Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...

Noi oportunităţi de colaborare între IMSP IMU şi UNPR
La 18 iulie curent, conducerea IMSP IMU a avut o întâlnire cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR) şi ai Asociaţiei Investitorilor din România.
detalii...

Medicii IMSP IMU instruiţi în domeniul comunicării
În perioada 13 - 15 iulie 2018, IMSP Institutul de Medicină Urgentă desfăşoară un curs de instruire în domeniul comunicării cu genericul "Relaţia medic-pacient şi factorii ce influenţează comunicarea eficientă", destinat personalului medical din cadrul instituţiei.
detalii...

Numarul intoxicaţiilor cu ciuperci este în creştere
În ultima perioadă se atestă o sporire a cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci, în rândul populaţiei Republicii Moldova, doar în perioada 09-13 iulie au făcut intoxicaţie la ciuperci 11 persoane mature şi 6 copii, dintre care un copil a decedat.
detalii...

Medicii IMSP IMU i-au replantat cu succes degetul de la mână unei paciente de doar 11 ani
Două echipe de chirurgi şi anesteziologi ai Secţiei de Microchirurgie au operat în regim de urgenţă timp de şapte ore o pacientă căreia i-au replantat degetul 3 de la mână dreaptă. Fata şi-a fracturat degetul într-un accident în timpul antrenamentelor.
detalii...
27.06.2018

Aviz
Astăzi, 21 iunie 2018, ora 15:30, în cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă, se va desfăşura conferinţa Imagistica digitală şi comunicaţii în medicină (DICOM). În acest an, tema conferinţei este "Usage of VI-SEEM infrastructure for mobile DICOM". În cadrul conferinţei participanţii vor avea posibilitatea să prezinte şi să pună în discuţie 3 subiecte cheie, vizavi de tema generală a conferinţei.

Premiul mare şi 7 medalii de aur pentru IMSP IMU la Euroinvent - 2018
O echipă de medici şi cadre didactice ai IMSP Institutului de Medicină Urgentă, alături de inventatori şi cercetători din peste 34 ţări, au participat la Euroinvent 2018 - Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării, desfăşurată la Iaşi, România,
detalii...


06.09.2016

Cum, de fapt, totul s-a întâmplat …


După ce am publicat pe site-ul IMU comunicatul de presă, în care am elucidat originea conflictului, iscat în cazul pacientului diagnosticat cu sindrom convulsiv din secţia de neurologie nr. 2 şi, chipurile, ferecat de pat, Elena Laur din Chişinău, care este ruda acestuia, s-a oferit să ne aducă unele precizări.

„Secvenţele de film, demonstrate pe site-ul www.unimedia.info , nu redau ceea ce s-a întâmplat în realitate. Spun asta, pentru că am văzut cu ochii mei totul de la început până la capăt.

Eu sunt ruda pacientului şi l-am adus la spital (Spitalul Institutului de Medicină Urgentă – n.n.) încă pe data de 9 august 2016. Fiindcă se afla într-o stare foarte gravă, medicii de gardă l-au examinat în regim de urgenţă şi după efectuarea analizelor, l-au internat momentan în secţia de neurologie nr. 2. Pe parcursul şederii lui în această secţie, am observat o atitudine omenoasă din partea tuturor lucrătorilor medicali, care l-au tratat, a şefului secţiei dlui Roman Postolache, a asistentelor medicale, infirmierilor. Pacientul era îngrijit la timp, având lângă el tot de ce avea nevoie. Trebuie să ne dăm seamă, cum e să îngrijeşti după un pacient, care stă imobilizat, nu poate merge pe picoarele sale nici la masă, nici la grupul sanitar. În ziua cu pricina am venit să-l vizitez, ca de obicei. Observându-mă, el a început să se agite. Surorile medicale il pregăteau pentru baie şi eu le-am rugat să-l scoată în coridor, mai aproape de cabina de duş. Însă, fiindcă devenea tot mai neadecvat şi putea să cadă oricând din pat, cum s-a mai întâmplat, am solicitat medicului să-l fixeze de ramele patului. În jurul orei 17.00 am izbutit împreună cu infirmierile să-i facem tualeta intimă, să-i schimbăm lingeria. Dintro dată, aşa ca din senin, în coridor şi-au făcuit apariţia nişte reporteri. Fără să se prezinte, ei au început să filmeze. Cu toate că mă împotriveam şi le spuneam că nu au dreptul acesta, ei continuau să filmeze pe ascuns . După ce am privit filmuleţul pe Internet, mi-am pus mâinile în cap. Vreau să declar cu toată seriozitatea: comentariile jurnalistului nu corespund adevărului. El m-a interviat şi pe mine, dar n-a dat în emisie nici un cuvânt. De ce nu a reflectat totul? Înseamnă, că venise cu un alt scop. Sunt foarte indignată de cele vizionate. Corespondentul a spus minciuni, dăunând prin aceasta atât dreptul pacientului la viaţa privată, cât şi imaginea echipei medicale, care nu se face vinovată cu nimic, dimpotrivă, a dat dovadă permanent de cumsecădenie şi onestitate la patul pacientului.

Condamn acest mod de oglindire a faptelor, care nu aduce folos , ci provoacă doar indignare.

Profit de ocazie şi vreau şi să le mulţumesc şi pe această cale lucrătorilor medicali din Departamentul primiri urgente şi secţia Neurochirurgie nr.2 pentru receptivitatea şi atitudinea grijulie, exprimată în procesul de diagnosticare şi tratament al pacientului. Vă doresc din tot sufletul multă sănătate şi succese mari în munca Dvs. nobilă!”.

Semnatar: Elena Laur


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/