Multstimate colege!
Astăzi, de Ziua Internaţională a Femeii, avem o ocazie în plus pentru a Vă exprima respectul şi aprecierea deosebită faţă de voi: mame, bunici, surori, soţii sau prietene. detalii...
07.03.2019

Comunicat
Promovarea imaginii medicilor în societate prin intermediul unei campanii sociale lansate de IMU detalii...
10.01.2019

Comunicat
Încă o premieră absolută în tratamentul endovascular al afecţiunilor vasculare cerebrale în Republica Moldova detalii...
18.12.2018

Conferinţa anuală IMSP IMU "Actualităţi şi Constroverse în Managementul Urgenţelor Medico-Chirurgicale"
Astăzi, 7 decembrie 2018, în cadrul Instutului de Medicină Urgentă s-a desfăşurat Conferinţa anuală IMSP IMU "Actualităţi şi Constroverse în Managementul Urgenţelor Medico-Chirurgicale". detalii...
07.12.2018

IMSP IMU va beneficia de construirea şi reorganizarea Unităţii de Primiri Urgente
IMSP Institutului de Medicină Urgentă va beneficia de construirea şi reorganizarea Unităţii de Primiri Urgente (UPU) conform standardelor europene, datorită implicării instituţiei în proiectul transfrontalier "The CBC Romania-Moldova a safer area by improving the Mobile Emergency Service of Resuscitation and Extraction (SMURD) operating infrastructure, by increasing the level of training and maintain the capacity of prefossional personnel to intervene in emergency situations - SMURD 2". detalii...
28.11.2018

Comunicat comun de presă
Ambasada Republicii Federale Germania şi Ambasada Republicii Franceze anunţă următoarele: detalii...
28.11.2018


12.02.2018

Activitatea IMSP Institutul de Medicină Urgentă pe parcursul anului 2017


Circa 73 804 de pacienți au beneficiat de servicii medicale în anul 2017 la Institutul de Medicină de Urgență

Vineri, 9 februarie 2018, în cadrul Institutului de Medicină Urgentă (IMU) a fost prezentat raportul de activitate a IMU pe parcursul anului 2017 și obiectivele pentru anul 2018, dar și unele probleme existente în cadrul instituției.

La ședință a participat conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, conducerea IMU, șefii departamentelor și secțiilor instituției, medici și ați angajați.

Astfel, directorul IMU, Mihai Ciocanu în cadrul prezentării raportului, a menționat că pe parcursul anului 2017, numărul bolnavilor internaţi s-a micsorat cu 148, externaţi cu 181, iar numarul bolnavilor asiguraţi trataţi s-a majorat cu 545 de cazuri.

De asemenea, pe parcursul perioadei nominalizate, au fost înregistrate 73 804 adresări, cu 499 mai mulți față de anul 2016, dintre care: 24 586 (33%) au fost spitalizaţi, iar 46 691 (63%) au primit tratament la nivelul Departamentului Clinic Medicina de Urgenta (DCMU). Cele mai solicitate servicii fiind: reanimatologie, neurochirurgie chirurgie vasculară, endoscopie și chrurgie, la adulti, iar la copii mai frecvent sunt solicitați specialiștii de profil: neonatologic, reanimatologic, neurochirurgical, otorinolaringologic .

Totodată, activitatea chirurgicală s-a majorat și a constituit 60,34%, față de 57,18% în anul 2016. In anul 2017 fiind efectuate 20 427 intervetnții chirurgicale.

La fel, în cadrul IMU, au fost aplicate 1647 implante, inclusiv în departamentul clinic ortopedie, secția traumatologie, oftalmologie şi neurochirurgie.

In același timp, datorită Proiectului Transfrontalier de colaborare intre Republica Moldova și România, a Planului de intervenții comune în caz de situații urgente, dezastre și situații excepționale, pe parcursul anului 2017, au fost executate 38 solicitări pe cale aeriana, în comparație cu 18 solicitări efectuate pe parcursul anului 2016.

„Și în anul precedent am reușit, împreună cu echipa de medici, să acordăm cele mai calitative servicii medicale pacienților, să realizăm intervenții complicate și unice în țara noastră, să salvăm vieți și să contribuim la promovarea unui mod sănătos de viață. Muncim la modernizarea și dezvoltarea instituției noastre zilnic, pentru că ne dorim ca pacienții să beneficieze de cele mai bune condiții de tratament”, a declarat Mihai Ciocanu.

La finalul ședintei, au fost prezentate obiectivele strategice de dezvoltare a IMU, printre care: fortificarea sistemului de audit şi control intern al calităţii, deschiderea noilor secţii în cadrul IMU: boli interne și chirurgie de zi, dezvoltarea în continuare a serviciului de anestezie-terapie intensivă reamplasate în spaţii noi şi dotarea lui tehnologică cu sisteme de monitorizare, aparate de respiraţie artificială şi sistem centralizat cu gaze medicale, implementarea Sistemului Informațional cu toate modulele necesare optimizării fluxului de informații despre pacienți, s.a.


Serviciul de presa IMUhttp://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/