Multstimate colege!
Astăzi, de Ziua Internaţională a Femeii, avem o ocazie în plus pentru a Vă exprima respectul şi aprecierea deosebită faţă de voi: mame, bunici, surori, soţii sau prietene. detalii...
07.03.2019

Comunicat
Promovarea imaginii medicilor în societate prin intermediul unei campanii sociale lansate de IMU detalii...
10.01.2019

Comunicat
Încă o premieră absolută în tratamentul endovascular al afecţiunilor vasculare cerebrale în Republica Moldova detalii...
18.12.2018

Conferinţa anuală IMSP IMU "Actualităţi şi Constroverse în Managementul Urgenţelor Medico-Chirurgicale"
Astăzi, 7 decembrie 2018, în cadrul Instutului de Medicină Urgentă s-a desfăşurat Conferinţa anuală IMSP IMU "Actualităţi şi Constroverse în Managementul Urgenţelor Medico-Chirurgicale". detalii...
07.12.2018

IMSP IMU va beneficia de construirea şi reorganizarea Unităţii de Primiri Urgente
IMSP Institutului de Medicină Urgentă va beneficia de construirea şi reorganizarea Unităţii de Primiri Urgente (UPU) conform standardelor europene, datorită implicării instituţiei în proiectul transfrontalier "The CBC Romania-Moldova a safer area by improving the Mobile Emergency Service of Resuscitation and Extraction (SMURD) operating infrastructure, by increasing the level of training and maintain the capacity of prefossional personnel to intervene in emergency situations - SMURD 2". detalii...
28.11.2018

Comunicat comun de presă
Ambasada Republicii Federale Germania şi Ambasada Republicii Franceze anunţă următoarele: detalii...
28.11.2018


03.05.2018

“SAPTAMANALUL de NEUROGENETICĂ” in Moldova


Sesiunea 30 aprilie – 3 Mai 2018


Dr. Viorica CHELBAN


În luna ianuarie 2018, a debutat inițiativa Doamnei Dr. Viorica CHELBAN, susținută de domnul Academician Groppa Stanislav, de a organiza în Republica Moldova pentru prima data în istoria țării, un complex curs de Neurogenetică., preconizat în câteva etape.

Zilele acestea, respectiv, este deja a doua oară când Doamna Dr. Viorica CHELBAN revine acasă pentru a împărtași din propria experiență colegilor con-naționali.

Doamna Dr. Viorica CHELBAN își desfășoară în prezent doctoratul la Institutul de Neurologie UCL din Londra, Marea Britanie. Anul trecut, i-a fost acordat Fellowship în Cercetare Clinică din patea Asociației Neurologilor Britanici / MSA Trust.

Având o excelentă experiență academică și clinică, precum și o viziune clară în domeniul cercetării tulburărilor neurodegenerative, Doamna Dr. Viorica CHELBAN și-a desfășurat educația continua în Franța, Moldova și Marea Britanie, absolvind însă de la debut Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”.

Din spusele Doamnei Dr. Viorica CHELBAN, scopul carierei pe termen lung ale dumneaei este de a deveni un om de știință, și clinician inclusive, cu experiență în tulburările de mișcare, de a efectua cercetări clinice de clasă mondială în neurogenetică și de a le transpola în practica clinică.

Cei peste 30 de participanți la Săptămânalul de Neurogenetică, profund impresionați de oportunitatea și experiența de care au parte, menționează :

GASNAȘ Alexandru, asistent universitar, Catedra Neurologie Nr.2
”Evenimentul isi stabileste drept principal obiectiv promovarea conceptelor de percepție a geneticii in domeniul neurologiei, prezentarile si dezbaterile concentrandu-se pe tematica : concepte ale geneticii și discutii tematice a pacienților cu afecțiuni neurogenetice. Conferinta a creat o platforma de comunicare si schimb de experienta, intre medicii specialisti din tara, și experiența doamnei doctor Chelban Viorica din Londra.”


CATERENIUC Daniela, medic-rezident anul III, Neurologie
”A doua sesiune a Săptămînalului de Neurogenetică a confirmat încă o dată că un medic contemporan nu-şi poate exercita meseria fără cunoştințe în domeniul geneticii, indiferent de specialitatea sa. Înțelegerea mecanismelor moleculare si particularităților genetice reprezintă calea de acces spre un tratament de viitor, şi anume, farmacogenetica şi ingineria genică, chiar dacă avem de parcurs o cale lungă pînă la implementarea acestora. Aduc mulțumiri colegei noastre Viorica Chelban pentru dedicația sa față de meserie şi împărtăşirea experienței sale cu noi.”

BEJAN Nadejda, medic-rezident anul I, Genetica medicala
”Săptămînalul Neurogenetică este o oportunitate unică de a mă forma ca medic genetician, dat fiind faptul că medicina secolului XXI este medicina în care această specialitate este una indispensabilă. Fiind medic rezident la specialitatea Genetică Medicală sunt foarte entuziasmată de a participa la acest curs. Doamna Viorica Chelban, fiind un specialist de talie internațională ne oferă posibilitatea de a ne informa şi aprofunda în acest domeniu. Îi aduc sincere mulțumiri şi sper că săptămînalul Neurogenetică va continua să fie o tradiție în clinica noastră. Consider că sunt necesare astfel de evenimente, căci contribuie la formarea noastră, dar şi ne oferă o doză de entuziasm şi motivație de a învăța şi a ne aprofunda cunoştințele.”


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/