Noi oportunităţi de colaborare între IMSP IMU şi UNPR
La 18 iulie curent, conducerea IMSP IMU a avut o întâlnire cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR) şi ai Asociaţiei Investitorilor din România.
detalii...

Medicii IMSP IMU instruiţi în domeniul comunicării
În perioada 13 - 15 iulie 2018, IMSP Institutul de Medicină Urgentă desfăşoară un curs de instruire în domeniul comunicării cu genericul "Relaţia medic-pacient şi factorii ce influenţează comunicarea eficientă", destinat personalului medical din cadrul instituţiei.
detalii...

Numarul intoxicaţiilor cu ciuperci este în creştere
În ultima perioadă se atestă o sporire a cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci, în rândul populaţiei Republicii Moldova, doar în perioada 09-13 iulie au făcut intoxicaţie la ciuperci 11 persoane mature şi 6 copii, dintre care un copil a decedat.
detalii...

Medicii IMSP IMU i-au replantat cu succes degetul de la mână unei paciente de doar 11 ani
Două echipe de chirurgi şi anesteziologi ai Secţiei de Microchirurgie au operat în regim de urgenţă timp de şapte ore o pacientă căreia i-au replantat degetul 3 de la mână dreaptă. Fata şi-a fracturat degetul într-un accident în timpul antrenamentelor.
detalii...
27.06.2018

Aviz
Astăzi, 21 iunie 2018, ora 15:30, în cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă, se va desfăşura conferinţa Imagistica digitală şi comunicaţii în medicină (DICOM). În acest an, tema conferinţei este "Usage of VI-SEEM infrastructure for mobile DICOM". În cadrul conferinţei participanţii vor avea posibilitatea să prezinte şi să pună în discuţie 3 subiecte cheie, vizavi de tema generală a conferinţei.

Premiul mare şi 7 medalii de aur pentru IMSP IMU la Euroinvent - 2018
O echipă de medici şi cadre didactice ai IMSP Institutului de Medicină Urgentă, alături de inventatori şi cercetători din peste 34 ţări, au participat la Euroinvent 2018 - Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării, desfăşurată la Iaşi, România,
detalii...

Echipa asistenţilor medicali ai IMSP IMU, decorată cu Premiul mare
Sîmbătă 12 mai curent, echipa asistenţilor medicali a IMSP Institutul de Medicină Urgentă a participat la Conferinţa Naţională Consacrată Zilei Internaţionale a Nurselor, organizată de către Asociaţia de Nursing din Republica Moldova.
detalii...

Ziua Internaţională a Asistentului Medical
Peste 600 de asistenţi medicali au marcat astăzi Ziua Internaţională a Asistentului Medical cu genericul: "Nursele-o sursă vitală; sănătatea este un drept uman", în cadrul unui eveniment desfăşurat la IMSP Institutul De Medicină Urgentăă.
detalii...
11.05.2018

03.02.2017

Norvegia cu ochii pe noi


O delegaţie medicală, compusă din colaboratori ai Spitalului Universitar Akershus din or. Oslo si ai Ministerului Sănătăţii al Regatului Norvegiei, a vizitat Institutul de Medicină Urgentă cu scopul de a studia şi acorda ajutorul logistic necesar la implementarea reformelor medicale. În special, şi-au focalizat atenţia asupra modului, în care este aplicată Chiurgia „de o zi”, un serviciu spitalicesc funcţional în instituţie din anul trecut. După întâlnirea cu directorul Mihai Ciocanu, oaspeţii au participat la „o masă rotundă”pe subiectul vizat, împărtăşindu-şi experienţa cu privire la organizarea şi finanţarea serviciului respectiv în spitalul universitar Akershus. Experţii norvegieni, precum şi toţi cei dintre medicii chirurgi ai spitalului de urgenţă, care au participat la dezbateri, au lăsat să se înţeleagă, că instituţia e pe cale bună şi că integrarea Chirurgiei „de zi” în lanţul diagnostico-curativ ca o tactică de tratament rapidă, cost-eficientă şi sigură, trebuie susţinută şi fortificată.

Evenimentul face parte din Programul de activitate în domeniile sănătăţii şi ştiinţelor medicale, adoptat de Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova în comun cu Ministerul Sănătăţii şi Serviciilor de Îngrijire al Regatului Norvegiei pentru perioada 2015-2017.

Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/