Stimate domnule Mihail Ciocanu,
Cu prilejul zilei Dumneavoastră de naştere, Vă adresăm cele mai calde urări de sănătate, fericire şi viaţă îndelungată, alături de cei dragi şi apropiaţi. detalii...
22.10.2018

Comunicat de presă
Intervenţie de tratament a accidentului vascular cerebral, prin neurotrombextracţie, realizată în premieră în cadrul IMU... detalii...
17.10.2018

Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...

17.05.2017

Conferinţa festivă a nurselor


Pe data de 12 Mai asistentele medicale din toată ţara s-au întrunit la nordul Moldovei , înt-un colţişor de rai pe nume Râşcani , pentru a marca sărbătoarea lor profesională: Ziua Internaţională a asistenţilor medicali.

Lucrările Conferinţei s-au desfăşurat sub genericul : ,, Nursele – o forţă de conducere în realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă”.

Au fost prezentate rapoarte cu tematici ce ţin de activitatea asistentelor medicale .

Un rol aparte în activitatea zi de zi a asistentelor medicale îi revine igienei mîinilor . Raportul ,, Importanţa mîinilor curate în activitatea personalului medical’’, dezvăluit de la tribuna Forului de către Olga Pinteac, asistentă medical şefă IMU, a trezit un interes aparte în rândul participanţilor , care nu numai au participat activ la dezbateri, dar şi la partea practică, alcătuind protocolul dezinfecţiei mîinilor cu control automat al calităţii procesului de dezinfectare cu ajutorul aparatelor speciale cu raze ultraviolete. Apropo, atare echipamente sunt folosite pe larg în subdiviziunile medicale ale IMU de aproape doi ani.

Asistentelor medicale , care s-au evidenţiat prin muncă în anul precedent, li s-au decernat diplome de onoare din partea Ministerului Sănătăţii, a Sindicatelor şi Asociaţiei Naţionale de Nursing din Moldova.

Reprezentantele IMU la Conferinţă aduc sincere mulţumiri gazdelor pentru buna organizare a evenimentului, în mod deosebit, directorului Spitalului Raional dr. Gh. Roşu, care a dat dovadă de amabilitate şi mult tact la întâlnirea participanţilor.


Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/