Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...

Noi oportunităţi de colaborare între IMSP IMU şi UNPR
La 18 iulie curent, conducerea IMSP IMU a avut o întâlnire cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR) şi ai Asociaţiei Investitorilor din România.
detalii...

Medicii IMSP IMU instruiţi în domeniul comunicării
În perioada 13 - 15 iulie 2018, IMSP Institutul de Medicină Urgentă desfăşoară un curs de instruire în domeniul comunicării cu genericul "Relaţia medic-pacient şi factorii ce influenţează comunicarea eficientă", destinat personalului medical din cadrul instituţiei.
detalii...

Numarul intoxicaţiilor cu ciuperci este în creştere
În ultima perioadă se atestă o sporire a cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci, în rândul populaţiei Republicii Moldova, doar în perioada 09-13 iulie au făcut intoxicaţie la ciuperci 11 persoane mature şi 6 copii, dintre care un copil a decedat.
detalii...

Medicii IMSP IMU i-au replantat cu succes degetul de la mână unei paciente de doar 11 ani
Două echipe de chirurgi şi anesteziologi ai Secţiei de Microchirurgie au operat în regim de urgenţă timp de şapte ore o pacientă căreia i-au replantat degetul 3 de la mână dreaptă. Fata şi-a fracturat degetul într-un accident în timpul antrenamentelor.
detalii...
27.06.2018

Aviz
Astăzi, 21 iunie 2018, ora 15:30, în cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă, se va desfăşura conferinţa Imagistica digitală şi comunicaţii în medicină (DICOM). În acest an, tema conferinţei este "Usage of VI-SEEM infrastructure for mobile DICOM". În cadrul conferinţei participanţii vor avea posibilitatea să prezinte şi să pună în discuţie 3 subiecte cheie, vizavi de tema generală a conferinţei.

Premiul mare şi 7 medalii de aur pentru IMSP IMU la Euroinvent - 2018
O echipă de medici şi cadre didactice ai IMSP Institutului de Medicină Urgentă, alături de inventatori şi cercetători din peste 34 ţări, au participat la Euroinvent 2018 - Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării, desfăşurată la Iaşi, România,
detalii...

05.01.2018

A încetat din viaţă medicul Vasile Burunsus


Colectivul medical al Institutului de Medicin[ Urgentă anunţă cu o profundă îndurerare despre trecerea în nefiifnţă a medicului neurochirurg doctorului în neurochirurgie Vasile Burunsus, primul şef al secţiei de neurochirurgie (1980) al Insitutului de Medicină Urgentă. Pe data de 4 februarie ar fi împlinit 71 de ani.

Doctorul Vasile Burunsus s-a născut în s. Chircăieşti r. Căuşeni. După terminarea şcolii de cultură generală aplică la Institutul de Medicină şi Farmacie din Chişinău, Facultatea de medicină general, pe care o absolveşte în 1971. Între anii 1978-1982 face doctorantura în medicina neurochirurgicală la Institutul de Perfecţionare a medicilor din or. Kiev. Peste 3 ani susţine cu succes teza de doctor în neurochirurgie la Institutul de Medicină din or. Leningard (azi Sanct-Petersburg). Pentru a stăpâni în permanenţă exigenţele medicinii cu dovezi, el se străduia să participle la diverse foruri si cursuri de perfecţionare tematică de importanţă naţională şi unională, unde făcea schimb de cunoştinţă şi experienţă în domeniu.

În calitatea sa de medic chirurg, ulterior de şef de secţie, a efectuat zeci şi sute de intervenţii neurochirurgicale pe corp deschis cu diagnosticul traumatismelor vertebro-medualere, maladiilor vasculare ale sistemului nervos central, tumorilor cerebrale, maladiilor şi leziunilor coloanei vertebrale, iar în ultimii 10 ani, în stările neurochirurgicale de urgenţă.

De-a lungul activităţii sale intelectuale a ocupat funcţii de conducere atât pe plan profesional, cât şi pe cel obştesc, ajungând vicedirector în probleme organizatorico-metodice al Centrului Naţional Ştiinţifico-Practic de Medicină Urgentă şi vicedirector al Asociaţiei Neurochirurgilor din Moldova.

În domeniul ştiinţific a fost un cercetător abil şi neobosit. A publicat circa 234 de lucrări ştiinţifice, inclusiv monografii, ghiduri, recomandări metodice, articole de revistă, teze. A brevetat 2 invenţii şi 199 de certificate de autor în domeniu.

Vasile Burunsus a fost un medic şi un coleg, deschis, sociabil şi de o fineţe omenească aparte. Oricând te adresai după ajutor, îţi oferea umărul şi se bucura nespus, dacă a putut să-ţi fie de folos. Ne va lipsi mereu.

Exprimăm regretele noastre familiei, rudelor şi tuturor celor care l-au cunoscut.

Odihnească-se în pace în somnul cel de veci.


Mihail Ciocanu, Gheorghe Ghidirim, Stanislav Gropa, Sergiu Ştepa, Iulian Glavan, Roman Postolache, Dumitru Şcerbatiuc, Valentin Topalo, Sergiu Şandru, Anatole Ghereg, Sergiu Cobâleţchi, Liviu Vovc, Boris Leontii.


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/