Noi oportunităţi de colaborare între IMSP IMU şi UNPR
La 18 iulie curent, conducerea IMSP IMU a avut o întâlnire cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR) şi ai Asociaţiei Investitorilor din România.
detalii...

Medicii IMSP IMU instruiţi în domeniul comunicării
În perioada 13 - 15 iulie 2018, IMSP Institutul de Medicină Urgentă desfăşoară un curs de instruire în domeniul comunicării cu genericul "Relaţia medic-pacient şi factorii ce influenţează comunicarea eficientă", destinat personalului medical din cadrul instituţiei.
detalii...

Numarul intoxicaţiilor cu ciuperci este în creştere
În ultima perioadă se atestă o sporire a cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci, în rândul populaţiei Republicii Moldova, doar în perioada 09-13 iulie au făcut intoxicaţie la ciuperci 11 persoane mature şi 6 copii, dintre care un copil a decedat.
detalii...

Medicii IMSP IMU i-au replantat cu succes degetul de la mână unei paciente de doar 11 ani
Două echipe de chirurgi şi anesteziologi ai Secţiei de Microchirurgie au operat în regim de urgenţă timp de şapte ore o pacientă căreia i-au replantat degetul 3 de la mână dreaptă. Fata şi-a fracturat degetul într-un accident în timpul antrenamentelor.
detalii...
27.06.2018

Aviz
Astăzi, 21 iunie 2018, ora 15:30, în cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă, se va desfăşura conferinţa Imagistica digitală şi comunicaţii în medicină (DICOM). În acest an, tema conferinţei este "Usage of VI-SEEM infrastructure for mobile DICOM". În cadrul conferinţei participanţii vor avea posibilitatea să prezinte şi să pună în discuţie 3 subiecte cheie, vizavi de tema generală a conferinţei.

Premiul mare şi 7 medalii de aur pentru IMSP IMU la Euroinvent - 2018
O echipă de medici şi cadre didactice ai IMSP Institutului de Medicină Urgentă, alături de inventatori şi cercetători din peste 34 ţări, au participat la Euroinvent 2018 - Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării, desfăşurată la Iaşi, România,
detalii...

Echipa asistenţilor medicali ai IMSP IMU, decorată cu Premiul mare
Sîmbătă 12 mai curent, echipa asistenţilor medicali a IMSP Institutul de Medicină Urgentă a participat la Conferinţa Naţională Consacrată Zilei Internaţionale a Nurselor, organizată de către Asociaţia de Nursing din Republica Moldova.
detalii...

Ziua Internaţională a Asistentului Medical
Peste 600 de asistenţi medicali au marcat astăzi Ziua Internaţională a Asistentului Medical cu genericul: "Nursele-o sursă vitală; sănătatea este un drept uman", în cadrul unui eveniment desfăşurat la IMSP Institutul De Medicină Urgentăă.
detalii...
11.05.2018

03.01.2017

Servicii medicale cu generic de excelenta


Recent, directorul general IMU prof. Mihail Ciocanu a prezentat in fata colectivului medical si a reprezentantilor ASM raportul anual cu privire la activitatea stiintifica a institutiei pe anul 2016. In cuvântarea sa raportorul a apreciat inalt aportul cercetatorilor stiintifici la sustinerea si dezvoltarea procesuluii diagnostic-curativ in Institutul de Medicina Urgenta. Ca fapt inedit, a fost remarcat caracterul valoros al proiectelor stiintifice, realizate in perioada de referinta si posibilitatile reale de motivare a cercetatorilor, manageri si autori de proiecte. Pentru conformitate, in anul precedent portofoliul cercetarilor fundamentale si operationale al IMU s-a completat cu inca 6 proiecte stiintifice aplicative, dintre care 3 de factura institutionala, 2 ca si componente ale programelor de stat si ultimul, un proiect câstigat pe baza programului de granturi “Orizont – 2020”.

S-au facut auzite mai multe rezultate imbucuratoare, ce tin de patentarea si brevetarea inventiilor medicale, participarea la forurile nationale si internationale de specialitate, publicarea de manuale, ghiduri, indrumare, articole cu tematica medicala inovatoare. Ce avantaje (motivationale) aduce acest “dezghet” stiintific, personalului medical al IMU si, indeosebi, pacientilor tratati in subdiviziunile Institului, un proces ce s-a intensificat dupa reforma din 2014, când a capatat statutul de institutie stiintifica academica (anterior s-a numit Centrul National Stiintifico-Practic de Medicina Urgenta). In acest context, dl M.Ciocanu a mentionat, ca volumul total al mijloacelor financiare, investite anul trecut pentru impelemntarea proiectelor mentionate, a constuit 2407,6 de mii de lei, dintre care ASM a contribuit cu 1298 de mii de lei, IMU – cu 246, 6 de mii de lei (restul sumelor fiind asigurate de stat). Putin, mult, aceasta este e déjà o alta problema. Ea a depins de mecanismul de proiectare si contractare a lucrarilor stiintifice. Cert este, ca bugetul pentru activitatea stiintifica sporeste, la cele asigurate de institutie fiind atrase si surse financiare suplimentare, Pe aceasta platforma orice colaborator al IMU, care are interesul cercetarii stiintifice, poate aplica la proiectele puse in competitie. Plus de aceasta, cercetatorii pot sa-si transpuna in fapt ideile si tezele stiintifice prin intermediul laboratoarelor stiintifico-practice existente (3 la numar: politrauma, traumatimsele neurologice, neurochiurgicale si epileptice, si urgentele medicale) si a celor clinice si paraclinice (tot 3 la numar: bacteriologic, clinic diagnostic si angiografic) din cadrul Institutului. Toate prelevarile si incercarile experimentale de laborator se fac pe loc si, esential , intrun interval de timp comprimat, gratie tehnologiilor avansate de evaluare si analiza a materialului biologic. In activitatea lor de cercetare, medicii isi programeaza plecari peste hotare in vederea schimbului de experineta, transferului de cunostinte si tehnologii, participari la congrese si conferinte internationale. Toate cheltuielile pentru aceste scopuri sunt achitate din contul institutiei. Anterior, problemele respective le rezolvau pe cont propriu. Avantajele tehnice existente permit administratiei sa deschida, incepând cu anul 2017, inca doua sectii medicale: chirurgia vasculara si chiurriga spinala. Altfel spus, adresându-se catre IMU, pacientii vor putea beneficia de cea mi larga gama de servicii medico-chirurgicale sau, cum se spune, de servicii medicale “la pachet”


-->

Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/