Stimate domnule Mihail Ciocanu,
Cu prilejul zilei Dumneavoastră de naştere, Vă adresăm cele mai calde urări de sănătate, fericire şi viaţă îndelungată, alături de cei dragi şi apropiaţi. detalii...
22.10.2018

Comunicat de presă
Intervenţie de tratament a accidentului vascular cerebral, prin neurotrombextracţie, realizată în premieră în cadrul IMU... detalii...
17.10.2018

Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...

03.01.2017

Servicii medicale cu generic de excelenta


Recent, directorul general IMU prof. Mihail Ciocanu a prezentat in fata colectivului medical si a reprezentantilor ASM raportul anual cu privire la activitatea stiintifica a institutiei pe anul 2016. In cuvântarea sa raportorul a apreciat inalt aportul cercetatorilor stiintifici la sustinerea si dezvoltarea procesuluii diagnostic-curativ in Institutul de Medicina Urgenta. Ca fapt inedit, a fost remarcat caracterul valoros al proiectelor stiintifice, realizate in perioada de referinta si posibilitatile reale de motivare a cercetatorilor, manageri si autori de proiecte. Pentru conformitate, in anul precedent portofoliul cercetarilor fundamentale si operationale al IMU s-a completat cu inca 6 proiecte stiintifice aplicative, dintre care 3 de factura institutionala, 2 ca si componente ale programelor de stat si ultimul, un proiect câstigat pe baza programului de granturi “Orizont – 2020”.

S-au facut auzite mai multe rezultate imbucuratoare, ce tin de patentarea si brevetarea inventiilor medicale, participarea la forurile nationale si internationale de specialitate, publicarea de manuale, ghiduri, indrumare, articole cu tematica medicala inovatoare. Ce avantaje (motivationale) aduce acest “dezghet” stiintific, personalului medical al IMU si, indeosebi, pacientilor tratati in subdiviziunile Institului, un proces ce s-a intensificat dupa reforma din 2014, când a capatat statutul de institutie stiintifica academica (anterior s-a numit Centrul National Stiintifico-Practic de Medicina Urgenta). In acest context, dl M.Ciocanu a mentionat, ca volumul total al mijloacelor financiare, investite anul trecut pentru impelemntarea proiectelor mentionate, a constuit 2407,6 de mii de lei, dintre care ASM a contribuit cu 1298 de mii de lei, IMU – cu 246, 6 de mii de lei (restul sumelor fiind asigurate de stat). Putin, mult, aceasta este e déjà o alta problema. Ea a depins de mecanismul de proiectare si contractare a lucrarilor stiintifice. Cert este, ca bugetul pentru activitatea stiintifica sporeste, la cele asigurate de institutie fiind atrase si surse financiare suplimentare, Pe aceasta platforma orice colaborator al IMU, care are interesul cercetarii stiintifice, poate aplica la proiectele puse in competitie. Plus de aceasta, cercetatorii pot sa-si transpuna in fapt ideile si tezele stiintifice prin intermediul laboratoarelor stiintifico-practice existente (3 la numar: politrauma, traumatimsele neurologice, neurochiurgicale si epileptice, si urgentele medicale) si a celor clinice si paraclinice (tot 3 la numar: bacteriologic, clinic diagnostic si angiografic) din cadrul Institutului. Toate prelevarile si incercarile experimentale de laborator se fac pe loc si, esential , intrun interval de timp comprimat, gratie tehnologiilor avansate de evaluare si analiza a materialului biologic. In activitatea lor de cercetare, medicii isi programeaza plecari peste hotare in vederea schimbului de experineta, transferului de cunostinte si tehnologii, participari la congrese si conferinte internationale. Toate cheltuielile pentru aceste scopuri sunt achitate din contul institutiei. Anterior, problemele respective le rezolvau pe cont propriu. Avantajele tehnice existente permit administratiei sa deschida, incepând cu anul 2017, inca doua sectii medicale: chirurgia vasculara si chiurriga spinala. Altfel spus, adresându-se catre IMU, pacientii vor putea beneficia de cea mi larga gama de servicii medico-chirurgicale sau, cum se spune, de servicii medicale “la pachet”


-->

Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/