Stimate domnule Mihail Ciocanu,
Cu prilejul zilei Dumneavoastră de naştere, Vă adresăm cele mai calde urări de sănătate, fericire şi viaţă îndelungată, alături de cei dragi şi apropiaţi. detalii...
22.10.2018

Comunicat de presă
Intervenţie de tratament a accidentului vascular cerebral, prin neurotrombextracţie, realizată în premieră în cadrul IMU... detalii...
17.10.2018

Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...


26.02.2018

Intervenţie chirurgicală reuşită, în cazul unui pacient care risca să-și piardă mâna stângă


Vineri, 23 februarie 2018, în cadrul IMSP Institutul de Medicină Uurgentă, Secția Microchirurgie, a fost efectuată o intervenție chirurgicală de urgență, unui bărbat în vârstă de 42 de ani, care prezenta fracturi deschise ale mâinii stângi, provocate de o mașină agricolă electrică pentru mărunțirea furajului.

Pacientului i-a fost acordat primul ajutor medical la IMSP Spitalul Raional Drochia, fiind examinat radiologic și aplicândui-se pansament antiseptic, ulterior, transportat la Institutul de Medicină Urgentă.

Intervenţia chirurgicală a durat 6 ore, fiind efectuată de către o echipă de microchirurgi condusă de medicul Anatolii Calistru, conferențiar universitar, doctor în medicină, șef al Secției Microchirurgie, a Institutului de Medicină Urgentă. Medicii au reușit să salveze brațul stâng al pacientului, prin efectuarea osteosintezei cu broșe, restabilirea tendoanelor extensoare, efectuarea plastiei defectului tegumentar cu lambou liber radial de pe antebrațul drept și autodermoplastia locului donator.

La moment, bărbatul în vârstă de 42 de ani, rămâne internat în cadrul Institutului de Medicină Urgentă, pentru tratament și recuperare, starea de sănătate a acestuia fiind în continuare stabilă.

vezi mai multe știri din Noutăți/Evenimente

Serviciul de presă IMU

http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/