Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...

Noi oportunităţi de colaborare între IMSP IMU şi UNPR
La 18 iulie curent, conducerea IMSP IMU a avut o întâlnire cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR) şi ai Asociaţiei Investitorilor din România.
detalii...

Medicii IMSP IMU instruiţi în domeniul comunicării
În perioada 13 - 15 iulie 2018, IMSP Institutul de Medicină Urgentă desfăşoară un curs de instruire în domeniul comunicării cu genericul "Relaţia medic-pacient şi factorii ce influenţează comunicarea eficientă", destinat personalului medical din cadrul instituţiei.
detalii...

Numarul intoxicaţiilor cu ciuperci este în creştere
În ultima perioadă se atestă o sporire a cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci, în rândul populaţiei Republicii Moldova, doar în perioada 09-13 iulie au făcut intoxicaţie la ciuperci 11 persoane mature şi 6 copii, dintre care un copil a decedat.
detalii...

Medicii IMSP IMU i-au replantat cu succes degetul de la mână unei paciente de doar 11 ani
Două echipe de chirurgi şi anesteziologi ai Secţiei de Microchirurgie au operat în regim de urgenţă timp de şapte ore o pacientă căreia i-au replantat degetul 3 de la mână dreaptă. Fata şi-a fracturat degetul într-un accident în timpul antrenamentelor.
detalii...
27.06.2018

Aviz
Astăzi, 21 iunie 2018, ora 15:30, în cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă, se va desfăşura conferinţa Imagistica digitală şi comunicaţii în medicină (DICOM). În acest an, tema conferinţei este "Usage of VI-SEEM infrastructure for mobile DICOM". În cadrul conferinţei participanţii vor avea posibilitatea să prezinte şi să pună în discuţie 3 subiecte cheie, vizavi de tema generală a conferinţei.

Premiul mare şi 7 medalii de aur pentru IMSP IMU la Euroinvent - 2018
O echipă de medici şi cadre didactice ai IMSP Institutului de Medicină Urgentă, alături de inventatori şi cercetători din peste 34 ţări, au participat la Euroinvent 2018 - Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării, desfăşurată la Iaşi, România,
detalii...

09.10.2017

Reactualizarea dovezilor in medicina neurologica nationala


În perioada 3-5 octombrie 2017 la Chişinău au avut loc lucrările Congresului al 6-lea al Neurologilor şi Neurochirurgilor cu participare internaţională, ce s-a derulat sub însemnele Anului Nicolae Testemiţanu. Încărcătura emotivă deosebită a forului a mai fost determinată şi de o festivitate de nivel european, Ziua Academiei Europene de Neurologie, ce se marchează pe 5 octombrie, devenind, astfel, o premieră pentru Republica Moldova.

La inaugurarea evenimentului au luat parte Stela Grigoraş, ministrul Sănătăţii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, preşedintele Comisiei Parlamentare Protecţie Socială, Sănătate şi Familie, academicianul Ion Ababii, rectorul Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie “N.Testemiţanu”, directori de instituţii medico-sanitare, profesori universitari, medici neurologi şi neurochirurgi din ţară, precum şi specialişti marcanţi în domeniu din România, Ucraina, Austria, Germania, Marea Britanie, Italia, Israel şi alte ţări.

În ziua dinaintea manifestaţiei (luni, 2 octombrie) organizatorii congresului în frunte cu academcianul Stanislav Groppa, preşedintele Societăţii Neurologilor din Republica Moldova, au desfăşurat, după tradiţie, întâlniri (cu titluri de pre-cursuri neurologice) ale oaspeţilor cu medicii specialişti ai Departamentului de specialitate din cadrul Institutului de Medicină Urgentă şi alte instituţii din ţară. La ele au fost scoase în evidenţă realizările medicale şi tehnologice ale subdivizunii medicale respective, raportate la experineţeţele medicinii neurologice mondiale aplicate la etapa contemporană.

Congresul a însumat o serie sesiuni, workshop-uri, comunicări şi postere, chemate să exprime multituinea preocupărilor oamenilor de ştiinţă şi ale medicilor practicieni în ceea ce ţine de metodele tratamentului neurolgoic clinic şi paraclinic. Accidentul vascular cerebral, epilepsia, patologiile demielinizante şi degenerative ale sistemului nervos central sunt suferinte neurologice, ce afectează annual milioane de oameni, iar depistarea lor la vârste din ce în ce mai tinere constituie un semnal de alarmă pentru specialişti. S-a estimat că aproximativ 83 milioane de oameni de pe mapamond suferă de boli neuro-psihice. În acest context, nevoia de a întreprinde măsuri prompte pe termen scurt, dar şi pe viitor, în scopul combaterii patologiei neurologice, a devenit una foarte şi foarte stringentă. Raportorii au vorbit în profunzime şi argumentat despre cum pot fi prevenite îmbolnăvirile respective, ce metode innovative de diagnosticare, tratament şi recuperare neurologică a maladiilor exzistă şi cum pot fi ele utilizate cu succes în tratamentele diferenţiate.

Un fapt destul de curios. Un profesor din România a venit la Congres împreună cu doi pacienţi, suspectaţi de neuropatie diabetică, care au fost testaţi în plenului forului la un dizpozitiv sofisticat (Sudoscan), care le-a scanat pe loc gradul de evoluţie a neuropatiei autonome periferice. Ce vrea să spună acest caz. În primul rând, că ştiinţa neurologică nu stă pe loc. Se dezvoltă. Sunt puse în aplicaţie tehnologii medicale noi, de precizie înaltă, iar acest lucru ajută la depistarea precoce şi exactă a morbidităţii şi, respectiv, elaborarea strategiei necesare de tratament medical recuperator.

Altfel spus, la Congres s-a reuşit un schimb productiv de informaţii profesionale importante în stare să asigure dezvoltarea continuă a ramurii şi partajarea globală a strategiilor terapeutice în vederea sporirii calităţii vieţii pacienţilor neurologici.


Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/