Noi oportunităţi de colaborare între IMSP IMU şi UNPR
La 18 iulie curent, conducerea IMSP IMU a avut o întâlnire cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR) şi ai Asociaţiei Investitorilor din România.
detalii...

Medicii IMSP IMU instruiţi în domeniul comunicării
În perioada 13 - 15 iulie 2018, IMSP Institutul de Medicină Urgentă desfăşoară un curs de instruire în domeniul comunicării cu genericul "Relaţia medic-pacient şi factorii ce influenţează comunicarea eficientă", destinat personalului medical din cadrul instituţiei.
detalii...

Numarul intoxicaţiilor cu ciuperci este în creştere
În ultima perioadă se atestă o sporire a cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci, în rândul populaţiei Republicii Moldova, doar în perioada 09-13 iulie au făcut intoxicaţie la ciuperci 11 persoane mature şi 6 copii, dintre care un copil a decedat.
detalii...

Medicii IMSP IMU i-au replantat cu succes degetul de la mână unei paciente de doar 11 ani
Două echipe de chirurgi şi anesteziologi ai Secţiei de Microchirurgie au operat în regim de urgenţă timp de şapte ore o pacientă căreia i-au replantat degetul 3 de la mână dreaptă. Fata şi-a fracturat degetul într-un accident în timpul antrenamentelor.
detalii...
27.06.2018

Aviz
Astăzi, 21 iunie 2018, ora 15:30, în cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă, se va desfăşura conferinţa Imagistica digitală şi comunicaţii în medicină (DICOM). În acest an, tema conferinţei este "Usage of VI-SEEM infrastructure for mobile DICOM". În cadrul conferinţei participanţii vor avea posibilitatea să prezinte şi să pună în discuţie 3 subiecte cheie, vizavi de tema generală a conferinţei.

Premiul mare şi 7 medalii de aur pentru IMSP IMU la Euroinvent - 2018
O echipă de medici şi cadre didactice ai IMSP Institutului de Medicină Urgentă, alături de inventatori şi cercetători din peste 34 ţări, au participat la Euroinvent 2018 - Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării, desfăşurată la Iaşi, România,
detalii...

Echipa asistenţilor medicali ai IMSP IMU, decorată cu Premiul mare
Sîmbătă 12 mai curent, echipa asistenţilor medicali a IMSP Institutul de Medicină Urgentă a participat la Conferinţa Naţională Consacrată Zilei Internaţionale a Nurselor, organizată de către Asociaţia de Nursing din Republica Moldova.
detalii...

Ziua Internaţională a Asistentului Medical
Peste 600 de asistenţi medicali au marcat astăzi Ziua Internaţională a Asistentului Medical cu genericul: "Nursele-o sursă vitală; sănătatea este un drept uman", în cadrul unui eveniment desfăşurat la IMSP Institutul De Medicină Urgentăă.
detalii...
11.05.2018

07.03.2017

Aşa e creştineşte


Cazul familei Petraşcu cu 4 copii a răvăşit sufletele multor colaboratori ai Institutului. Soţul, Eugen Petraşcu, medic anesteziolog în secţia de reanimare,după mai mulţi ani de suferinţă a decedat din cauza unei boli incurabile. Colegii săi au reacţionat cu compasiune la cele întâmplate, adunând în mai multe rânduri mijloace băneşti pentru cheltuieli de întreţinere.Însă drama acestei familii îndurerate părea să nu se mai termine. Rămaşi fără sprijin, mama şi copiii duceau un trai anevoios într-o cameră mică dintr-un cămin vechi fără condiţii normale de viaţă şi speranţa ca vor putea să se bucure vreodată de semnele bunăstării şi fericirii umane. Şi minunea s-a produs. Pe data de 6 martie, în semn de respect pentru fostul coleg şi compasiune faţă de familia numeroasă, colectivul medical al Institutului de Medicină Urgentă în frunte cu prof. Mihail Ciocanu a decis să contribuie cu un suport financiar considerabil de 130 mii de lei ca o primă cotă de procurare a unui apartament în or. Chişinău. Acţiunea de caritate a fost sprijinită şi de Liga Medicilor şi colaboratorii aparatului Ministerului Sănătăţii al Republicii Moldova.

Primind certificatul cu suma menţionată, soţia răposatului Liuba Petraşcu a multămit cutremurată de emoţii celor adunaţi pentru ajutor , adresând întregului corp medical al instituţiei şi, cu ocazia lui 8 Martie şi femeilor instituţiei, urări de bine şi sănătate, realizări mari în activitatea lor nobilă.

Administraţia IMSP IMU îşi exprimă convingerea, că ajutorul material oferit familiei Petraşcu îşi va atinge destinaţia, iar acţiunea înfăptuită în comun va consolida şi mai tare eforturile de muncă, puterea de simţire şi trăire a colectivului în spiritul valorilor creştine.

Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/