Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...

Noi oportunităţi de colaborare între IMSP IMU şi UNPR
La 18 iulie curent, conducerea IMSP IMU a avut o întâlnire cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR) şi ai Asociaţiei Investitorilor din România.
detalii...

Medicii IMSP IMU instruiţi în domeniul comunicării
În perioada 13 - 15 iulie 2018, IMSP Institutul de Medicină Urgentă desfăşoară un curs de instruire în domeniul comunicării cu genericul "Relaţia medic-pacient şi factorii ce influenţează comunicarea eficientă", destinat personalului medical din cadrul instituţiei.
detalii...

Numarul intoxicaţiilor cu ciuperci este în creştere
În ultima perioadă se atestă o sporire a cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci, în rândul populaţiei Republicii Moldova, doar în perioada 09-13 iulie au făcut intoxicaţie la ciuperci 11 persoane mature şi 6 copii, dintre care un copil a decedat.
detalii...

Medicii IMSP IMU i-au replantat cu succes degetul de la mână unei paciente de doar 11 ani
Două echipe de chirurgi şi anesteziologi ai Secţiei de Microchirurgie au operat în regim de urgenţă timp de şapte ore o pacientă căreia i-au replantat degetul 3 de la mână dreaptă. Fata şi-a fracturat degetul într-un accident în timpul antrenamentelor.
detalii...
27.06.2018

Aviz
Astăzi, 21 iunie 2018, ora 15:30, în cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă, se va desfăşura conferinţa Imagistica digitală şi comunicaţii în medicină (DICOM). În acest an, tema conferinţei este "Usage of VI-SEEM infrastructure for mobile DICOM". În cadrul conferinţei participanţii vor avea posibilitatea să prezinte şi să pună în discuţie 3 subiecte cheie, vizavi de tema generală a conferinţei.

Premiul mare şi 7 medalii de aur pentru IMSP IMU la Euroinvent - 2018
O echipă de medici şi cadre didactice ai IMSP Institutului de Medicină Urgentă, alături de inventatori şi cercetători din peste 34 ţări, au participat la Euroinvent 2018 - Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării, desfăşurată la Iaşi, România,
detalii...


Comunicat de Precizare


În urma difuzării în sursele mass-media a unei știri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federației Ruse care a venint în vacanță în Republica Moldova și a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permiteefectuarea uneiintervenții chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:

În cadrul instituției a fost creat un consilium special format din academicianul Stanislav Groppa, directorul IMSP IMU, Mihail Ciocanu, vicedirectorul medical IMSP IMU, Serghei Ștepa, șeful departamentului clinic Neurochirurgie, Iulian Glavan, șeful Secției Neurochirurgie II, Roman Psotolache, medicul curant, Dorin Boldouma și reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, pentru a discuta și soluționa acest caz.

Drept urmare s-a stabilit că pacienta acuza dureri de cap, grețuri și vome, simptome manifestate încă la data de 29.06.2018, în aceeași zi bolnava a solicitata intervenția serviciului 903, care i-a administrat tratament ambulator, dar starea de sănătate în urma tratamentului nu s-a ameliorat. Ulterior, la data de 02.07.2018 pacienta s-a adresat la Centrul Diagnostic or. Chișinău, acolo fiind consultată de medicul neurolog, indicândui-se Tomografie Computerizată cerebrală, pacienta însă din motive financiare nu a efectuat investigația. La 03.07.2018 starea femeii se agravează deoarece au apărut slăbiciuni în membre pe stânga și asimetria feței, pacineta solicitând repetat intervenția serviciului 903, fiind transportată la SR Nisporeni. Acolo starea de sănătate a bolnavei nu s-a ameliorat, de aceea, la data de 06.07.2018 a fost transferată în cadrul IMSP IMU.

În aceeași zi, pacienta a fost internată în Secția ATI STROKE, fiind investigată clinic și paraclinic, fiind diagnosticată cu ruptura anevrismului de arteră carotidă internă pe dreapta, hemoragie subarahnoidiană. După efectuarea măsurilor de stabilizare pacienta a fost consultată de medicul neourochirurg, cu recomandarea efecturării intervenției chirurgicale după epuizarea perioadei de angiospasm.

Astfel, la data de 10.07.2018 pacienta este transferată în Secția Neurochirurgie pentru supraveghere în dinamică și pregătire preoperatorie. Pe durata aflării în secție, starea generală a pacientei era relativ satifăcătoare, stabilă. Aceasta manifesta comportament necooperant refuzând să primească tratamentul recomandat.

La data e 11.07.2018 pacienta este luată de către persoanele însoțitoare din staționar fără înștiințarea personalului medical, cu scopul de a o transporta de sine stătător în Federația Rusă. În timpul călătoriei cu autobusul de rută Chișinău-Sankt Peterburg, pacientei i s-a făcut rău fiind internată în SR Sîngerei. Iar la 13.07.2018, după stabilizarea pacientei, aceasta a fost transferată în regim de urgență prin intermediul Serviciului AVIASAN, sub supravegherea reanimatologului, la IMSP IMU, Secția Reanimare. S-a stabilit ruptura anevrismului de arteră carotidă internă pe dreapta, hemoragie subarahnoidiană și starea de conștiență dereglată. În urma efectuării Tomografiei Computerizate, medicii au depistat hemoragie cerebrală. Tratamentul în Secția Reanimare a durat până la data de 02.08.2018, ulterior fiind transferată în Secția neurochirurgie II.

După data de 02.08.2018 în cadrul instituției s-a prezentat mama pacientei din Federația Rusă intenționând să transfere bolnava în Federația Rusă, iar acolo să i se facă o intervenție chirurgicală. Medicii Secției Neurochirurgie II au explicat mamei pacientei tipurile de operații care se efectuiază în aceste cazuri, riscurile care pot parveni până sau în timpul operației și perioada de timp după care este recomandată o astfel de intervenție chirurgicală.

În această ordine de idei, consiliul medical a luat decizia că riscurile transferării pacientei în Federația Rusă, la etapa actuală, sunt majore astfel încât intervențiea chirurgicală să fie efectuată în cadrul IMSP IMU, imediat după ce starea de sătătate a pacientei va permite acest lucru.Concomitent, Institutul de Medicină Urgentă optează pentru consultarea telefonică cu instituțiile de profil din Federația Rusă, în vederea schimbului util de informații și stabilirea unor acțiuni prioritare necesare ameliorării stării de sănătate a pacientei. În prezent starea generală a pacientei este de gravitate medie.

De menționat, că tratamentul pacientei Losiakova Irina, cetățeancă al Federației Ruse, a fost efectuat în conformitate cu Protocolul privind mecanismul de punere în aplicare a acordului privind asistența medicală acordată cetățenilor statelor membre ale Comunității Statelor Independente în cadrul procedurii de furnizare a serviciilor medicale și în deplină conformitate cu Acordul guvernelor statelor părți Țările CSI din data de 27.03.1997 "Cu privire la acordarea asistenței medicale cetățenilor statelor participante la Comunitatea Statelor Independente", iar informațiile apărute în presă vizavi de acest subiect au fost redate superficial, imparțial și nu corespund adevărului.

Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/