Comunicat de presă
Intervenţie de tratament a accidentului vascular cerebral, prin neurotrombextracţie, realizată în premieră în cadrul IMU... detalii...
17.10.2018

Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...


Medicii IMSP IMU instruiți în domeniul comunicării


În perioada 13 - 15 iulie 2018, IMSP Institutul de Medicină Urgentă desfășoară un curs de instruire în domeniul comunicării cu genericul "Relația medic-pacient și factorii ce influențează comunicarea eficientă", destinat personalului medical din cadrul instituției.

Astfel, la prima sesiune a participat directorul IMSP IMU, Mihail Ciocanu, vicedirectorul medical IMSP IMU, Sergiu Ștepa, directorul Centrului Strategii și Politici de Sănătate, Inga Pasecinic, doctor în științe medicale, MSP, România, Cristian Iulius Surcel, în calitate de formator, și 30 de angajați ai instituției, dintre care medici de urgență, chirurgi de urgență, traumatologi și alții.

În cadrul seminarului au fost puse în discuție tematicile ce vizează relația medic-pacient prin prisma comunicării. Cele mai importante subiecte au fost: tehnici de comunicare cu diferite tipuri de pacienți, elemente de bază ale comunicării verbale și non-verbale, relația asistent medical - pacient și factorii ce influențează comunicarea, principiile de bază ale rezolvării conflictelor și procedura de comunicare și consiliere a pacienților.

Scopul cursurilor este de a dezvolta și perfecționa continu capcacitățile de comunicare ale medicilor în raport cu pacienții, îmbunătățind astfel relația dintre instituție și pacient, diminuând riscurile aparației conflictelor și a feedback-urilor negative.

Conducerea IMSP IMU pune un accent deosebit pe segmentul comunicării eficiente, or comunicarea este una dintre cele mai importante abilități într-o instituție medicală, o abordare esențială pentru a asigura confortul pacientului și pentru a promova calitatea îngrijirii medicale.


Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/