Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...

Noi oportunităţi de colaborare între IMSP IMU şi UNPR
La 18 iulie curent, conducerea IMSP IMU a avut o întâlnire cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR) şi ai Asociaţiei Investitorilor din România.
detalii...

Medicii IMSP IMU instruiţi în domeniul comunicării
În perioada 13 - 15 iulie 2018, IMSP Institutul de Medicină Urgentă desfăşoară un curs de instruire în domeniul comunicării cu genericul "Relaţia medic-pacient şi factorii ce influenţează comunicarea eficientă", destinat personalului medical din cadrul instituţiei.
detalii...

Numarul intoxicaţiilor cu ciuperci este în creştere
În ultima perioadă se atestă o sporire a cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci, în rândul populaţiei Republicii Moldova, doar în perioada 09-13 iulie au făcut intoxicaţie la ciuperci 11 persoane mature şi 6 copii, dintre care un copil a decedat.
detalii...

Medicii IMSP IMU i-au replantat cu succes degetul de la mână unei paciente de doar 11 ani
Două echipe de chirurgi şi anesteziologi ai Secţiei de Microchirurgie au operat în regim de urgenţă timp de şapte ore o pacientă căreia i-au replantat degetul 3 de la mână dreaptă. Fata şi-a fracturat degetul într-un accident în timpul antrenamentelor.
detalii...
27.06.2018

Aviz
Astăzi, 21 iunie 2018, ora 15:30, în cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă, se va desfăşura conferinţa Imagistica digitală şi comunicaţii în medicină (DICOM). În acest an, tema conferinţei este "Usage of VI-SEEM infrastructure for mobile DICOM". În cadrul conferinţei participanţii vor avea posibilitatea să prezinte şi să pună în discuţie 3 subiecte cheie, vizavi de tema generală a conferinţei.

Premiul mare şi 7 medalii de aur pentru IMSP IMU la Euroinvent - 2018
O echipă de medici şi cadre didactice ai IMSP Institutului de Medicină Urgentă, alături de inventatori şi cercetători din peste 34 ţări, au participat la Euroinvent 2018 - Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării, desfăşurată la Iaşi, România,
detalii...


23.09.2016

Pericol de moarte poprit (la timp) prin terapie


Atunci cand ştii de unde vine primejdia, poţi lesne lua situaţia sub control şi întreprinde măsuri pentru a o înfrunta. Când, însă, survine de unde nu te aştepţi, teama de a rata se ţine de tine ca o nălucă. Pacienta X de 67 de ani, originară din Estul republicii, a fost operată de către medicii traumatologi IMU la şold prin endoprotezare. Intervenţie chirurgicală reuşită, fără complicaţii clinice. Starea ei s-a înrăutăţit de îndată ce a ieşit din sala de operaţii. Aparatele din dotare au diagnosticat-o cu tromboembolie pulmonară. În popor maladia respectivă mai este cunoscută sub denumirea de formare a chagurilor de sânge în vene. Potrivit medicilor specialişti, ea se dezlănţuie prin obstrucţia parţială a arboreuli vascular pulmonar şi, dacă nu este tratată la timp, se soldează cu deces. Tromboembolia apare, de regulă, la persoanele în etate (peste 60 de ani), în situaţii de imobilizare (după 3-5 zile), de insuficienţă cardiacă congestivă, infarct acut de miocard, intervenţie chirurgicală ortopedică la femur sau şold etc. Trei din elementele descrise au fost prezente şi la pacienta noastră. Unicul plus în cazul ei era că boala nu afectase arterele magistrale ale organismului. Echipa medicală în frunte cu Ludmila Atanasov, medic anesteziolog reanimatolog, din secţia de anestezie şi terapie intensivă, unde a fost transferată pacienta, a procedat prompt şi competitiv. Mai întâi a intubat-o oro-trahial, pentru a-i susţine funcţionarea organelor vitale, apoi după 3 zile de terapie intensivă, i-a aplicat o traheostomă percutantă. Pentru examinarea şi evaluarea pacientei, a fost invitat medicul bronhoscopist Petru Levcenco. Dintre remedii i s-a administrată heparina de greutate moleculară mică, un anticoagulant de bază în tratamentul tromboembolismului pulmonar, ce previne extinderea chiagurilor de sânge în vasul pulmonar. S-a făcut simţit şi efectul procedurilor terapeutice reologice (destinate îmbunătăţirii circulaţiei sângelui).

În ziua când făceam aceste poze, medicii din secţia ATI efectuau ultima verificare a stării traheei şi pulmonilor pacientei şi, cum primejdia de moarte dispăruse, traheostoma a fost lichidată şi restabilită respiraţia prin cavitatea bucală.

Este al doilea caz clinic cu această boală înfricoşătoare în practica medicului Ludmila Atanasov. Câte se vor mai întâmpla în activitatea ei şi a colectivului medical, în care munceşte, e greu de presupus. Un lucru este cert: medicii secţiei TI, condusă de Sergiu Cobâleţchi, au învăţat cum să înfrunte pericolele, provocate instantaneu la pacienţi (pre-sau postoperator) din cauza comorbidităţilor.

Serviciul de Presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/