Noi oportunităţi de colaborare între IMSP IMU şi UNPR
La 18 iulie curent, conducerea IMSP IMU a avut o întâlnire cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR) şi ai Asociaţiei Investitorilor din România.
detalii...

Medicii IMSP IMU instruiţi în domeniul comunicării
În perioada 13 - 15 iulie 2018, IMSP Institutul de Medicină Urgentă desfăşoară un curs de instruire în domeniul comunicării cu genericul "Relaţia medic-pacient şi factorii ce influenţează comunicarea eficientă", destinat personalului medical din cadrul instituţiei.
detalii...

Numarul intoxicaţiilor cu ciuperci este în creştere
În ultima perioadă se atestă o sporire a cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci, în rândul populaţiei Republicii Moldova, doar în perioada 09-13 iulie au făcut intoxicaţie la ciuperci 11 persoane mature şi 6 copii, dintre care un copil a decedat.
detalii...

Medicii IMSP IMU i-au replantat cu succes degetul de la mână unei paciente de doar 11 ani
Două echipe de chirurgi şi anesteziologi ai Secţiei de Microchirurgie au operat în regim de urgenţă timp de şapte ore o pacientă căreia i-au replantat degetul 3 de la mână dreaptă. Fata şi-a fracturat degetul într-un accident în timpul antrenamentelor.
detalii...
27.06.2018

Aviz
Astăzi, 21 iunie 2018, ora 15:30, în cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă, se va desfăşura conferinţa Imagistica digitală şi comunicaţii în medicină (DICOM). În acest an, tema conferinţei este "Usage of VI-SEEM infrastructure for mobile DICOM". În cadrul conferinţei participanţii vor avea posibilitatea să prezinte şi să pună în discuţie 3 subiecte cheie, vizavi de tema generală a conferinţei.

Premiul mare şi 7 medalii de aur pentru IMSP IMU la Euroinvent - 2018
O echipă de medici şi cadre didactice ai IMSP Institutului de Medicină Urgentă, alături de inventatori şi cercetători din peste 34 ţări, au participat la Euroinvent 2018 - Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării, desfăşurată la Iaşi, România,
detalii...

Echipa asistenţilor medicali ai IMSP IMU, decorată cu Premiul mare
Sîmbătă 12 mai curent, echipa asistenţilor medicali a IMSP Institutul de Medicină Urgentă a participat la Conferinţa Naţională Consacrată Zilei Internaţionale a Nurselor, organizată de către Asociaţia de Nursing din Republica Moldova.
detalii...

Ziua Internaţională a Asistentului Medical
Peste 600 de asistenţi medicali au marcat astăzi Ziua Internaţională a Asistentului Medical cu genericul: "Nursele-o sursă vitală; sănătatea este un drept uman", în cadrul unui eveniment desfăşurat la IMSP Institutul De Medicină Urgentăă.
detalii...
11.05.2018

05.10.2016

Învingători la... modul sănătos de viaţă


Semne puternice de promotori ai modului sănătos de viaţă au fost dovedite de echipele de medici ai IMU la spartachiade sportive , care s-au desfăşurat în luna septembrie 2016 în cadrul Sindicatului sistemului de sănătate şi a confederaţiei sindicale din republică.

Prima „bătălie”, la nivelul ramurii, s-a dat pe data de 16-18 septembrie, lotul de sportivi (amatori) ai Institutului de Medicină Urgentă demonstrându-şi abilităţile fizice şi intelectuale pentru probele de minifotbal (bărbaţi), tenis de masă (bărbaţi şi femei), şahmate şi dame (bărbaţi şi femei) şi darts (bărbaţi). În toate confruntările, sportivii noştri au repurtat victorii semnificative, fiind confirmate de cupe ale Cârmuriri Sindicatului „Sănătatea”, iar în proba de minifotbal s-au învrednicit de premiul mare, impunându-se cu un scor minimal (1:0) în faţa echipei de studenţi a Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”. „Dacă ţinem cont de vârsta contigentelor participante la competiţie, de o parte şi de cealaltă, victoria obţinută constituie pentru noi o realizare (colectivă şi individuală) foarte importantă”, ne-a mărturisit medicul Cornel Chiaburu, preşedintele Comitetului sindical al Institutului, responsabil de pregătirea lotului de sportivi către spartachiade. La aceeaşi dispuită, dar deja între reprezentativele confederaţiei , echipa de minifotbal a IMU s-a plasat pe locul 3. În total la evenimentele menţionate au luat parte 21 de echipe sportive ale Sindicatului de ramură şi 18 echipe ale confederaţiei sindicale naţionale.

Suntem bucuroşi de performanţele obţinute de colegii noştri şi le dorim tuturor multă cutezanţă şi mult suces în continuare.

Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/