Stimate domnule Mihail Ciocanu,
Cu prilejul zilei Dumneavoastră de naştere, Vă adresăm cele mai calde urări de sănătate, fericire şi viaţă îndelungată, alături de cei dragi şi apropiaţi. detalii...
22.10.2018

Comunicat de presă
Intervenţie de tratament a accidentului vascular cerebral, prin neurotrombextracţie, realizată în premieră în cadrul IMU... detalii...
17.10.2018

Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...


06.04.2018

7 aprilie- Ziua Mondială a Sănătății


IMSP Institutul de Medicină Urgentă pune accent pe promovarea și informarea populației despre accesibilitatea serviciilor medicale prestate, inclusiv posibilitatea efectuării unor operaţii complicate (endoprotezări, artoplastii, autodermoplastii, replantări de segmente ale membrelor superioare și inferioare, transplant cornean).

Astfel, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății reprezentații IMP Institutul de Medicină Urgență aduce la cunoștință spectrul de servicii accesibile pentru toată populația.

În cadrul institutului, sărbătoarea va fi marcată sub genericul "Sănătatea pentru toti", care vine să promoveze importanța accesului populației la serviciile medicale, indiferent de statutul economic, social, vârstă sau rezidență.

În prezent, instituția are în componenţa sa 7 departamente: Departamentul Clinic Neurologie, Epileptologie și boli interne, Departamentul clinic Ortopedie şi Traumatologie, Departamentul clinic Chirurgie, Departamentul clinic Radioimagistică şi Diagnostic de Laborator, Departamentul clinic Anestezie şi Terapie Intensivă, Departamentul clinic Medicină de Urgenţă, Departamentul clinic Neurochirurgie. Conform structurii, spitalul dispune de 650 paturi, 22 Secții sspecializate, și un Bloc Operator cu 14 sali de operații.

IMSP Institutul de Medicină Urgentă are în componența sa Serviciul Republican “AVIASAN”, 7 Clinici universitare și 3 Larboratoare științifice.

Pentru a oferi servicii medicale de calitate după standarde europene, IMP Institutul de Medicină Urgentă a trecut prin mai multe reforme structurale și de reformulare a unităţilor medicale curative, de replanificare a resurselor umane şi economice.

Anual, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă se adresează peste 70 mii de cetăţeni, inclusiv, cei aduşi cu urgenţe majore de către Serviciul „903”. Numărul intervențiilor chirurgicale este de aproximativ 22000 pe an.

Ziua mondială a sănătății este marcată, în fiecare an la 7 aprilie, începând din 1950. În 1948, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a găzduit prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătății, în cadrul căreia s-a hotărât aniversarea, la 7 aprilie a Zilei mondiale a sănătății.

Nu uitați: Sănătatea este cea mai de preț avere!Serviciul de presă IMUhttp://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/