
Activitatea IMSP Institutul de Medicină Urgentă pe parcursul anului 2018 şi obiectivele pentru anul 2019 detalii...
12.04.2019

Funcţie vacantă
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Cancelarie. detalii...
09.04.2019

Culegeri de lucrări ştiinţifice
Culegeri de lucrări ştiinţifice al Institutului de Medicină Urgentă.
Articole originale şi activitatea inovaţională aa. 2015-2018 detalii...
04.04.2019

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiilor vacante de: - Şef, Secţia Chirurgie de zi; - Medic de urgenţă, Dep. Clinic Medicină de Urgenţă - 4 unităţi; - Medic neurolog epileptolog maturi, Centrul Naţional de Epileptologie; detalii...
25.03.2019


O nouă reușită medicală la Institutul de Medicină Urgentă


Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea și strangularea stomacului.

Inițial, bărbatul a fost internat într-o altă instituție medicală din țară, dar în lipsa tehnologiilor moderne, n-a fost posibilă intervenția necesară. Ulterior, pacientul a fost transferat în cadrul IMSP IMU, unde medicii au depistat că organele abdominale ale bolnavului au avansat în cutia toracica, printr-un oificiu anormal, format în diafragmă ca urmare a unui traumatism. Pentru tratarea și recupararea bărbatului în vârstă de 70 de ani a fost mobilizată o echipa multidisciplinară de medici din cadrul institutului.

Intervenția chirurgicală a durat aproximativ 3 ore și a fost una complexă, întrucât, în urma acesteia, organele interne abdominale au fost repuse in poziție normală și diafragma reconstruită.

Perioada postoperatorie a constituit 120 de zile, timp în care pacientul a fost monitorizat în permanență de către medicii instituției, care au ameliorat complicațiile apărute și au restabilit funcțiile organismului.

Echipa multidisciplinară a fost formată din 3 medici chirurgi, Gheorghe Rojnoveanu, profesor universitar, Igor Maxim, șef Departamentul chirurgie, Ion Gagauz, șef Secția Traume asociate, dar și alți 16 medici dintre care anestiozologi care au supravegheat pacientul în timpul și după intervenția chirurgicală, medici de gardă și echipa de asistente medicale din secțiile de profil.

Astfel, IMSP Institutul de Medicină Urgentă a înregistrat o nouă reușită medicală, salvând viața pacientului și asigurândui o calitate a vieții mai bună. Dacă nu se intervenea în timp util, bărbatul risca să suporte consecințe grave asupra stării de sănătate sau chiar să-și piardă viața.

Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/