Stimate domnule Mihail Ciocanu,
Cu prilejul zilei Dumneavoastră de naştere, Vă adresăm cele mai calde urări de sănătate, fericire şi viaţă îndelungată, alături de cei dragi şi apropiaţi. detalii...
22.10.2018

Comunicat de presă
Intervenţie de tratament a accidentului vascular cerebral, prin neurotrombextracţie, realizată în premieră în cadrul IMU... detalii...
17.10.2018

Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...

03.02.2017

Norvegia cu ochii pe noi


O delegaţie medicală, compusă din colaboratori ai Spitalului Universitar Akershus din or. Oslo si ai Ministerului Sănătăţii al Regatului Norvegiei, a vizitat Institutul de Medicină Urgentă cu scopul de a studia şi acorda ajutorul logistic necesar la implementarea reformelor medicale. În special, şi-au focalizat atenţia asupra modului, în care este aplicată Chiurgia „de o zi”, un serviciu spitalicesc funcţional în instituţie din anul trecut. După întâlnirea cu directorul Mihai Ciocanu, oaspeţii au participat la „o masă rotundă”pe subiectul vizat, împărtăşindu-şi experienţa cu privire la organizarea şi finanţarea serviciului respectiv în spitalul universitar Akershus. Experţii norvegieni, precum şi toţi cei dintre medicii chirurgi ai spitalului de urgenţă, care au participat la dezbateri, au lăsat să se înţeleagă, că instituţia e pe cale bună şi că integrarea Chirurgiei „de zi” în lanţul diagnostico-curativ ca o tactică de tratament rapidă, cost-eficientă şi sigură, trebuie susţinută şi fortificată.

Evenimentul face parte din Programul de activitate în domeniile sănătăţii şi ştiinţelor medicale, adoptat de Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova în comun cu Ministerul Sănătăţii şi Serviciilor de Îngrijire al Regatului Norvegiei pentru perioada 2015-2017.

Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/