Multstimate colege!
Astăzi, de Ziua Internaţională a Femeii, avem o ocazie în plus pentru a Vă exprima respectul şi aprecierea deosebită faţă de voi: mame, bunici, surori, soţii sau prietene. detalii...
07.03.2019

Comunicat
Promovarea imaginii medicilor în societate prin intermediul unei campanii sociale lansate de IMU detalii...
10.01.2019

Comunicat
Încă o premieră absolută în tratamentul endovascular al afecţiunilor vasculare cerebrale în Republica Moldova detalii...
18.12.2018

Conferinţa anuală IMSP IMU "Actualităţi şi Constroverse în Managementul Urgenţelor Medico-Chirurgicale"
Astăzi, 7 decembrie 2018, în cadrul Instutului de Medicină Urgentă s-a desfăşurat Conferinţa anuală IMSP IMU "Actualităţi şi Constroverse în Managementul Urgenţelor Medico-Chirurgicale". detalii...
07.12.2018

IMSP IMU va beneficia de construirea şi reorganizarea Unităţii de Primiri Urgente
IMSP Institutului de Medicină Urgentă va beneficia de construirea şi reorganizarea Unităţii de Primiri Urgente (UPU) conform standardelor europene, datorită implicării instituţiei în proiectul transfrontalier "The CBC Romania-Moldova a safer area by improving the Mobile Emergency Service of Resuscitation and Extraction (SMURD) operating infrastructure, by increasing the level of training and maintain the capacity of prefossional personnel to intervene in emergency situations - SMURD 2". detalii...
28.11.2018

Comunicat comun de presă
Ambasada Republicii Federale Germania şi Ambasada Republicii Franceze anunţă următoarele: detalii...
28.11.2018


06.04.2018

7 aprilie- Ziua Mondială a Sănătății


IMSP Institutul de Medicină Urgentă pune accent pe promovarea și informarea populației despre accesibilitatea serviciilor medicale prestate, inclusiv posibilitatea efectuării unor operaţii complicate (endoprotezări, artoplastii, autodermoplastii, replantări de segmente ale membrelor superioare și inferioare, transplant cornean).

Astfel, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății reprezentații IMP Institutul de Medicină Urgență aduce la cunoștință spectrul de servicii accesibile pentru toată populația.

În cadrul institutului, sărbătoarea va fi marcată sub genericul "Sănătatea pentru toti", care vine să promoveze importanța accesului populației la serviciile medicale, indiferent de statutul economic, social, vârstă sau rezidență.

În prezent, instituția are în componenţa sa 7 departamente: Departamentul Clinic Neurologie, Epileptologie și boli interne, Departamentul clinic Ortopedie şi Traumatologie, Departamentul clinic Chirurgie, Departamentul clinic Radioimagistică şi Diagnostic de Laborator, Departamentul clinic Anestezie şi Terapie Intensivă, Departamentul clinic Medicină de Urgenţă, Departamentul clinic Neurochirurgie. Conform structurii, spitalul dispune de 650 paturi, 22 Secții sspecializate, și un Bloc Operator cu 14 sali de operații.

IMSP Institutul de Medicină Urgentă are în componența sa Serviciul Republican “AVIASAN”, 7 Clinici universitare și 3 Larboratoare științifice.

Pentru a oferi servicii medicale de calitate după standarde europene, IMP Institutul de Medicină Urgentă a trecut prin mai multe reforme structurale și de reformulare a unităţilor medicale curative, de replanificare a resurselor umane şi economice.

Anual, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă se adresează peste 70 mii de cetăţeni, inclusiv, cei aduşi cu urgenţe majore de către Serviciul „903”. Numărul intervențiilor chirurgicale este de aproximativ 22000 pe an.

Ziua mondială a sănătății este marcată, în fiecare an la 7 aprilie, începând din 1950. În 1948, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a găzduit prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătății, în cadrul căreia s-a hotărât aniversarea, la 7 aprilie a Zilei mondiale a sănătății.

Nu uitați: Sănătatea este cea mai de preț avere!Serviciul de presă IMUhttp://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/