Comunicat de presă
Intervenţie de tratament a accidentului vascular cerebral, prin neurotrombextracţie, realizată în premieră în cadrul IMU... detalii...
17.10.2018

Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...

09.10.2017

Linii de profilaxie în cancerul mamar


Azi s-a dat startul unei campanii informaţionale de combatere a cancerului mamar. Înscrisurile sale specifice sunt destinate pacientelor afectate cu maladia respectivă, precum şi tuturor persoanelor de gen feminin, care doresc, se îngrijesc de sănătatea propriului organism şi intenţionează să facă un examen clinic şi paraclinic la medicul specialist. În această perioadă autorităţile sistemului de sănătate îşi concentrează eforturile pe organizarea acţiunilor de informare şi sensibilizare a opiniei publice privind metodele de prevenire, diagnosticare (precoce) şi tratament medical al cancerului glandei mamare.

Cu toate că profesional nu menajează strategiile curative în domeniu, colectivul Institutului de Medicină Urgentă este cu gandul şi cu inima alături de sexul frumos şi, în special, de pacientele în reconvalescentă. Astăzi colaboratorii din subdiviziunile medicale ale Institutului, în semn de solidaritate şi susţinere a femeilor care se confruntă cu intemperiile acestei patologii nemiloase, şi-au agăţat pe reverul halatului o pangligă de culoare roz, ce o vor purta pe tot parcursul lunii octombrie. Pacientele internate în secţiile medicale au fost antrenate în mici dialoguri profilactice despre manifestările generale ale acestei maladii. Un grup de asistente au organizat un flashmob discriptiv despre profilaxia ;i tratamentul cancerului glandei mamare.

Anual, circa 1000 de femei din Republica Moldova devin victime ale cancerului glandei mamare.

Examinările stării structurale a glandei mamare, efectuate precoce prin USG şi mamografie, fie din iniţiativa pacientei, fie în cadrul Screeningului cancerului glandei mamare, efectuat de medicina primară, ce se finisează obligator cu consultaţia medicului oncolog - mamolog, fac ca maladia respectivă să fie luată sub control.

Cu cât mai multe informaţii despre maladiile de cancer există, cu cât mai bine populaţia are grijă de sănătate, cu atât şansele de a învinge boala sunt mai reale.


Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/