Noi oportunităţi de colaborare între IMSP IMU şi UNPR
La 18 iulie curent, conducerea IMSP IMU a avut o întâlnire cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR) şi ai Asociaţiei Investitorilor din România.
detalii...

Medicii IMSP IMU instruiţi în domeniul comunicării
În perioada 13 - 15 iulie 2018, IMSP Institutul de Medicină Urgentă desfăşoară un curs de instruire în domeniul comunicării cu genericul "Relaţia medic-pacient şi factorii ce influenţează comunicarea eficientă", destinat personalului medical din cadrul instituţiei.
detalii...

Numarul intoxicaţiilor cu ciuperci este în creştere
În ultima perioadă se atestă o sporire a cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci, în rândul populaţiei Republicii Moldova, doar în perioada 09-13 iulie au făcut intoxicaţie la ciuperci 11 persoane mature şi 6 copii, dintre care un copil a decedat.
detalii...

Medicii IMSP IMU i-au replantat cu succes degetul de la mână unei paciente de doar 11 ani
Două echipe de chirurgi şi anesteziologi ai Secţiei de Microchirurgie au operat în regim de urgenţă timp de şapte ore o pacientă căreia i-au replantat degetul 3 de la mână dreaptă. Fata şi-a fracturat degetul într-un accident în timpul antrenamentelor.
detalii...
27.06.2018

Aviz
Astăzi, 21 iunie 2018, ora 15:30, în cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă, se va desfăşura conferinţa Imagistica digitală şi comunicaţii în medicină (DICOM). În acest an, tema conferinţei este "Usage of VI-SEEM infrastructure for mobile DICOM". În cadrul conferinţei participanţii vor avea posibilitatea să prezinte şi să pună în discuţie 3 subiecte cheie, vizavi de tema generală a conferinţei.

Premiul mare şi 7 medalii de aur pentru IMSP IMU la Euroinvent - 2018
O echipă de medici şi cadre didactice ai IMSP Institutului de Medicină Urgentă, alături de inventatori şi cercetători din peste 34 ţări, au participat la Euroinvent 2018 - Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării, desfăşurată la Iaşi, România,
detalii...

Echipa asistenţilor medicali ai IMSP IMU, decorată cu Premiul mare
Sîmbătă 12 mai curent, echipa asistenţilor medicali a IMSP Institutul de Medicină Urgentă a participat la Conferinţa Naţională Consacrată Zilei Internaţionale a Nurselor, organizată de către Asociaţia de Nursing din Republica Moldova.
detalii...

Ziua Internaţională a Asistentului Medical
Peste 600 de asistenţi medicali au marcat astăzi Ziua Internaţională a Asistentului Medical cu genericul: "Nursele-o sursă vitală; sănătatea este un drept uman", în cadrul unui eveniment desfăşurat la IMSP Institutul De Medicină Urgentăă.
detalii...
11.05.2018

09.10.2017

Linii de profilaxie în cancerul mamar


Azi s-a dat startul unei campanii informaţionale de combatere a cancerului mamar. Înscrisurile sale specifice sunt destinate pacientelor afectate cu maladia respectivă, precum şi tuturor persoanelor de gen feminin, care doresc, se îngrijesc de sănătatea propriului organism şi intenţionează să facă un examen clinic şi paraclinic la medicul specialist. În această perioadă autorităţile sistemului de sănătate îşi concentrează eforturile pe organizarea acţiunilor de informare şi sensibilizare a opiniei publice privind metodele de prevenire, diagnosticare (precoce) şi tratament medical al cancerului glandei mamare.

Cu toate că profesional nu menajează strategiile curative în domeniu, colectivul Institutului de Medicină Urgentă este cu gandul şi cu inima alături de sexul frumos şi, în special, de pacientele în reconvalescentă. Astăzi colaboratorii din subdiviziunile medicale ale Institutului, în semn de solidaritate şi susţinere a femeilor care se confruntă cu intemperiile acestei patologii nemiloase, şi-au agăţat pe reverul halatului o pangligă de culoare roz, ce o vor purta pe tot parcursul lunii octombrie. Pacientele internate în secţiile medicale au fost antrenate în mici dialoguri profilactice despre manifestările generale ale acestei maladii. Un grup de asistente au organizat un flashmob discriptiv despre profilaxia ;i tratamentul cancerului glandei mamare.

Anual, circa 1000 de femei din Republica Moldova devin victime ale cancerului glandei mamare.

Examinările stării structurale a glandei mamare, efectuate precoce prin USG şi mamografie, fie din iniţiativa pacientei, fie în cadrul Screeningului cancerului glandei mamare, efectuat de medicina primară, ce se finisează obligator cu consultaţia medicului oncolog - mamolog, fac ca maladia respectivă să fie luată sub control.

Cu cât mai multe informaţii despre maladiile de cancer există, cu cât mai bine populaţia are grijă de sănătate, cu atât şansele de a învinge boala sunt mai reale.


Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/