Stimate domnule Mihail Ciocanu,
Cu prilejul zilei Dumneavoastră de naştere, Vă adresăm cele mai calde urări de sănătate, fericire şi viaţă îndelungată, alături de cei dragi şi apropiaţi. detalii...
22.10.2018

Comunicat de presă
Intervenţie de tratament a accidentului vascular cerebral, prin neurotrombextracţie, realizată în premieră în cadrul IMU... detalii...
17.10.2018

Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...

12.12.2016

Conferinţa ştiinţifică a anului


Tradiţional, la sfârşit de an Departamentul Ştiinţă al Institutului de Medicină Urgentă face bilanţul activităţilor ştiinţifice ale medicilor specialişti în perioada de referinţă. De data aceasta conferinţa anuală s-a desfăţurat pe 9 decembrie şi a avut pe agendă 20 de rapoarte cu tematica inovaţiilor şi controverselor în managamentul urgenţelor medico-chirurgicale. Conferinţa a fost deschisă de directorul Institutului, profesorul Mihail Ciocanu, doctor habilitat în medicină, care a ţinut un discurs captivant despre proiectele strategice, pe care instituţia urmează să realizeze până în anul 2020.

Dintre lucările ştiinţifice prezentate s-au făcut remarcate rapoartele prof. Gheorghe Croitoru, doctor habilitat în medicină, “Principiile ATLS în tratamentul pacientului traumatizat grav”, dr.conferenţiar Iulian Glavan, “Managementul HAS aneurismale, prof. Adrian Belîi, doctor habilitat în medicină, “Noile definiţii ale sepsisului şi impactul lor asupra diagnosticului şi strategiei de tratament”, dr.conferenţiar Sergiu Şandru, doctor în medicină, “Alimentarea enterală a pacientului critic”, dr. conferenţiar Anatolie Calistru, “Metoda microchirurgicală în tratamentul defectelor posttraumatice şi postoncologice ale capului”, tânărului cercetător Alexandru Gasnaş, “Utilizarea clinică a electro-neurografiei şi potenţialelor evocate în practica neurologică”.

La eveniment au participat academicienii Gheorghe Ghidirim şi Stanislav Groppa.


Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/