Stimate domnule Mihail Ciocanu,
Cu prilejul zilei Dumneavoastră de naştere, Vă adresăm cele mai calde urări de sănătate, fericire şi viaţă îndelungată, alături de cei dragi şi apropiaţi. detalii...
22.10.2018

Comunicat de presă
Intervenţie de tratament a accidentului vascular cerebral, prin neurotrombextracţie, realizată în premieră în cadrul IMU... detalii...
17.10.2018

Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...

07.03.2017

Aşa e creştineşte


Cazul familei Petraşcu cu 4 copii a răvăşit sufletele multor colaboratori ai Institutului. Soţul, Eugen Petraşcu, medic anesteziolog în secţia de reanimare,după mai mulţi ani de suferinţă a decedat din cauza unei boli incurabile. Colegii săi au reacţionat cu compasiune la cele întâmplate, adunând în mai multe rânduri mijloace băneşti pentru cheltuieli de întreţinere.Însă drama acestei familii îndurerate părea să nu se mai termine. Rămaşi fără sprijin, mama şi copiii duceau un trai anevoios într-o cameră mică dintr-un cămin vechi fără condiţii normale de viaţă şi speranţa ca vor putea să se bucure vreodată de semnele bunăstării şi fericirii umane. Şi minunea s-a produs. Pe data de 6 martie, în semn de respect pentru fostul coleg şi compasiune faţă de familia numeroasă, colectivul medical al Institutului de Medicină Urgentă în frunte cu prof. Mihail Ciocanu a decis să contribuie cu un suport financiar considerabil de 130 mii de lei ca o primă cotă de procurare a unui apartament în or. Chişinău. Acţiunea de caritate a fost sprijinită şi de Liga Medicilor şi colaboratorii aparatului Ministerului Sănătăţii al Republicii Moldova.

Primind certificatul cu suma menţionată, soţia răposatului Liuba Petraşcu a multămit cutremurată de emoţii celor adunaţi pentru ajutor , adresând întregului corp medical al instituţiei şi, cu ocazia lui 8 Martie şi femeilor instituţiei, urări de bine şi sănătate, realizări mari în activitatea lor nobilă.

Administraţia IMSP IMU îşi exprimă convingerea, că ajutorul material oferit familiei Petraşcu îşi va atinge destinaţia, iar acţiunea înfăptuită în comun va consolida şi mai tare eforturile de muncă, puterea de simţire şi trăire a colectivului în spiritul valorilor creştine.

Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/