Colaborare cu succes dintre Moldova și Italia

Serviciul Republican AVIASAN a primit, săptămâna trecută, o ambulanță, sub formă de donație.

Autovehicolul a fost oferit drept cadou de către Asociația Obștească ”Senza piu confini” (ONLUS), din Italia și Spitalul Raional Hîncești, care prin intermediul AO Fără Frontiere (APEDA) din Moldova au reușit să aducă la bun sfârșit o parte din proiectele de colaborare. Prezenți la evenimentul festiv de înmânare a cheilor ambulanței, pe teritoriul Institutului de Medicină Urgentă, președintele Asociației, Dario Battisti alături de voluntarii Anita Galeoz și Leonardo Vesconi, directorul SR Hîncești dl Petru Ciubotaru și președintele AO  APEDA dl Iurii Petcu (vicedirectorul medical SR Hîncești), au menționat că oferă acest cadou cu mare bucurie știind că va fi în beneficiul pacienților. ”Nu este un autovehicol nou, dar, este dotat cu toate cele necesare pentru a asigura transferul interspitalicesc în siguranță a unui pacient în stare critică. Este o donație oferită cu gândul de a fi mai aproape de oamenii în dificultate. Ne dorim să ajutăm câți mai mulți pacienți și o facem voluntar deja de 35 de ani”, a menționat președintele Asociației, Dario Battisti.

Directorul Institutului de Medicină Urgentă, dl Mihail Ciocanu, vicedirectorul medical, dl Igor Curov și șeful Serviciului Republican AVIASAN, dl Arcadie Baba  au primit cu mare plăcere acest cadou și drept mulțumire i-au asigurat pe oaspeți că mașina va fi utilizată pentru a asigura promtitudinea și calitatea asistenței medicale de urgență în cadrul Serviciului Republican AVIASAN. ”Colaborarea noastră cu Asociația Obștească ”Senza piu confini” (ONLUS), Italia prin intermediu Organizației APEDA nu este o colaborare sporadică, noi conlucrăm permanent și am devenit parteneri de încredere. Vă mulțumim pentru tot ce faceți pentru cetățenii din Republica Moldova și sperăm că vom conlucra și în viitor” – a declarat directorul IMU, Mihail Ciocanu.

Domnul Baba, după ce a verificat cu mare interes fiecare detaliu al autovehicolului, a strâns mâna prietenește fiecărui membru al Asociației de voluntari, spunându-le cât de valoroasă este această colaborare. ”Suntem recunoscători membrilor Asociației italiene (ONLUS) care au depus efortul de a ne oferi acest cadou. Pentru noi este esențial să avem în dotare tot necesarul ca în cel mai scurt timp să ajungem la pacient. Vă mulțumim frumos!”, a declarat Arcadie Baba.

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.