Stimate domnule Mihail Ciocanu,
Cu prilejul zilei Dumneavoastră de naştere, Vă adresăm cele mai calde urări de sănătate, fericire şi viaţă îndelungată, alături de cei dragi şi apropiaţi. detalii...
22.10.2018

Comunicat de presă
Intervenţie de tratament a accidentului vascular cerebral, prin neurotrombextracţie, realizată în premieră în cadrul IMU... detalii...
17.10.2018

Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...


Medicii IMSP IMU i-au replantat cu succes degetul de la mână unei paciente de doar 11 ani


Două echipe de chirurgi și anesteziologi ai Secției de Microchirurgie au operat în regim de urgență timp de șapte ore o pacientă căreia i-au replantat degetul 3 de la mână dreaptă. Fata și-a fracturat degetul într-un accident în timpul antrenamentelor.

În prima intervenție chirurgicală medicii au efectuat osteosinteza în aparat extern, sutura arterelor digitale, sutura nervilor digitali și sutura tendonului flexor profund al degetului 3. Ulterior, la un interval de aproximativ două ore de la prima operație, a apărut semne de insuficiență arterială, ceea ce a generat revizia în regim de urgență a microanastamozei, depistându-se tromboza arterei (coagularea sângelui cu formarea unui tromb). Astfel, pacienta a suportat o a doua intervenție chirurgicală, în urma căreia chirurgii au exclus tromboza, restabilind legătura între vasele sangvine.

La moment, starea pacientei corespunde cu perioada post-operatorie și primește tratament specializat. Aspectul mâinii este estetic, iar beneficiile sunt remarcabile.

În cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă se efectuează astfel de intervenții chirurgicale timp de 32 de ani. Pe parcursul acestei perioade, din totalul pacienților care au beneficiat de replantări ale degetelor sau membrelor, aproximativ 25% au fost copii. Aceștia ajung la IMSP IMU pentru a li se efectua astfel de operații doar în situații excepționale.


Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/