Stimate domnule Mihail Ciocanu,
Cu prilejul zilei Dumneavoastră de naştere, Vă adresăm cele mai calde urări de sănătate, fericire şi viaţă îndelungată, alături de cei dragi şi apropiaţi. detalii...
22.10.2018

Comunicat de presă
Intervenţie de tratament a accidentului vascular cerebral, prin neurotrombextracţie, realizată în premieră în cadrul IMU... detalii...
17.10.2018

Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...


O nouă reușită medicală la Institutul de Medicină Urgentă


Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea și strangularea stomacului.

Inițial, bărbatul a fost internat într-o altă instituție medicală din țară, dar în lipsa tehnologiilor moderne, n-a fost posibilă intervenția necesară. Ulterior, pacientul a fost transferat în cadrul IMSP IMU, unde medicii au depistat că organele abdominale ale bolnavului au avansat în cutia toracica, printr-un oificiu anormal, format în diafragmă ca urmare a unui traumatism. Pentru tratarea și recupararea bărbatului în vârstă de 70 de ani a fost mobilizată o echipa multidisciplinară de medici din cadrul institutului.

Intervenția chirurgicală a durat aproximativ 3 ore și a fost una complexă, întrucât, în urma acesteia, organele interne abdominale au fost repuse in poziție normală și diafragma reconstruită.

Perioada postoperatorie a constituit 120 de zile, timp în care pacientul a fost monitorizat în permanență de către medicii instituției, care au ameliorat complicațiile apărute și au restabilit funcțiile organismului.

Echipa multidisciplinară a fost formată din 3 medici chirurgi, Gheorghe Rojnoveanu, profesor universitar, Igor Maxim, șef Departamentul chirurgie, Ion Gagauz, șef Secția Traume asociate, dar și alți 16 medici dintre care anestiozologi care au supravegheat pacientul în timpul și după intervenția chirurgicală, medici de gardă și echipa de asistente medicale din secțiile de profil.

Astfel, IMSP Institutul de Medicină Urgentă a înregistrat o nouă reușită medicală, salvând viața pacientului și asigurândui o calitate a vieții mai bună. Dacă nu se intervenea în timp util, bărbatul risca să suporte consecințe grave asupra stării de sănătate sau chiar să-și piardă viața.

Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/