Stimate domnule Mihail Ciocanu,
Cu prilejul zilei Dumneavoastră de naştere, Vă adresăm cele mai calde urări de sănătate, fericire şi viaţă îndelungată, alături de cei dragi şi apropiaţi. detalii...
22.10.2018

Comunicat de presă
Intervenţie de tratament a accidentului vascular cerebral, prin neurotrombextracţie, realizată în premieră în cadrul IMU... detalii...
17.10.2018

Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...


03.05.2018

“SAPTAMANALUL de NEUROGENETICĂ” in Moldova


Sesiunea 30 aprilie – 3 Mai 2018


Dr. Viorica CHELBAN


În luna ianuarie 2018, a debutat inițiativa Doamnei Dr. Viorica CHELBAN, susținută de domnul Academician Groppa Stanislav, de a organiza în Republica Moldova pentru prima data în istoria țării, un complex curs de Neurogenetică., preconizat în câteva etape.

Zilele acestea, respectiv, este deja a doua oară când Doamna Dr. Viorica CHELBAN revine acasă pentru a împărtași din propria experiență colegilor con-naționali.

Doamna Dr. Viorica CHELBAN își desfășoară în prezent doctoratul la Institutul de Neurologie UCL din Londra, Marea Britanie. Anul trecut, i-a fost acordat Fellowship în Cercetare Clinică din patea Asociației Neurologilor Britanici / MSA Trust.

Având o excelentă experiență academică și clinică, precum și o viziune clară în domeniul cercetării tulburărilor neurodegenerative, Doamna Dr. Viorica CHELBAN și-a desfășurat educația continua în Franța, Moldova și Marea Britanie, absolvind însă de la debut Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”.

Din spusele Doamnei Dr. Viorica CHELBAN, scopul carierei pe termen lung ale dumneaei este de a deveni un om de știință, și clinician inclusive, cu experiență în tulburările de mișcare, de a efectua cercetări clinice de clasă mondială în neurogenetică și de a le transpola în practica clinică.

Cei peste 30 de participanți la Săptămânalul de Neurogenetică, profund impresionați de oportunitatea și experiența de care au parte, menționează :

GASNAȘ Alexandru, asistent universitar, Catedra Neurologie Nr.2
”Evenimentul isi stabileste drept principal obiectiv promovarea conceptelor de percepție a geneticii in domeniul neurologiei, prezentarile si dezbaterile concentrandu-se pe tematica : concepte ale geneticii și discutii tematice a pacienților cu afecțiuni neurogenetice. Conferinta a creat o platforma de comunicare si schimb de experienta, intre medicii specialisti din tara, și experiența doamnei doctor Chelban Viorica din Londra.”


CATERENIUC Daniela, medic-rezident anul III, Neurologie
”A doua sesiune a Săptămînalului de Neurogenetică a confirmat încă o dată că un medic contemporan nu-şi poate exercita meseria fără cunoştințe în domeniul geneticii, indiferent de specialitatea sa. Înțelegerea mecanismelor moleculare si particularităților genetice reprezintă calea de acces spre un tratament de viitor, şi anume, farmacogenetica şi ingineria genică, chiar dacă avem de parcurs o cale lungă pînă la implementarea acestora. Aduc mulțumiri colegei noastre Viorica Chelban pentru dedicația sa față de meserie şi împărtăşirea experienței sale cu noi.”

BEJAN Nadejda, medic-rezident anul I, Genetica medicala
”Săptămînalul Neurogenetică este o oportunitate unică de a mă forma ca medic genetician, dat fiind faptul că medicina secolului XXI este medicina în care această specialitate este una indispensabilă. Fiind medic rezident la specialitatea Genetică Medicală sunt foarte entuziasmată de a participa la acest curs. Doamna Viorica Chelban, fiind un specialist de talie internațională ne oferă posibilitatea de a ne informa şi aprofunda în acest domeniu. Îi aduc sincere mulțumiri şi sper că săptămînalul Neurogenetică va continua să fie o tradiție în clinica noastră. Consider că sunt necesare astfel de evenimente, căci contribuie la formarea noastră, dar şi ne oferă o doză de entuziasm şi motivație de a învăța şi a ne aprofunda cunoştințele.”


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/