Stimate domnule Mihail Ciocanu,
Cu prilejul zilei Dumneavoastră de naştere, Vă adresăm cele mai calde urări de sănătate, fericire şi viaţă îndelungată, alături de cei dragi şi apropiaţi. detalii...
22.10.2018

Comunicat de presă
Intervenţie de tratament a accidentului vascular cerebral, prin neurotrombextracţie, realizată în premieră în cadrul IMU... detalii...
17.10.2018

Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...


Echipa asistenților medicali ai IMSP IMU, decorată cu Premiul mare


Sâmbătă 12 mai curent, echipa asistenților medicali a IMSP Institutul de Medicină Urgentă a participat la Conferinţa Naţională Consacrată Zilei Internaţionale a Nurselor, organizată de către Asociația de Nursing din Republica Moldova.

La eveniment au mai participat peste 500 de asistenți medicali din toată țara, reprezentanți ai Parlamentului, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ai Centrului de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo” și ai USMF „Nicolae Testemițanu”.

În cadrul Conferinței participanții au discutat despre rolul și contribuția nursingului și nurselor privind accesul populației la îngrijiri de sănătate, experiența practică, noutăți în domeniu dar și un schimb util de informații prin prezentarea rezultatelor activității echipelor de asistenți medicali prezenți la eveniment.

Astfel, pentru muncă asiduuă, profesionalism, responsabilitate, abnegație și devotament pentru profesia aleasă, echipa de asistenți medicali a IMSP IMU, a fost premiată cu premiul mare „Zeița Sănătății”.

Conferinţa naţională consacrată Zilei Internaţionale a asistenţilor medicali, este organizată anual și are drept scop îmbunătăţirea serviciilor de îngrijire în sănătate și contribuţia activă a tuturor asistenţilor medicali la perfecţionarea nivelului profesional şi calităţii serviciilor medico-sanitare prestate pe întreg teritoriu ţării.

În Republica Moldova, prin decizia Ministerului Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale, Ziua Internaţională a Nurselor este sărbătorită începând cu 1994. Nursing sau asistenţă medicală este o activitate profesională, desfăşurată în scopul promovării şi menţinerii sănătăţii, prevenirii îmbolnăvirilor, îngrijirii şi recuperării persoanelor bolnave şi sănătoase de la concepţie pînă la sfîrşitul vieţii.


Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/