Noi oportunităţi de colaborare între IMSP IMU şi UNPR
La 18 iulie curent, conducerea IMSP IMU a avut o întâlnire cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR) şi ai Asociaţiei Investitorilor din România.
detalii...

Medicii IMSP IMU instruiţi în domeniul comunicării
În perioada 13 - 15 iulie 2018, IMSP Institutul de Medicină Urgentă desfăşoară un curs de instruire în domeniul comunicării cu genericul "Relaţia medic-pacient şi factorii ce influenţează comunicarea eficientă", destinat personalului medical din cadrul instituţiei.
detalii...

Numarul intoxicaţiilor cu ciuperci este în creştere
În ultima perioadă se atestă o sporire a cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci, în rândul populaţiei Republicii Moldova, doar în perioada 09-13 iulie au făcut intoxicaţie la ciuperci 11 persoane mature şi 6 copii, dintre care un copil a decedat.
detalii...

Medicii IMSP IMU i-au replantat cu succes degetul de la mână unei paciente de doar 11 ani
Două echipe de chirurgi şi anesteziologi ai Secţiei de Microchirurgie au operat în regim de urgenţă timp de şapte ore o pacientă căreia i-au replantat degetul 3 de la mână dreaptă. Fata şi-a fracturat degetul într-un accident în timpul antrenamentelor.
detalii...
27.06.2018

Aviz
Astăzi, 21 iunie 2018, ora 15:30, în cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă, se va desfăşura conferinţa Imagistica digitală şi comunicaţii în medicină (DICOM). În acest an, tema conferinţei este "Usage of VI-SEEM infrastructure for mobile DICOM". În cadrul conferinţei participanţii vor avea posibilitatea să prezinte şi să pună în discuţie 3 subiecte cheie, vizavi de tema generală a conferinţei.

Premiul mare şi 7 medalii de aur pentru IMSP IMU la Euroinvent - 2018
O echipă de medici şi cadre didactice ai IMSP Institutului de Medicină Urgentă, alături de inventatori şi cercetători din peste 34 ţări, au participat la Euroinvent 2018 - Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării, desfăşurată la Iaşi, România,
detalii...

Echipa asistenţilor medicali ai IMSP IMU, decorată cu Premiul mare
Sîmbătă 12 mai curent, echipa asistenţilor medicali a IMSP Institutul de Medicină Urgentă a participat la Conferinţa Naţională Consacrată Zilei Internaţionale a Nurselor, organizată de către Asociaţia de Nursing din Republica Moldova.
detalii...

Ziua Internaţională a Asistentului Medical
Peste 600 de asistenţi medicali au marcat astăzi Ziua Internaţională a Asistentului Medical cu genericul: "Nursele-o sursă vitală; sănătatea este un drept uman", în cadrul unui eveniment desfăşurat la IMSP Institutul De Medicină Urgentăă.
detalii...
11.05.2018

22.11.2017

Alături de sănătate, cu inima şi fapta


Zilele acestea, Institutul de Medicină Urgentă a pimit o donaţie de bunuri medicale în valoare de 3 mii 508 euro. Lotul a parvenit la Chişinău din partea Farmaciei Umanitare Internaţionale Anjou din Franţa, intermediat de Asociaţia Obştească din Moldova „Noi suntem alături”, preşedinte Mariana Oaserele.

Acţiunea de caritate, legitimată printr-un contract semnat de Părţi, vine să completeze necesarul de materiale şi obiecte medicale de primă necesitate al Spitalului de urgenţă şi să amelioreze procesul de îngrijire şi recuperare a sănătăţii pacienţilor în perioada tratamentului spitalicesc. În lista bunurilor donate se regăsesc saltele, saltele gonflabile antiescarie, paturi medicale cu motor, verticalizatoare, scaune cu rotile, scaune cu rotile pliabile, scaune electrice cu rotile, fotolii normale, fotolii terapeutice, negatoscopuri, electrocardiograme, premergătoare cu roţi, perne, scaune de duş, cârje perechi etc.

Donaţia a fost recepţionată de către o comisie specială, creată prin ordinul dicrectorului Mihail Ciocanu, şi repartizată secţiilor cu profil chirurgical şi traumatologic. Olga Pinteac, asistenta medicală principală a Spitalului, membră a comisiei, a declarat, că datorită ajutoarelor acordate de oamenii cu inima mare posibilităţile de prestare a îngrijirilor medicalede calitate din saloane sporesc considerabil. Acest fapt se răsfrânge nu numai asupra stării bolnavilor, dar şi asupra dispoziţiei lucrătorilor medicali, care îşi fac meseria la patul pacientului.

Părţile au convenit să practice parteneriatul public-privat şi pe alte genuri de materiale medicale, foarte necesare pentru ajustarea tratamentului de spital la normativele medicale stabilite.


Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/