Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...

Noi oportunităţi de colaborare între IMSP IMU şi UNPR
La 18 iulie curent, conducerea IMSP IMU a avut o întâlnire cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR) şi ai Asociaţiei Investitorilor din România.
detalii...

Medicii IMSP IMU instruiţi în domeniul comunicării
În perioada 13 - 15 iulie 2018, IMSP Institutul de Medicină Urgentă desfăşoară un curs de instruire în domeniul comunicării cu genericul "Relaţia medic-pacient şi factorii ce influenţează comunicarea eficientă", destinat personalului medical din cadrul instituţiei.
detalii...

Numarul intoxicaţiilor cu ciuperci este în creştere
În ultima perioadă se atestă o sporire a cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci, în rândul populaţiei Republicii Moldova, doar în perioada 09-13 iulie au făcut intoxicaţie la ciuperci 11 persoane mature şi 6 copii, dintre care un copil a decedat.
detalii...

Medicii IMSP IMU i-au replantat cu succes degetul de la mână unei paciente de doar 11 ani
Două echipe de chirurgi şi anesteziologi ai Secţiei de Microchirurgie au operat în regim de urgenţă timp de şapte ore o pacientă căreia i-au replantat degetul 3 de la mână dreaptă. Fata şi-a fracturat degetul într-un accident în timpul antrenamentelor.
detalii...
27.06.2018

Aviz
Astăzi, 21 iunie 2018, ora 15:30, în cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă, se va desfăşura conferinţa Imagistica digitală şi comunicaţii în medicină (DICOM). În acest an, tema conferinţei este "Usage of VI-SEEM infrastructure for mobile DICOM". În cadrul conferinţei participanţii vor avea posibilitatea să prezinte şi să pună în discuţie 3 subiecte cheie, vizavi de tema generală a conferinţei.

Premiul mare şi 7 medalii de aur pentru IMSP IMU la Euroinvent - 2018
O echipă de medici şi cadre didactice ai IMSP Institutului de Medicină Urgentă, alături de inventatori şi cercetători din peste 34 ţări, au participat la Euroinvent 2018 - Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării, desfăşurată la Iaşi, România,
detalii...


23.04.2018

Două intervenții chirurgicale complexe, efectuate în regim de urgență,
de către echipa de Microchirurgi ai IMSP IMU


Recent la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, Secția Microchirurgie, au fost efectuate două intervenții chirurgicale de urgență, datorită cărora două persoane vor reuși din nou să-și folosească brațul, traumat prin arma de foc și piciorul-prins sub roata unui vehicul cu tracțiune animală (căruță).

Prima operație, a fost efectuată sîmbătă, 7 aprilie 2018, unui bărbat în vârstă de 32 de ani, din orașul Leova. Acesta a suferit o fractură deschisă la membrul inferior drept, cauzată de roata unei căruțe.

Pacientului i s-a acordat primul ajutor medical la SR Leova, după care acesta a fost transportat la IMSP IMU, unde, în regim de urgență, în aceeași zi i s-a efectuat prelucrarea prim-chirurgicală a plăgii și osteosinteza osului metatarsian 4 cu broșa. În urma intervenției chirurgicale, pe membrul inferior operat a rămas un defect de 7x8 cm, cu expunerea tendoanelor și osului, fiind rezolvat prin intervenție de plastie combinată a defectului cu lambou local și autodermoplastie.

Post operator lamboul este viabil, iar starea pacientului este satisfăcătoare. Bărbatul rămâne internat în Secția Microchirurgie, pentru urmarea tratamentului corespunzător.

Cea de-a doua intervenție chirurgicală a fost efectuată la data de 8 aprilie 2018, unui bărbat în vârstă de 28 ani, care a suferit un traumatism al antebrațului stâng, prin arma de foc.

După ce i-a fost acordat primul ajutor medical la SR Soroca, bolnavul a fost transportat la IMSP IMU. Aici, microchirurgii au efectuat în regim de urgență, osteosinteza cu fixator extern și prelucrarea prim chirurgicală a plăgii. Defectul tegumentar rezultat în urma operației, a fost remediat prin autodermoplastie de pe coapsa dreaptă.

În prezent, starea bărbatului este satisfăcătoare și se află internat în Secția Microchirurgie pentru a continua tratamentul. Pacientul urmează a mai fi supus unei intervenții chirurgicale de conversie a osteosintezei cu autoplastie osoasă, în mod programat.Serviciul de presă IMUhttp://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/