Stimate domnule Mihail Ciocanu,
Cu prilejul zilei Dumneavoastră de naştere, Vă adresăm cele mai calde urări de sănătate, fericire şi viaţă îndelungată, alături de cei dragi şi apropiaţi. detalii...
22.10.2018

Comunicat de presă
Intervenţie de tratament a accidentului vascular cerebral, prin neurotrombextracţie, realizată în premieră în cadrul IMU... detalii...
17.10.2018

Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...

19.12.2017

O mare pierdere pentru ştiinţa medicală


S-a stins din viaţă profesorul Constantin Eţco. Un Om de o formaţie şi cumsecădenie proverbială. Toată viaţa a muncit cu mare tenacitate şi spor la orice lucru care i s-a încredinţat. Fie că e vorba de pedagogie, ştiinţă sau management. Avea nişte calităţi omeneşti gata formate, ştia ce şi cum să facă un lucru, intuindu-i perspectiva şi impactul său asupra vieţii şi societăţii. Mereu aplecat de asupra hîrtiei. A scris circa 500 de lucrări pe teme medicinii, economiei şi managementului: articole, monografii, cărţi, manuale, ghiduri, compendii.

A contribuit la crearea învăţământului medical universitar si postuniversitar, fondând catedra de economie, management şi psigopedagogie, care a iniţiat procesul de pregătire multidisciplinară a studenţilor medicinişti. A fost unul dintre conceptorii şi implementatorii sistemului naţional de asigurare medicală obligatorie în ţara noastră.

Progesorul Constantin Eţco a fost discipol al ilustrului medic, savant, profersor, rector şi om de stat Nicolae Testemiţanu, pentru care a nutrit un sentiment de stimă şi preţuire aparte. Şi i-a urmat cauza de extindere şi consolidare a disciplinelor medicale universitare şi de modernizare a Serviciului de sănătate.

Profesorul Constantin Eţco, deţinător al diverselor distincţii medicale academice şi diplome guvernamentale, laureat al Premiului de stat pentru prinosul său desebit la dezvoltarea ştiinţei şi tehnicii din Republica Moldova, face parte din generaţia medicilor şi savanţilor, care şi-au jertvit fără prejet viaţa pe altarul înălţării medicinii, ştiinţei li culturii naţionale.

Transmitem condoleanţele noastre familiei şi rudelor îndurerate. Dumnezeu să-l ierte şi să-l aibă de dreapta sa.

Necrologul a fost semnat de:

Prof. Mihail Ciocanu, dr. Sergiu Ştepa, dr. con. Adrian Belâi, dr. conf. Sergiu Şandru, dr. Sergiu Cobâleţchi, dr.comf. Iulian Glavan, dr. Diana Manea, dr. Igor Maxim, dr. Igor Curov, Liviu Vovc, Boris Leontii.


Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/