Noi oportunităţi de colaborare între IMSP IMU şi UNPR
La 18 iulie curent, conducerea IMSP IMU a avut o întâlnire cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR) şi ai Asociaţiei Investitorilor din România.
detalii...

Medicii IMSP IMU instruiţi în domeniul comunicării
În perioada 13 - 15 iulie 2018, IMSP Institutul de Medicină Urgentă desfăşoară un curs de instruire în domeniul comunicării cu genericul "Relaţia medic-pacient şi factorii ce influenţează comunicarea eficientă", destinat personalului medical din cadrul instituţiei.
detalii...

Numarul intoxicaţiilor cu ciuperci este în creştere
În ultima perioadă se atestă o sporire a cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci, în rândul populaţiei Republicii Moldova, doar în perioada 09-13 iulie au făcut intoxicaţie la ciuperci 11 persoane mature şi 6 copii, dintre care un copil a decedat.
detalii...

Medicii IMSP IMU i-au replantat cu succes degetul de la mână unei paciente de doar 11 ani
Două echipe de chirurgi şi anesteziologi ai Secţiei de Microchirurgie au operat în regim de urgenţă timp de şapte ore o pacientă căreia i-au replantat degetul 3 de la mână dreaptă. Fata şi-a fracturat degetul într-un accident în timpul antrenamentelor.
detalii...
27.06.2018

Aviz
Astăzi, 21 iunie 2018, ora 15:30, în cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă, se va desfăşura conferinţa Imagistica digitală şi comunicaţii în medicină (DICOM). În acest an, tema conferinţei este "Usage of VI-SEEM infrastructure for mobile DICOM". În cadrul conferinţei participanţii vor avea posibilitatea să prezinte şi să pună în discuţie 3 subiecte cheie, vizavi de tema generală a conferinţei.

Premiul mare şi 7 medalii de aur pentru IMSP IMU la Euroinvent - 2018
O echipă de medici şi cadre didactice ai IMSP Institutului de Medicină Urgentă, alături de inventatori şi cercetători din peste 34 ţări, au participat la Euroinvent 2018 - Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării, desfăşurată la Iaşi, România,
detalii...

Echipa asistenţilor medicali ai IMSP IMU, decorată cu Premiul mare
Sîmbătă 12 mai curent, echipa asistenţilor medicali a IMSP Institutul de Medicină Urgentă a participat la Conferinţa Naţională Consacrată Zilei Internaţionale a Nurselor, organizată de către Asociaţia de Nursing din Republica Moldova.
detalii...

Ziua Internaţională a Asistentului Medical
Peste 600 de asistenţi medicali au marcat astăzi Ziua Internaţională a Asistentului Medical cu genericul: "Nursele-o sursă vitală; sănătatea este un drept uman", în cadrul unui eveniment desfăşurat la IMSP Institutul De Medicină Urgentăă.
detalii...
11.05.2018


26.02.2018

Intervenţie chirurgicală reuşită, în cazul unui pacient care risca să-și piardă mâna stângă


Vineri, 23 februarie 2018, în cadrul IMSP Institutul de Medicină Uurgentă, Secția Microchirurgie, a fost efectuată o intervenție chirurgicală de urgență, unui bărbat în vârstă de 42 de ani, care prezenta fracturi deschise ale mâinii stângi, provocate de o mașină agricolă electrică pentru mărunțirea furajului.

Pacientului i-a fost acordat primul ajutor medical la IMSP Spitalul Raional Drochia, fiind examinat radiologic și aplicândui-se pansament antiseptic, ulterior, transportat la Institutul de Medicină Urgentă.

Intervenţia chirurgicală a durat 6 ore, fiind efectuată de către o echipă de microchirurgi condusă de medicul Anatolii Calistru, conferențiar universitar, doctor în medicină, șef al Secției Microchirurgie, a Institutului de Medicină Urgentă. Medicii au reușit să salveze brațul stâng al pacientului, prin efectuarea osteosintezei cu broșe, restabilirea tendoanelor extensoare, efectuarea plastiei defectului tegumentar cu lambou liber radial de pe antebrațul drept și autodermoplastia locului donator.

La moment, bărbatul în vârstă de 42 de ani, rămâne internat în cadrul Institutului de Medicină Urgentă, pentru tratament și recuperare, starea de sănătate a acestuia fiind în continuare stabilă.

vezi mai multe știri din Noutăți/Evenimente

Serviciul de presă IMU

http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/