Stimate domnule Mihail Ciocanu,
Cu prilejul zilei Dumneavoastră de naştere, Vă adresăm cele mai calde urări de sănătate, fericire şi viaţă îndelungată, alături de cei dragi şi apropiaţi. detalii...
22.10.2018

Comunicat de presă
Intervenţie de tratament a accidentului vascular cerebral, prin neurotrombextracţie, realizată în premieră în cadrul IMU... detalii...
17.10.2018

Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...

05.01.2018

A încetat din viaţă medicul Vasile Burunsus


Colectivul medical al Institutului de Medicin[ Urgentă anunţă cu o profundă îndurerare despre trecerea în nefiifnţă a medicului neurochirurg doctorului în neurochirurgie Vasile Burunsus, primul şef al secţiei de neurochirurgie (1980) al Insitutului de Medicină Urgentă. Pe data de 4 februarie ar fi împlinit 71 de ani.

Doctorul Vasile Burunsus s-a născut în s. Chircăieşti r. Căuşeni. După terminarea şcolii de cultură generală aplică la Institutul de Medicină şi Farmacie din Chişinău, Facultatea de medicină general, pe care o absolveşte în 1971. Între anii 1978-1982 face doctorantura în medicina neurochirurgicală la Institutul de Perfecţionare a medicilor din or. Kiev. Peste 3 ani susţine cu succes teza de doctor în neurochirurgie la Institutul de Medicină din or. Leningard (azi Sanct-Petersburg). Pentru a stăpâni în permanenţă exigenţele medicinii cu dovezi, el se străduia să participle la diverse foruri si cursuri de perfecţionare tematică de importanţă naţională şi unională, unde făcea schimb de cunoştinţă şi experienţă în domeniu.

În calitatea sa de medic chirurg, ulterior de şef de secţie, a efectuat zeci şi sute de intervenţii neurochirurgicale pe corp deschis cu diagnosticul traumatismelor vertebro-medualere, maladiilor vasculare ale sistemului nervos central, tumorilor cerebrale, maladiilor şi leziunilor coloanei vertebrale, iar în ultimii 10 ani, în stările neurochirurgicale de urgenţă.

De-a lungul activităţii sale intelectuale a ocupat funcţii de conducere atât pe plan profesional, cât şi pe cel obştesc, ajungând vicedirector în probleme organizatorico-metodice al Centrului Naţional Ştiinţifico-Practic de Medicină Urgentă şi vicedirector al Asociaţiei Neurochirurgilor din Moldova.

În domeniul ştiinţific a fost un cercetător abil şi neobosit. A publicat circa 234 de lucrări ştiinţifice, inclusiv monografii, ghiduri, recomandări metodice, articole de revistă, teze. A brevetat 2 invenţii şi 199 de certificate de autor în domeniu.

Vasile Burunsus a fost un medic şi un coleg, deschis, sociabil şi de o fineţe omenească aparte. Oricând te adresai după ajutor, îţi oferea umărul şi se bucura nespus, dacă a putut să-ţi fie de folos. Ne va lipsi mereu.

Exprimăm regretele noastre familiei, rudelor şi tuturor celor care l-au cunoscut.

Odihnească-se în pace în somnul cel de veci.


Mihail Ciocanu, Gheorghe Ghidirim, Stanislav Gropa, Sergiu Ştepa, Iulian Glavan, Roman Postolache, Dumitru Şcerbatiuc, Valentin Topalo, Sergiu Şandru, Anatole Ghereg, Sergiu Cobâleţchi, Liviu Vovc, Boris Leontii.


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/