Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...

Noi oportunităţi de colaborare între IMSP IMU şi UNPR
La 18 iulie curent, conducerea IMSP IMU a avut o întâlnire cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR) şi ai Asociaţiei Investitorilor din România.
detalii...

Medicii IMSP IMU instruiţi în domeniul comunicării
În perioada 13 - 15 iulie 2018, IMSP Institutul de Medicină Urgentă desfăşoară un curs de instruire în domeniul comunicării cu genericul "Relaţia medic-pacient şi factorii ce influenţează comunicarea eficientă", destinat personalului medical din cadrul instituţiei.
detalii...

Numarul intoxicaţiilor cu ciuperci este în creştere
În ultima perioadă se atestă o sporire a cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci, în rândul populaţiei Republicii Moldova, doar în perioada 09-13 iulie au făcut intoxicaţie la ciuperci 11 persoane mature şi 6 copii, dintre care un copil a decedat.
detalii...

Medicii IMSP IMU i-au replantat cu succes degetul de la mână unei paciente de doar 11 ani
Două echipe de chirurgi şi anesteziologi ai Secţiei de Microchirurgie au operat în regim de urgenţă timp de şapte ore o pacientă căreia i-au replantat degetul 3 de la mână dreaptă. Fata şi-a fracturat degetul într-un accident în timpul antrenamentelor.
detalii...
27.06.2018

Aviz
Astăzi, 21 iunie 2018, ora 15:30, în cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă, se va desfăşura conferinţa Imagistica digitală şi comunicaţii în medicină (DICOM). În acest an, tema conferinţei este "Usage of VI-SEEM infrastructure for mobile DICOM". În cadrul conferinţei participanţii vor avea posibilitatea să prezinte şi să pună în discuţie 3 subiecte cheie, vizavi de tema generală a conferinţei.

Premiul mare şi 7 medalii de aur pentru IMSP IMU la Euroinvent - 2018
O echipă de medici şi cadre didactice ai IMSP Institutului de Medicină Urgentă, alături de inventatori şi cercetători din peste 34 ţări, au participat la Euroinvent 2018 - Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării, desfăşurată la Iaşi, România,
detalii...

16.10.2017

COMUNICAT DE PRESĂ


Duminică, 15 octombrie, omenirea a marcat Ziua mondială a spălatului pe mâini. În Republica Moldova evenimentul respectiv a fost consemnat prin organizarea diverselor acţiuni medicale şi informaţionale, cu scopul instruirii şi educării populaţiei pentru respectarea cerinţelor igieno-sanitare în spitale, spaţii publice, casnice şi habituale. Dat fiind faptul, că în timpul activităţii de zi cu zi lucrătorii medicali contactează cu un număr foarte mare de pacienţi, problema mânilor curate are pentru ei o însemnătate primordială. Potrivit unor date de specialitate, circa 80% din infecţiile intraspitaliceşti sunt cauzate de contactul direct al măinilor.

În IMU, ca şi în orice instituţie de profil chirurgical, igiena măinilor reprezinta prioritatea nr. 1 pentru toate activităţile medicale cotidiene

Îngrijirea curată semnifică o îngrijire sigură , deoarece este prima provocare ţintită spre siguranţa pacienţilor. Conceptul acesta de securitate medicală spitalicească a fost lansat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS ) la Adunarea sa generală din 2002

Din acest considerent, obiectivul “mâinlor curate” a devenit pentru medicii şi asistenţii medicali ai instituţiei nu doar un exerciţiu profesional, dar şi un mod de gândire, de comportament etic. Noua paradigmă a activităţii medico-sanitare a lucrătorului medical din IMU are la bază experienţa de combatere a infecţiilor nosocomiale, preluată acum 2 ani de la colegii din Spitalul universitar al or. Tartu, Estonia. Proiectul respectiv e la o etapa acvansată de implementare, înregistrând déjà rezultate palpabile. Numărul infecţiilor nosocomiale în spital pe primele 9 luni s-a redus în jumătate. De acest fapt s-au convins şi inspectorii Centrului municipal de sănătate publică, care au venit în septembrie trecut la Institut pentru a efectua un control selectiv cu prelevarea lavajelor la flora microbiană de pe măinile asistentelor medicale.

În perioada de referinţă au fost efectuate mai multe vizite reciproce. Ai noştri au plecat la Tartu pentru a învăţa cum funcţionează sistemul de control şi evidenţă a infecţiilor intraspitaliceşti, ei au venit la Chişinău pentru a monitoriza şi aprecia aplicarea corectă a proiectului. La prima deplasare au adus cu ei şi 2 aparate speciale cu raze ultraviolete de măsurare a calităţii Igienii măinilor şi determinare extempore a rezultatului.

La moment toate secţiile spitalului Institutului de Urgenţă sunt dotate cu dispensere şi antiseptici pentru măini. Au fost instalate 170 de dispensare pentru pat şi 154 de dispenser pentru hol, care sunt acţionate cu cotul.

Funcţionarea şi completarea aparatelor respective cu toate cele necesare ţin de competenţa asistentelor medicale superioare.


Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/