Stimate domnule Mihail Ciocanu,
Cu prilejul zilei Dumneavoastră de naştere, Vă adresăm cele mai calde urări de sănătate, fericire şi viaţă îndelungată, alături de cei dragi şi apropiaţi. detalii...
22.10.2018

Comunicat de presă
Intervenţie de tratament a accidentului vascular cerebral, prin neurotrombextracţie, realizată în premieră în cadrul IMU... detalii...
17.10.2018

Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...


10.05.2018

Schimb de experiență util între experții din


Marea Britanie și angajații IMSP IMU"Tratamentul acut în Accidentul Vascular Cerebral ischemic" a fost subiectul conferinței desfășurate ieri, 9 mai 2018, în cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă, prin intermediul căreia, reprezentanții Univerității din Manchester, Marea Britanie au vorbit despre accidentul vascular cerebral (AVC), care reprezintă o urgență majoră și este principala cauză de dizabilitate, a doua cauză de demență și a treia cauză de mortalitate la nivel mondial.

Evenimetul a fost deschis cu un cuvânt de salut de către academicianul Stanislav Groppa și directorul IMSP IMU, Mihail Ciocanu, care, totodată, au oferit titlul onorific de „Visiting Professor", Profesorului din Marea Britanie, Frank Lee-Bowling, pentru aportul enorm depus în dezvoltarea unei colaborări considerabile între școlile de neuroștiințe din Manchester, Marea Britanie și USMF "Nicolae Testămițeanu", de la Chișinău.

Conferința a continuat cu o prezentare informativă a reprezentanților Universității din Manchester, Marea Britanie, pe subiectul accidentului vascular cerebral ischemic, după care participanții au luat parte la runda interactivă, unde au putut să se expună asupra celor prezentate, au oferit întrebări și au primit răspunsuri de la expereți.

La final, după partea teoretică, reprezentanții IMSP IMU împreună cu experții din Marea Britanie, au avut un schimb eficient de experiență practică, prin intermediul unui work-shop în Laboratorul de angiografie-trombectomie.

Conferința a fost organizată în premieră pentru instituția noastră, la inițiativa academicianului Stanislav Groppa și a echipei de chirurgi vasculari ai IMSP IMU, cu scopul de a promova metodele eficiente contemporane de tratament a AVC, cum ar fi: tromboliza sistemică și tratamentul endovascular (trombectomia mecanică), care, de altfel, au un impact major asupra reducerii mortalității și dizabilității pacienților cu AVC.http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/