Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...

Noi oportunităţi de colaborare între IMSP IMU şi UNPR
La 18 iulie curent, conducerea IMSP IMU a avut o întâlnire cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR) şi ai Asociaţiei Investitorilor din România.
detalii...

Medicii IMSP IMU instruiţi în domeniul comunicării
În perioada 13 - 15 iulie 2018, IMSP Institutul de Medicină Urgentă desfăşoară un curs de instruire în domeniul comunicării cu genericul "Relaţia medic-pacient şi factorii ce influenţează comunicarea eficientă", destinat personalului medical din cadrul instituţiei.
detalii...

Numarul intoxicaţiilor cu ciuperci este în creştere
În ultima perioadă se atestă o sporire a cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci, în rândul populaţiei Republicii Moldova, doar în perioada 09-13 iulie au făcut intoxicaţie la ciuperci 11 persoane mature şi 6 copii, dintre care un copil a decedat.
detalii...

Medicii IMSP IMU i-au replantat cu succes degetul de la mână unei paciente de doar 11 ani
Două echipe de chirurgi şi anesteziologi ai Secţiei de Microchirurgie au operat în regim de urgenţă timp de şapte ore o pacientă căreia i-au replantat degetul 3 de la mână dreaptă. Fata şi-a fracturat degetul într-un accident în timpul antrenamentelor.
detalii...
27.06.2018

Aviz
Astăzi, 21 iunie 2018, ora 15:30, în cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă, se va desfăşura conferinţa Imagistica digitală şi comunicaţii în medicină (DICOM). În acest an, tema conferinţei este "Usage of VI-SEEM infrastructure for mobile DICOM". În cadrul conferinţei participanţii vor avea posibilitatea să prezinte şi să pună în discuţie 3 subiecte cheie, vizavi de tema generală a conferinţei.

Premiul mare şi 7 medalii de aur pentru IMSP IMU la Euroinvent - 2018
O echipă de medici şi cadre didactice ai IMSP Institutului de Medicină Urgentă, alături de inventatori şi cercetători din peste 34 ţări, au participat la Euroinvent 2018 - Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării, desfăşurată la Iaşi, România,
detalii...


23.04.2018

Săptămâna Europeană a Imunizărilor: "Preveniți. Protejați. Imunizați."


Conform declarației Biroului Regional European al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ultima săptămână a lunii aprilie a fost declarată „Săptămâna Europeană a Imunizărilor". Republica Moldova, alături de toate țările din regiunea europeană, se alătură la acest eveniment pentru a crește gradul de conștientizare privind dreptul și responsabilitatea fiecărei persoane de a fi protejat împotriva bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare.

În ultimii 60 de ani, imunizarea a salvat viața mai multor copii decât orice altă intervenție medicală. Declinul dramatic a bolilor precum poliomielita, difteria, tetanosul, hepatita virală B, rubeola, rujeola, tusea convulsivă, oreionul în ultimele decenii în regiunea europeană, se datorează vaccinurilor sigure și eficace, precum și numeroaselor persoane angajate să facă această realizare posibilă. Prin vaccinare, fiecare persoană investește în propria sănătate, contribuie la protecția comunității și la eliminarea bolilor. Prin vaccinarea fiecărei persoane, furnizorii și programele de imunizare ajută la construirea unui viitor mai sănătos pentru toți.

Republica Moldova se numără printre cele 33 de țări care au eliminat cu succes rujeola și rubeola indigenă. Comisia regională europeană pentru verificarea eliminării rujeolei și rujeolei a ajuns la această concluzie bazată pe acoperirea vaccinală durabilă în Republica Moldova și sistemul de supraveghere epidemiologică de înaltă performanță a acestor maladii.

Succesele obținute de Republica Moldova datorită imunizărilor:

 • • a fost eliminată poliomielita și menținut statutul țării liberă de această infecție;
 • • în anul 2016 Republica Moldova a obținut statutul de eliminare a rujeolei și rubeolei indigene;
 • • în anii 2011-2017 n-au avut loc cazuri de tetanos, difterie, indigene de rubeolă;
 • • comparativ cu anul 2000 în 2017 a fost redus numărul cazurilor: - de oreion de la 1.943 la 78, de hepatită virală B de la 751 la 23, la copii de la 85 la 1 cazuri;
 • • implementarea vaccinului contra infecției rotavirale a favorizat reducerea numărului de bolnavi de la 782 în anul 2012, la 396 de cazuri în anul 2017;
 • • în decembrie 2017 fost implementat vaccinul contra infecțiile provocate de Papilomavirusul uman (anti-HPV) de rând cu cele mai dezvoltate state din lume, acesta fiind foarte sigur și eficient în lupta cu cancerul de col uterin.
 • Fiecare persoană neimunizată, indiferent de vârstă, este expusă riscului de contractare a unor boli, care pot fi prevenite prin vaccinare, iar ratele scăzute de imunizare la nivel comunitar sporesc foarte mult riscul apariției epidemiilor.

  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și OMS îndeamnă societatea să contribuie la atingerea acestui obiectiv, asigurându-se, că familiile lor sunt complet vaccinate și pe deplin informate cu privire la vaccinurile și bolile periculoase care pot fi prevenite prin imunizare.

  Programul National de Imunizari pentru anii 2016-2020, aprobat prin Hotarâre de Guvern, prevede asigurarea finanțării procurării vaccinurilor și accesul gratuit al populației la serviciile de imunizare calitative și inofensive, prin utilizarea doar a vaccinurilor înregistrate în țară, de la producători acceptați de către Organizația Mondială a Sănătății.  Serviciul de presă IMU  http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/