Noi oportunităţi de colaborare între IMSP IMU şi UNPR
La 18 iulie curent, conducerea IMSP IMU a avut o întâlnire cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR) şi ai Asociaţiei Investitorilor din România.
detalii...

Medicii IMSP IMU instruiţi în domeniul comunicării
În perioada 13 - 15 iulie 2018, IMSP Institutul de Medicină Urgentă desfăşoară un curs de instruire în domeniul comunicării cu genericul "Relaţia medic-pacient şi factorii ce influenţează comunicarea eficientă", destinat personalului medical din cadrul instituţiei.
detalii...

Numarul intoxicaţiilor cu ciuperci este în creştere
În ultima perioadă se atestă o sporire a cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci, în rândul populaţiei Republicii Moldova, doar în perioada 09-13 iulie au făcut intoxicaţie la ciuperci 11 persoane mature şi 6 copii, dintre care un copil a decedat.
detalii...

Medicii IMSP IMU i-au replantat cu succes degetul de la mână unei paciente de doar 11 ani
Două echipe de chirurgi şi anesteziologi ai Secţiei de Microchirurgie au operat în regim de urgenţă timp de şapte ore o pacientă căreia i-au replantat degetul 3 de la mână dreaptă. Fata şi-a fracturat degetul într-un accident în timpul antrenamentelor.
detalii...
27.06.2018

Aviz
Astăzi, 21 iunie 2018, ora 15:30, în cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă, se va desfăşura conferinţa Imagistica digitală şi comunicaţii în medicină (DICOM). În acest an, tema conferinţei este "Usage of VI-SEEM infrastructure for mobile DICOM". În cadrul conferinţei participanţii vor avea posibilitatea să prezinte şi să pună în discuţie 3 subiecte cheie, vizavi de tema generală a conferinţei.

Premiul mare şi 7 medalii de aur pentru IMSP IMU la Euroinvent - 2018
O echipă de medici şi cadre didactice ai IMSP Institutului de Medicină Urgentă, alături de inventatori şi cercetători din peste 34 ţări, au participat la Euroinvent 2018 - Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării, desfăşurată la Iaşi, România,
detalii...

Echipa asistenţilor medicali ai IMSP IMU, decorată cu Premiul mare
Sîmbătă 12 mai curent, echipa asistenţilor medicali a IMSP Institutul de Medicină Urgentă a participat la Conferinţa Naţională Consacrată Zilei Internaţionale a Nurselor, organizată de către Asociaţia de Nursing din Republica Moldova.
detalii...

Ziua Internaţională a Asistentului Medical
Peste 600 de asistenţi medicali au marcat astăzi Ziua Internaţională a Asistentului Medical cu genericul: "Nursele-o sursă vitală; sănătatea este un drept uman", în cadrul unui eveniment desfăşurat la IMSP Institutul De Medicină Urgentăă.
detalii...
11.05.2018

12.12.2016

Conferinţa ştiinţifică a anului


Tradiţional, la sfârşit de an Departamentul Ştiinţă al Institutului de Medicină Urgentă face bilanţul activităţilor ştiinţifice ale medicilor specialişti în perioada de referinţă. De data aceasta conferinţa anuală s-a desfăţurat pe 9 decembrie şi a avut pe agendă 20 de rapoarte cu tematica inovaţiilor şi controverselor în managamentul urgenţelor medico-chirurgicale. Conferinţa a fost deschisă de directorul Institutului, profesorul Mihail Ciocanu, doctor habilitat în medicină, care a ţinut un discurs captivant despre proiectele strategice, pe care instituţia urmează să realizeze până în anul 2020.

Dintre lucările ştiinţifice prezentate s-au făcut remarcate rapoartele prof. Gheorghe Croitoru, doctor habilitat în medicină, “Principiile ATLS în tratamentul pacientului traumatizat grav”, dr.conferenţiar Iulian Glavan, “Managementul HAS aneurismale, prof. Adrian Belîi, doctor habilitat în medicină, “Noile definiţii ale sepsisului şi impactul lor asupra diagnosticului şi strategiei de tratament”, dr.conferenţiar Sergiu Şandru, doctor în medicină, “Alimentarea enterală a pacientului critic”, dr. conferenţiar Anatolie Calistru, “Metoda microchirurgicală în tratamentul defectelor posttraumatice şi postoncologice ale capului”, tânărului cercetător Alexandru Gasnaş, “Utilizarea clinică a electro-neurografiei şi potenţialelor evocate în practica neurologică”.

La eveniment au participat academicienii Gheorghe Ghidirim şi Stanislav Groppa.


Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/