Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...

Noi oportunităţi de colaborare între IMSP IMU şi UNPR
La 18 iulie curent, conducerea IMSP IMU a avut o întâlnire cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR) şi ai Asociaţiei Investitorilor din România.
detalii...

Medicii IMSP IMU instruiţi în domeniul comunicării
În perioada 13 - 15 iulie 2018, IMSP Institutul de Medicină Urgentă desfăşoară un curs de instruire în domeniul comunicării cu genericul "Relaţia medic-pacient şi factorii ce influenţează comunicarea eficientă", destinat personalului medical din cadrul instituţiei.
detalii...

Numarul intoxicaţiilor cu ciuperci este în creştere
În ultima perioadă se atestă o sporire a cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci, în rândul populaţiei Republicii Moldova, doar în perioada 09-13 iulie au făcut intoxicaţie la ciuperci 11 persoane mature şi 6 copii, dintre care un copil a decedat.
detalii...

Medicii IMSP IMU i-au replantat cu succes degetul de la mână unei paciente de doar 11 ani
Două echipe de chirurgi şi anesteziologi ai Secţiei de Microchirurgie au operat în regim de urgenţă timp de şapte ore o pacientă căreia i-au replantat degetul 3 de la mână dreaptă. Fata şi-a fracturat degetul într-un accident în timpul antrenamentelor.
detalii...
27.06.2018

Aviz
Astăzi, 21 iunie 2018, ora 15:30, în cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă, se va desfăşura conferinţa Imagistica digitală şi comunicaţii în medicină (DICOM). În acest an, tema conferinţei este "Usage of VI-SEEM infrastructure for mobile DICOM". În cadrul conferinţei participanţii vor avea posibilitatea să prezinte şi să pună în discuţie 3 subiecte cheie, vizavi de tema generală a conferinţei.

Premiul mare şi 7 medalii de aur pentru IMSP IMU la Euroinvent - 2018
O echipă de medici şi cadre didactice ai IMSP Institutului de Medicină Urgentă, alături de inventatori şi cercetători din peste 34 ţări, au participat la Euroinvent 2018 - Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării, desfăşurată la Iaşi, România,
detalii...


06.04.2018

7 aprilie- Ziua Mondială a Sănătății


IMSP Institutul de Medicină Urgentă pune accent pe promovarea și informarea populației despre accesibilitatea serviciilor medicale prestate, inclusiv posibilitatea efectuării unor operaţii complicate (endoprotezări, artoplastii, autodermoplastii, replantări de segmente ale membrelor superioare și inferioare, transplant cornean).

Astfel, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății reprezentații IMP Institutul de Medicină Urgență aduce la cunoștință spectrul de servicii accesibile pentru toată populația.

În cadrul institutului, sărbătoarea va fi marcată sub genericul "Sănătatea pentru toti", care vine să promoveze importanța accesului populației la serviciile medicale, indiferent de statutul economic, social, vârstă sau rezidență.

În prezent, instituția are în componenţa sa 7 departamente: Departamentul Clinic Neurologie, Epileptologie și boli interne, Departamentul clinic Ortopedie şi Traumatologie, Departamentul clinic Chirurgie, Departamentul clinic Radioimagistică şi Diagnostic de Laborator, Departamentul clinic Anestezie şi Terapie Intensivă, Departamentul clinic Medicină de Urgenţă, Departamentul clinic Neurochirurgie. Conform structurii, spitalul dispune de 650 paturi, 22 Secții sspecializate, și un Bloc Operator cu 14 sali de operații.

IMSP Institutul de Medicină Urgentă are în componența sa Serviciul Republican “AVIASAN”, 7 Clinici universitare și 3 Larboratoare științifice.

Pentru a oferi servicii medicale de calitate după standarde europene, IMP Institutul de Medicină Urgentă a trecut prin mai multe reforme structurale și de reformulare a unităţilor medicale curative, de replanificare a resurselor umane şi economice.

Anual, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă se adresează peste 70 mii de cetăţeni, inclusiv, cei aduşi cu urgenţe majore de către Serviciul „903”. Numărul intervențiilor chirurgicale este de aproximativ 22000 pe an.

Ziua mondială a sănătății este marcată, în fiecare an la 7 aprilie, începând din 1950. În 1948, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a găzduit prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătății, în cadrul căreia s-a hotărât aniversarea, la 7 aprilie a Zilei mondiale a sănătății.

Nu uitați: Sănătatea este cea mai de preț avere!Serviciul de presă IMUhttp://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/