Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...

Noi oportunităţi de colaborare între IMSP IMU şi UNPR
La 18 iulie curent, conducerea IMSP IMU a avut o întâlnire cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR) şi ai Asociaţiei Investitorilor din România.
detalii...

Medicii IMSP IMU instruiţi în domeniul comunicării
În perioada 13 - 15 iulie 2018, IMSP Institutul de Medicină Urgentă desfăşoară un curs de instruire în domeniul comunicării cu genericul "Relaţia medic-pacient şi factorii ce influenţează comunicarea eficientă", destinat personalului medical din cadrul instituţiei.
detalii...

Numarul intoxicaţiilor cu ciuperci este în creştere
În ultima perioadă se atestă o sporire a cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci, în rândul populaţiei Republicii Moldova, doar în perioada 09-13 iulie au făcut intoxicaţie la ciuperci 11 persoane mature şi 6 copii, dintre care un copil a decedat.
detalii...

Medicii IMSP IMU i-au replantat cu succes degetul de la mână unei paciente de doar 11 ani
Două echipe de chirurgi şi anesteziologi ai Secţiei de Microchirurgie au operat în regim de urgenţă timp de şapte ore o pacientă căreia i-au replantat degetul 3 de la mână dreaptă. Fata şi-a fracturat degetul într-un accident în timpul antrenamentelor.
detalii...
27.06.2018

Aviz
Astăzi, 21 iunie 2018, ora 15:30, în cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă, se va desfăşura conferinţa Imagistica digitală şi comunicaţii în medicină (DICOM). În acest an, tema conferinţei este "Usage of VI-SEEM infrastructure for mobile DICOM". În cadrul conferinţei participanţii vor avea posibilitatea să prezinte şi să pună în discuţie 3 subiecte cheie, vizavi de tema generală a conferinţei.

Premiul mare şi 7 medalii de aur pentru IMSP IMU la Euroinvent - 2018
O echipă de medici şi cadre didactice ai IMSP Institutului de Medicină Urgentă, alături de inventatori şi cercetători din peste 34 ţări, au participat la Euroinvent 2018 - Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării, desfăşurată la Iaşi, România,
detalii...

Echipa asistenţilor medicali ai IMSP IMU, decorată cu Premiul mare
Sîmbătă 12 mai curent, echipa asistenţilor medicali a IMSP Institutul de Medicină Urgentă a participat la Conferinţa Naţională Consacrată Zilei Internaţionale a Nurselor, organizată de către Asociaţia de Nursing din Republica Moldova.
detalii...

Ziua Internaţională a Asistentului Medical
Peste 600 de asistenţi medicali au marcat astăzi Ziua Internaţională a Asistentului Medical cu genericul: "Nursele-o sursă vitală; sănătatea este un drept uman", în cadrul unui eveniment desfăşurat la IMSP Institutul De Medicină Urgentăă.
detalii...
11.05.2018


Noi oportunități de colaborare între IMSP IMU și UNPR


La 18 iulie curent, conducerea IMSP IMU a avut o întâlnire cu reprezentanții Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR) și ai Asociației Investitorilor din România.

În cadrul dialogului au fost abordate subiecte ce țin de relațiile de colaborare dintre Republica Moldova și România în domeniul medical, în special despre modernizarea serviciului de urgență prin perspectiva unor poriecte comune, dezvoltarea și dotarea unității de primiri urgente a instituției cu echipament de calitate și implimentarea bunelor practici pentru consolidarea asistenței medicale de urgență.

Conducerea IMU, a vorbit despre deschiderea spre colaborare și importanța implimentării proiectelor bilaterale întru dezvoltarea continuă și alinierea medicinei de urgență la standarde europene.

La rândul lor, reprezentanții Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR) și ai Asocieației Investitorilor din România, au menționat în cadrul întrevederii că schimbul eficient de informații va genera o bună colaborare și totodată, dând asigurări că IMSP IMU va beneficia de tot suportul necesar pentru a pune în practică noi strategii de dezvoltare și modernizare a asistenței medicale urgentă în țara noastră.

Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR) este constituită ca organizație neguvernamentală, nonprofit, fără caracter politic, cea mai activă și dinamică confederație patronală din România, iar în cei 25 de ani de existență, UNPR s-a manifestat ca lider al coagulării și dinamizării mișcării patronale din România.


Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/