Noi oportunităţi de colaborare între IMSP IMU şi UNPR
La 18 iulie curent, conducerea IMSP IMU a avut o întâlnire cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR) şi ai Asociaţiei Investitorilor din România.
detalii...

Medicii IMSP IMU instruiţi în domeniul comunicării
În perioada 13 - 15 iulie 2018, IMSP Institutul de Medicină Urgentă desfăşoară un curs de instruire în domeniul comunicării cu genericul "Relaţia medic-pacient şi factorii ce influenţează comunicarea eficientă", destinat personalului medical din cadrul instituţiei.
detalii...

Numarul intoxicaţiilor cu ciuperci este în creştere
În ultima perioadă se atestă o sporire a cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci, în rândul populaţiei Republicii Moldova, doar în perioada 09-13 iulie au făcut intoxicaţie la ciuperci 11 persoane mature şi 6 copii, dintre care un copil a decedat.
detalii...

Medicii IMSP IMU i-au replantat cu succes degetul de la mână unei paciente de doar 11 ani
Două echipe de chirurgi şi anesteziologi ai Secţiei de Microchirurgie au operat în regim de urgenţă timp de şapte ore o pacientă căreia i-au replantat degetul 3 de la mână dreaptă. Fata şi-a fracturat degetul într-un accident în timpul antrenamentelor.
detalii...
27.06.2018

Aviz
Astăzi, 21 iunie 2018, ora 15:30, în cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă, se va desfăşura conferinţa Imagistica digitală şi comunicaţii în medicină (DICOM). În acest an, tema conferinţei este "Usage of VI-SEEM infrastructure for mobile DICOM". În cadrul conferinţei participanţii vor avea posibilitatea să prezinte şi să pună în discuţie 3 subiecte cheie, vizavi de tema generală a conferinţei.

Premiul mare şi 7 medalii de aur pentru IMSP IMU la Euroinvent - 2018
O echipă de medici şi cadre didactice ai IMSP Institutului de Medicină Urgentă, alături de inventatori şi cercetători din peste 34 ţări, au participat la Euroinvent 2018 - Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării, desfăşurată la Iaşi, România,
detalii...

Echipa asistenţilor medicali ai IMSP IMU, decorată cu Premiul mare
Sîmbătă 12 mai curent, echipa asistenţilor medicali a IMSP Institutul de Medicină Urgentă a participat la Conferinţa Naţională Consacrată Zilei Internaţionale a Nurselor, organizată de către Asociaţia de Nursing din Republica Moldova.
detalii...

Ziua Internaţională a Asistentului Medical
Peste 600 de asistenţi medicali au marcat astăzi Ziua Internaţională a Asistentului Medical cu genericul: "Nursele-o sursă vitală; sănătatea este un drept uman", în cadrul unui eveniment desfăşurat la IMSP Institutul De Medicină Urgentăă.
detalii...
11.05.2018


Medicii IMSP IMU i-au replantat cu succes degetul de la mână unei paciente de doar 11 ani


Două echipe de chirurgi și anesteziologi ai Secției de Microchirurgie au operat în regim de urgență timp de șapte ore o pacientă căreia i-au replantat degetul 3 de la mână dreaptă. Fata și-a fracturat degetul într-un accident în timpul antrenamentelor.

În prima intervenție chirurgicală medicii au efectuat osteosinteza în aparat extern, sutura arterelor digitale, sutura nervilor digitali și sutura tendonului flexor profund al degetului 3. Ulterior, la un interval de aproximativ două ore de la prima operație, a apărut semne de insuficiență arterială, ceea ce a generat revizia în regim de urgență a microanastamozei, depistându-se tromboza arterei (coagularea sângelui cu formarea unui tromb). Astfel, pacienta a suportat o a doua intervenție chirurgicală, în urma căreia chirurgii au exclus tromboza, restabilind legătura între vasele sangvine.

La moment, starea pacientei corespunde cu perioada post-operatorie și primește tratament specializat. Aspectul mâinii este estetic, iar beneficiile sunt remarcabile.

În cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă se efectuează astfel de intervenții chirurgicale timp de 32 de ani. Pe parcursul acestei perioade, din totalul pacienților care au beneficiat de replantări ale degetelor sau membrelor, aproximativ 25% au fost copii. Aceștia ajung la IMSP IMU pentru a li se efectua astfel de operații doar în situații excepționale.


Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/