Stimate domnule Mihail Ciocanu,
Cu prilejul zilei Dumneavoastră de naştere, Vă adresăm cele mai calde urări de sănătate, fericire şi viaţă îndelungată, alături de cei dragi şi apropiaţi. detalii...
22.10.2018

Comunicat de presă
Intervenţie de tratament a accidentului vascular cerebral, prin neurotrombextracţie, realizată în premieră în cadrul IMU... detalii...
17.10.2018

Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...


12.02.2018

Activitatea IMSP Institutul de Medicină Urgentă pe parcursul anului 2017


Circa 73 804 de pacienți au beneficiat de servicii medicale în anul 2017 la Institutul de Medicină de Urgență

Vineri, 9 februarie 2018, în cadrul Institutului de Medicină Urgentă (IMU) a fost prezentat raportul de activitate a IMU pe parcursul anului 2017 și obiectivele pentru anul 2018, dar și unele probleme existente în cadrul instituției.

La ședință a participat conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, conducerea IMU, șefii departamentelor și secțiilor instituției, medici și ați angajați.

Astfel, directorul IMU, Mihai Ciocanu în cadrul prezentării raportului, a menționat că pe parcursul anului 2017, numărul bolnavilor internaţi s-a micsorat cu 148, externaţi cu 181, iar numarul bolnavilor asiguraţi trataţi s-a majorat cu 545 de cazuri.

De asemenea, pe parcursul perioadei nominalizate, au fost înregistrate 73 804 adresări, cu 499 mai mulți față de anul 2016, dintre care: 24 586 (33%) au fost spitalizaţi, iar 46 691 (63%) au primit tratament la nivelul Departamentului Clinic Medicina de Urgenta (DCMU). Cele mai solicitate servicii fiind: reanimatologie, neurochirurgie chirurgie vasculară, endoscopie și chrurgie, la adulti, iar la copii mai frecvent sunt solicitați specialiștii de profil: neonatologic, reanimatologic, neurochirurgical, otorinolaringologic .

Totodată, activitatea chirurgicală s-a majorat și a constituit 60,34%, față de 57,18% în anul 2016. In anul 2017 fiind efectuate 20 427 intervetnții chirurgicale.

La fel, în cadrul IMU, au fost aplicate 1647 implante, inclusiv în departamentul clinic ortopedie, secția traumatologie, oftalmologie şi neurochirurgie.

In același timp, datorită Proiectului Transfrontalier de colaborare intre Republica Moldova și România, a Planului de intervenții comune în caz de situații urgente, dezastre și situații excepționale, pe parcursul anului 2017, au fost executate 38 solicitări pe cale aeriana, în comparație cu 18 solicitări efectuate pe parcursul anului 2016.

„Și în anul precedent am reușit, împreună cu echipa de medici, să acordăm cele mai calitative servicii medicale pacienților, să realizăm intervenții complicate și unice în țara noastră, să salvăm vieți și să contribuim la promovarea unui mod sănătos de viață. Muncim la modernizarea și dezvoltarea instituției noastre zilnic, pentru că ne dorim ca pacienții să beneficieze de cele mai bune condiții de tratament”, a declarat Mihai Ciocanu.

La finalul ședintei, au fost prezentate obiectivele strategice de dezvoltare a IMU, printre care: fortificarea sistemului de audit şi control intern al calităţii, deschiderea noilor secţii în cadrul IMU: boli interne și chirurgie de zi, dezvoltarea în continuare a serviciului de anestezie-terapie intensivă reamplasate în spaţii noi şi dotarea lui tehnologică cu sisteme de monitorizare, aparate de respiraţie artificială şi sistem centralizat cu gaze medicale, implementarea Sistemului Informațional cu toate modulele necesare optimizării fluxului de informații despre pacienți, s.a.


Serviciul de presa IMUhttp://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/