Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...

Noi oportunităţi de colaborare între IMSP IMU şi UNPR
La 18 iulie curent, conducerea IMSP IMU a avut o întâlnire cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR) şi ai Asociaţiei Investitorilor din România.
detalii...

Medicii IMSP IMU instruiţi în domeniul comunicării
În perioada 13 - 15 iulie 2018, IMSP Institutul de Medicină Urgentă desfăşoară un curs de instruire în domeniul comunicării cu genericul "Relaţia medic-pacient şi factorii ce influenţează comunicarea eficientă", destinat personalului medical din cadrul instituţiei.
detalii...

Numarul intoxicaţiilor cu ciuperci este în creştere
În ultima perioadă se atestă o sporire a cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci, în rândul populaţiei Republicii Moldova, doar în perioada 09-13 iulie au făcut intoxicaţie la ciuperci 11 persoane mature şi 6 copii, dintre care un copil a decedat.
detalii...

Medicii IMSP IMU i-au replantat cu succes degetul de la mână unei paciente de doar 11 ani
Două echipe de chirurgi şi anesteziologi ai Secţiei de Microchirurgie au operat în regim de urgenţă timp de şapte ore o pacientă căreia i-au replantat degetul 3 de la mână dreaptă. Fata şi-a fracturat degetul într-un accident în timpul antrenamentelor.
detalii...
27.06.2018

Aviz
Astăzi, 21 iunie 2018, ora 15:30, în cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă, se va desfăşura conferinţa Imagistica digitală şi comunicaţii în medicină (DICOM). În acest an, tema conferinţei este "Usage of VI-SEEM infrastructure for mobile DICOM". În cadrul conferinţei participanţii vor avea posibilitatea să prezinte şi să pună în discuţie 3 subiecte cheie, vizavi de tema generală a conferinţei.

Premiul mare şi 7 medalii de aur pentru IMSP IMU la Euroinvent - 2018
O echipă de medici şi cadre didactice ai IMSP Institutului de Medicină Urgentă, alături de inventatori şi cercetători din peste 34 ţări, au participat la Euroinvent 2018 - Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării, desfăşurată la Iaşi, România,
detalii...

20.06.2017

Aprecieri la nivel de stat


În ajunul Sărbătătorii profesionale a lucrătorului medical şi farmacistului, doi colaboratori ai instituţiei noastre au fost decoraţi cu înalte distincţii de stat pentru muncă îndelungată şi prodigioasă în domeniul ocrotirii sănătăţii, precum şi pentru contribuţia individuală deosebită, adusă la perfecţionarea procesului diagnostico-curativ. Acesştea sunt Vladimir Manea, medic în secţia de chirurgie nr. 1 “Nicolae Anestiadi”, şi Dumitru Mastac, şeful secţiei Dializă a IMU. Ambii s-au învrednicit de Ordinul “Gloria Muncii”.

Dl Vladimir Manea a venit la IMU de la Spitalul rational Dubăsari, unde şi-a început activitatea medical după absolvirea Alma Mater. În perioada conflictului de pe Nistru, îşi petrecea zilele şi nopţile în secţiile de spital, acordând ajutor medico-chirurgical soldaţilor răniţi, indifferent de ce parte a conflictului erau. Dar fiindcă pleda pentru simbolurile naţionale în stânga Nistrului, stârnise “mania” autorităţilor neconstituţionale din Dubăsari, din care motiv a fost nevoit să se refuhieze la Chişinău. În calitate de medic-chirurg în cadrul IMU, Vladimir Manea a dat dovadă de competenţă şi pregătire profesională, excelând prin manopere reuşite şi salvând viaţa a zeci şi sute de pacienţi.

Dl Dumitru Mastac,doctor în ştiinţe medicale, stă la cârma Secţiei de dializă de foarte mulţi ani. Zilnic, colectivul medical, condus de el, acordă servicii medicale pentru 70 de persoane cu insuficienţă renală. Datorită cumsecădeniei şi atitudinei exigente a lui Dumitru Mastac asistenţa medicală funcţionează în ritm stabilit, fără dificultăţi şi întreruperi, ceea ce vorbeşte despre înţeresponsabilitatea sa profundă pentru specificul maladiei severe, de care suferă pacienţii. Dumitru Mastac este un medic şi cercetător neobosit. A realizat peste 24 de operaţii de transplant renal, asistând 63 de asemenea intervenţii şi la 41 de prelevări de rinichi, autor a 5 monografii, 4 brevete şi peste 50 de articole ştiinţifice cu tematica respectivă.

Felicitări şi cât mai multe realizări medicale de performanţă în continuare!

Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/