Noi oportunităţi de colaborare între IMSP IMU şi UNPR
La 18 iulie curent, conducerea IMSP IMU a avut o întâlnire cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR) şi ai Asociaţiei Investitorilor din România.
detalii...

Medicii IMSP IMU instruiţi în domeniul comunicării
În perioada 13 - 15 iulie 2018, IMSP Institutul de Medicină Urgentă desfăşoară un curs de instruire în domeniul comunicării cu genericul "Relaţia medic-pacient şi factorii ce influenţează comunicarea eficientă", destinat personalului medical din cadrul instituţiei.
detalii...

Numarul intoxicaţiilor cu ciuperci este în creştere
În ultima perioadă se atestă o sporire a cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci, în rândul populaţiei Republicii Moldova, doar în perioada 09-13 iulie au făcut intoxicaţie la ciuperci 11 persoane mature şi 6 copii, dintre care un copil a decedat.
detalii...

Medicii IMSP IMU i-au replantat cu succes degetul de la mână unei paciente de doar 11 ani
Două echipe de chirurgi şi anesteziologi ai Secţiei de Microchirurgie au operat în regim de urgenţă timp de şapte ore o pacientă căreia i-au replantat degetul 3 de la mână dreaptă. Fata şi-a fracturat degetul într-un accident în timpul antrenamentelor.
detalii...
27.06.2018

Aviz
Astăzi, 21 iunie 2018, ora 15:30, în cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă, se va desfăşura conferinţa Imagistica digitală şi comunicaţii în medicină (DICOM). În acest an, tema conferinţei este "Usage of VI-SEEM infrastructure for mobile DICOM". În cadrul conferinţei participanţii vor avea posibilitatea să prezinte şi să pună în discuţie 3 subiecte cheie, vizavi de tema generală a conferinţei.

Premiul mare şi 7 medalii de aur pentru IMSP IMU la Euroinvent - 2018
O echipă de medici şi cadre didactice ai IMSP Institutului de Medicină Urgentă, alături de inventatori şi cercetători din peste 34 ţări, au participat la Euroinvent 2018 - Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării, desfăşurată la Iaşi, România,
detalii...

Echipa asistenţilor medicali ai IMSP IMU, decorată cu Premiul mare
Sîmbătă 12 mai curent, echipa asistenţilor medicali a IMSP Institutul de Medicină Urgentă a participat la Conferinţa Naţională Consacrată Zilei Internaţionale a Nurselor, organizată de către Asociaţia de Nursing din Republica Moldova.
detalii...

Ziua Internaţională a Asistentului Medical
Peste 600 de asistenţi medicali au marcat astăzi Ziua Internaţională a Asistentului Medical cu genericul: "Nursele-o sursă vitală; sănătatea este un drept uman", în cadrul unui eveniment desfăşurat la IMSP Institutul De Medicină Urgentăă.
detalii...
11.05.2018


10.05.2018

Schimb de experiență util între experții din


Marea Britanie și angajații IMSP IMU"Tratamentul acut în Accidentul Vascular Cerebral ischemic" a fost subiectul conferinței desfășurate ieri, 9 mai 2018, în cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă, prin intermediul căreia, reprezentanții Univerității din Manchester, Marea Britanie au vorbit despre accidentul vascular cerebral (AVC), care reprezintă o urgență majoră și este principala cauză de dizabilitate, a doua cauză de demență și a treia cauză de mortalitate la nivel mondial.

Evenimetul a fost deschis cu un cuvânt de salut de către academicianul Stanislav Groppa și directorul IMSP IMU, Mihail Ciocanu, care, totodată, au oferit titlul onorific de „Visiting Professor", Profesorului din Marea Britanie, Frank Lee-Bowling, pentru aportul enorm depus în dezvoltarea unei colaborări considerabile între școlile de neuroștiințe din Manchester, Marea Britanie și USMF "Nicolae Testămițeanu", de la Chișinău.

Conferința a continuat cu o prezentare informativă a reprezentanților Universității din Manchester, Marea Britanie, pe subiectul accidentului vascular cerebral ischemic, după care participanții au luat parte la runda interactivă, unde au putut să se expună asupra celor prezentate, au oferit întrebări și au primit răspunsuri de la expereți.

La final, după partea teoretică, reprezentanții IMSP IMU împreună cu experții din Marea Britanie, au avut un schimb eficient de experiență practică, prin intermediul unui work-shop în Laboratorul de angiografie-trombectomie.

Conferința a fost organizată în premieră pentru instituția noastră, la inițiativa academicianului Stanislav Groppa și a echipei de chirurgi vasculari ai IMSP IMU, cu scopul de a promova metodele eficiente contemporane de tratament a AVC, cum ar fi: tromboliza sistemică și tratamentul endovascular (trombectomia mecanică), care, de altfel, au un impact major asupra reducerii mortalității și dizabilității pacienților cu AVC.http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/