Stimate domnule Mihail Ciocanu,
Cu prilejul zilei Dumneavoastră de naştere, Vă adresăm cele mai calde urări de sănătate, fericire şi viaţă îndelungată, alături de cei dragi şi apropiaţi. detalii...
22.10.2018

Comunicat de presă
Intervenţie de tratament a accidentului vascular cerebral, prin neurotrombextracţie, realizată în premieră în cadrul IMU... detalii...
17.10.2018

Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...


04.05.2017

BILANŢ ÎN BENEFICIUL PACIENTULUILa şedinţa recentă a Consiliului medical al Institutului de Medicină Urgentă s-au dsicutat totalurile activităţii medicale a colectivului pe perioada primului trimestru al anului 2017.

Raportul a fost prezentat de prof. Mihail Ciocanu, directorul IMU. Analiza făcută a cuprins evaluarea eforturilor medicale pentru îndeplinirea cifrelor de control la nivel de instituţie, cât şi pe fiecare departament în parte şi anume: realizarea angajamentelor contractuale faţă de fondator la capitolul „cazuri tratate”, reducerea numărului de zile/pat în spital şi sporirea rotaţiei patului medical, respectarea mecanismului DRG, exprimat prin indicii de complexitate medicală exprimaţi la diagnosticarea pacienţilor, eficientizarea evidenţei şi controlului bolilor nozocomiale ş.a. Raportorul a preferat să compare re zultatele calculate nu doar cu cele din perioada similară a anului 2016, dar şi cu cerinţele reformei instituţionale şi medicale, demarată în spital începând cu 1 ianuarie 2017. În acest context, obiectivele medicale şi economice planificate au fost atinse, cu excepţia a câtorva poziţii, rămase nevalorificate: ICM (la unele profiluri), intervenţiile chirurgicale cu endoprotezări şi artroplastii (din lipsă de construcţii). În ceea ce priveşte retribuţia muncii, un obiectiv de baţz pentru administraţie, Mihail Ciocanu a ţinut să sublinieze, că remunerarea lucrătorilor s-a menţinut la nivelul, stabilit din start. Medicii au avut un spor salarial de aproximativ 50%, asistenţii medicali – 17%, personalul general – 23%.

Pe parcursul perioadei de referinţă a continuat procesul de diversificare a activităţii medico-chrurgicale a instituţiei în vederea satisfacerii nevoilor şi doleabţelor medicale ale populaţiei beneficiare. Pe lângă cele 11 profiluri departamentale, create şi implementate în anul precedent în lumina reformei menţionate, au fost organizate mai multe secţii chirurgicale de o importanţă colosală pentru medicina de urgenţă. S-a făcut referire la secţiile Chirurgia spinală, Chirurgia vasculară, secţia Boli interne şi secţia ortopedică. Ultimele două vor întra în folosinţă după finisarea lucrărilor de reconstrucţie a Departamentului de medicină urgentă. Apropo, deapratmentul cu pricina, în care nimereşte fiecare pacient transportat la IMU (fie cu ambulanţa, fie cu transport propriu) va fi renovat din temelie, în baza unui proiect standartizat, ce prevede desfăşurarea a 20 de paturi staţionare şi a 2 săli de operaţii cu ajustările tehnice şi tehnologice de rigoare.

Despre problema aprovitionării cu medicamente s-a vorbit în termeni duri şi tranşanţi. Dacă în primele 3 luni ale anului situaţia privind echilibrarea raportului dintre stoc şi consum parcă s-a ameliroat, la iveală au apărut vulnerabilităţi de altă natură. În unele secţii se consumă un volum crescător de medicamente (antibiotice), ceea ce nu e caracteristic pentru subdiviziunile cu caracter chirurgical. „Din aceasta cauză, a remarcat directorul, ne-am şi propus să deschidem secţia Boli interne, care va gestiona imediat după triaj pacienţii internaţi cu boli infecţioase”.

Oricum, atenţia conducerii va fi permanent concentrată pe acest compartiment, deoarece nu totul decurge aşa cum s-ar cuveni. Sunt cazuri, când medicul solicită pacientului să cumpere medicamente din farmacie, cu toate că preparatul respectiv există în depozitul farmaceutic al spitalului. Este nevoie de o revigorare a managementului medicamentelor, aşa încât pacienţii să nu simtă necesitatea lor în timpul tratamentului. Directorul M.Ciocanu a adus la cunoştinţă o dispoziţie a Colegiului Ministerului Sănătăţii, convocat exclusiv pe problemele aprovizionării cu medicamente a spitalelor, subliniind, că Ministerul va contrcara categoric orice activitate comercială cu preparate farmaceutice în spitale. Înainte de a-l interna medicul trebuie să informeze pacientul, că tratamentul în intituţie este gratis. Dacă se constată lipsa vreunui medicament, şeful secţiei sau al departamentului, se va adresa în mod ocorespunzător adminstraţiei pentru a fi întreprinse măsuri necesare.

Pe final, Consiliul medical a luat act de unele sugestii şi propuneri, făcute de vicedirectorul medical doctorul în ştiinţe medicale Sergiu Ştepa referitor la îmbunătăţirea managementului patologiilor la patul pacientului şi în sălile de operaţii.

Serviciul de presă IMU

http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/