Multstimate colege!
Astăzi, de Ziua Internaţională a Femeii, avem o ocazie în plus pentru a Vă exprima respectul şi aprecierea deosebită faţă de voi: mame, bunici, surori, soţii sau prietene. detalii...
07.03.2019

Comunicat
Promovarea imaginii medicilor în societate prin intermediul unei campanii sociale lansate de IMU detalii...
10.01.2019

Comunicat
Încă o premieră absolută în tratamentul endovascular al afecţiunilor vasculare cerebrale în Republica Moldova detalii...
18.12.2018

Conferinţa anuală IMSP IMU "Actualităţi şi Constroverse în Managementul Urgenţelor Medico-Chirurgicale"
Astăzi, 7 decembrie 2018, în cadrul Instutului de Medicină Urgentă s-a desfăşurat Conferinţa anuală IMSP IMU "Actualităţi şi Constroverse în Managementul Urgenţelor Medico-Chirurgicale". detalii...
07.12.2018

IMSP IMU va beneficia de construirea şi reorganizarea Unităţii de Primiri Urgente
IMSP Institutului de Medicină Urgentă va beneficia de construirea şi reorganizarea Unităţii de Primiri Urgente (UPU) conform standardelor europene, datorită implicării instituţiei în proiectul transfrontalier "The CBC Romania-Moldova a safer area by improving the Mobile Emergency Service of Resuscitation and Extraction (SMURD) operating infrastructure, by increasing the level of training and maintain the capacity of prefossional personnel to intervene in emergency situations - SMURD 2". detalii...
28.11.2018

Comunicat comun de presă
Ambasada Republicii Federale Germania şi Ambasada Republicii Franceze anunţă următoarele: detalii...
28.11.2018

05.01.2018

A încetat din viaţă medicul Vasile Burunsus


Colectivul medical al Institutului de Medicin[ Urgentă anunţă cu o profundă îndurerare despre trecerea în nefiifnţă a medicului neurochirurg doctorului în neurochirurgie Vasile Burunsus, primul şef al secţiei de neurochirurgie (1980) al Insitutului de Medicină Urgentă. Pe data de 4 februarie ar fi împlinit 71 de ani.

Doctorul Vasile Burunsus s-a născut în s. Chircăieşti r. Căuşeni. După terminarea şcolii de cultură generală aplică la Institutul de Medicină şi Farmacie din Chişinău, Facultatea de medicină general, pe care o absolveşte în 1971. Între anii 1978-1982 face doctorantura în medicina neurochirurgicală la Institutul de Perfecţionare a medicilor din or. Kiev. Peste 3 ani susţine cu succes teza de doctor în neurochirurgie la Institutul de Medicină din or. Leningard (azi Sanct-Petersburg). Pentru a stăpâni în permanenţă exigenţele medicinii cu dovezi, el se străduia să participle la diverse foruri si cursuri de perfecţionare tematică de importanţă naţională şi unională, unde făcea schimb de cunoştinţă şi experienţă în domeniu.

În calitatea sa de medic chirurg, ulterior de şef de secţie, a efectuat zeci şi sute de intervenţii neurochirurgicale pe corp deschis cu diagnosticul traumatismelor vertebro-medualere, maladiilor vasculare ale sistemului nervos central, tumorilor cerebrale, maladiilor şi leziunilor coloanei vertebrale, iar în ultimii 10 ani, în stările neurochirurgicale de urgenţă.

De-a lungul activităţii sale intelectuale a ocupat funcţii de conducere atât pe plan profesional, cât şi pe cel obştesc, ajungând vicedirector în probleme organizatorico-metodice al Centrului Naţional Ştiinţifico-Practic de Medicină Urgentă şi vicedirector al Asociaţiei Neurochirurgilor din Moldova.

În domeniul ştiinţific a fost un cercetător abil şi neobosit. A publicat circa 234 de lucrări ştiinţifice, inclusiv monografii, ghiduri, recomandări metodice, articole de revistă, teze. A brevetat 2 invenţii şi 199 de certificate de autor în domeniu.

Vasile Burunsus a fost un medic şi un coleg, deschis, sociabil şi de o fineţe omenească aparte. Oricând te adresai după ajutor, îţi oferea umărul şi se bucura nespus, dacă a putut să-ţi fie de folos. Ne va lipsi mereu.

Exprimăm regretele noastre familiei, rudelor şi tuturor celor care l-au cunoscut.

Odihnească-se în pace în somnul cel de veci.


Mihail Ciocanu, Gheorghe Ghidirim, Stanislav Gropa, Sergiu Ştepa, Iulian Glavan, Roman Postolache, Dumitru Şcerbatiuc, Valentin Topalo, Sergiu Şandru, Anatole Ghereg, Sergiu Cobâleţchi, Liviu Vovc, Boris Leontii.


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/