Stimate domnule Mihail Ciocanu,
Cu prilejul zilei Dumneavoastră de naştere, Vă adresăm cele mai calde urări de sănătate, fericire şi viaţă îndelungată, alături de cei dragi şi apropiaţi. detalii...
22.10.2018

Comunicat de presă
Intervenţie de tratament a accidentului vascular cerebral, prin neurotrombextracţie, realizată în premieră în cadrul IMU... detalii...
17.10.2018

Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...

29.12.2016

Pentru prima dată în practica chirurgicală autohtonă


Pentru prima dată în practica chirurgicală autohtonă, unei paciente de 61 de ani din r. Ungheni, traumatizată în traficul rutier, I s-a aplicat o endrproteză la umăr. Intervenţia a fost efectuată de către o echipă de medici traumatologi în frunte cu medicul Alina Glavan, conferenţiar universitar, doctor în ştiinţe medicale, şef al Departamentului clinic de ortopedie şi traumatologie al Institutului de Medicină Urgentă. În calitate de asistenţi la masa de operaţii i-a avut pe medicii traumatolgi Petru Croitoru, Vladimir Buldumac, Vadim Madan, Teodor Suveică, medic-rezident şi Aliona Bablic, asistentă medicală. Operaţia, care a durat 3 ore, a decurs reuşit, fără complicaţii fiziologice.

Potrivit dr. Alina Glavan, pacientei a suportat o artroplastie prin care capul humeral traumat a fost înlocuit cu o proteză monobloc, ce s-a montat perfect pe os. Metoda respectivă necesită o instruire chirurgicală specială, de care medicul traumatolog A. Glavan a avut parte la o stagiere în Franţa.

Momentan, bolnava se află într-o stare bună, a început să mişte din dejete, urmând să treacă în secţia de profil tot programul de tratament şi recuperare. În cazul în care nu s-ar fi efectuat intervenţia chirurgicală respectivă, bolnava rămânea invalidă pe viaţă. Intervenţia a reuşit şi din motivul, că pacienta a avut încredere în medici chiar din clipa internării. Deloc întâmplător, fiindcă colectivul medical al secţiei Traumatologie nr. II etalează o activitate şi un comportament profesional de mare calificaţie. Este permanent receptiv la necesităţile şi doleanţele pacienţilor, dovedind un răspuns argumentat la cele mai avansate strategii şi metode de tratament medical. Acum doi ani în secţie s-a efectuat, iarăşi în premieră pentru Moldova, prima operaţie cu proteză personalizată la genunchi. Şi astăzi, după efectuarea cu succes a intervenţiei la humerus, Insitutul de Medicină Urgentă poate asigura şi garanta integral tratamentul fracturilor/luxaţiilor pe fondal de osteoporoză.

Cetăţenii asiguraţi din Republica Moldova pot beneficia de astfel de operaţii complicate pe gratis.


Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/