Noi oportunităţi de colaborare între IMSP IMU şi UNPR
La 18 iulie curent, conducerea IMSP IMU a avut o întâlnire cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR) şi ai Asociaţiei Investitorilor din România.
detalii...

Medicii IMSP IMU instruiţi în domeniul comunicării
În perioada 13 - 15 iulie 2018, IMSP Institutul de Medicină Urgentă desfăşoară un curs de instruire în domeniul comunicării cu genericul "Relaţia medic-pacient şi factorii ce influenţează comunicarea eficientă", destinat personalului medical din cadrul instituţiei.
detalii...

Numarul intoxicaţiilor cu ciuperci este în creştere
În ultima perioadă se atestă o sporire a cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci, în rândul populaţiei Republicii Moldova, doar în perioada 09-13 iulie au făcut intoxicaţie la ciuperci 11 persoane mature şi 6 copii, dintre care un copil a decedat.
detalii...

Medicii IMSP IMU i-au replantat cu succes degetul de la mână unei paciente de doar 11 ani
Două echipe de chirurgi şi anesteziologi ai Secţiei de Microchirurgie au operat în regim de urgenţă timp de şapte ore o pacientă căreia i-au replantat degetul 3 de la mână dreaptă. Fata şi-a fracturat degetul într-un accident în timpul antrenamentelor.
detalii...
27.06.2018

Aviz
Astăzi, 21 iunie 2018, ora 15:30, în cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă, se va desfăşura conferinţa Imagistica digitală şi comunicaţii în medicină (DICOM). În acest an, tema conferinţei este "Usage of VI-SEEM infrastructure for mobile DICOM". În cadrul conferinţei participanţii vor avea posibilitatea să prezinte şi să pună în discuţie 3 subiecte cheie, vizavi de tema generală a conferinţei.

Premiul mare şi 7 medalii de aur pentru IMSP IMU la Euroinvent - 2018
O echipă de medici şi cadre didactice ai IMSP Institutului de Medicină Urgentă, alături de inventatori şi cercetători din peste 34 ţări, au participat la Euroinvent 2018 - Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării, desfăşurată la Iaşi, România,
detalii...

Echipa asistenţilor medicali ai IMSP IMU, decorată cu Premiul mare
Sîmbătă 12 mai curent, echipa asistenţilor medicali a IMSP Institutul de Medicină Urgentă a participat la Conferinţa Naţională Consacrată Zilei Internaţionale a Nurselor, organizată de către Asociaţia de Nursing din Republica Moldova.
detalii...

Ziua Internaţională a Asistentului Medical
Peste 600 de asistenţi medicali au marcat astăzi Ziua Internaţională a Asistentului Medical cu genericul: "Nursele-o sursă vitală; sănătatea este un drept uman", în cadrul unui eveniment desfăşurat la IMSP Institutul De Medicină Urgentăă.
detalii...
11.05.2018

20.12.2016

Competenţă şi condescendenţă


Un medic chirurg, mai ales cel care activează în medicina de urgenţă, trebuie să posede calităţi profesionale şi umane la superlativ. Altfel e de neînchipuit. Torentul mare de pacienţi, divesrsitatea cazurilor şi caracterul imprevizibil al morbidităţii suscită responsabilităţi, pe care şi le poate asuma doar dacă etalează un grad de pregătire ireproşabiă. Unde mai pui, că în perioada gărzii medicale el este nevoit să aplice cunoştinţele sale (teoretice şi practico-ştiinţifice) cât mai rapid şi efectiv. Dar nici aceasta nu e totul. Nota exactă a profesionalismului său o dă, totuşi, pacientul. Atunci când pacientul spune, că a rămas mulţămit de prestaţia medicului X sau că vrea să fie tratat de medicul Y, se poate afirma, că criteriul de preţuire a muncii sale şi-a atins ţinta râvnită.

Redacţia Site-ului urgenţa.md nu o dată a publicat mărturii de ale pacienţilor despre cum au fost abordaţi şi trataţi în clinica Institutului, despre măiestria medicilor manifestată în condiţii medicale excepţionale. Selectam acele opinii din dialogul cu ei, din condicile de reclamaţii şi propuneri, în care îşi lăsau însemnările. De data aceasta bucuria de a menţiona comportamentul grijuliu şi elevat al medicului faţă de pacienţi am desprins-o dintr-un mesaj parvenit în cutiuţa poştală electronică a instituţiei, lucru ce se întâmplă pentru prima oară. Redăm mai jos conţinutul integral al răvaşului (scris în l. rusă).

От всей души хотим выразить благодарность доктору офтальмологу Шевчук Родике Владимировне за удачную операцию по удалению катаракты нашей маме. Мы очень переживали за успех оперативного вмешательства, так как она достаточно пожилая женщина. Но благодаря профессионализму доктора Шевчук Родики все прошло отлично. Мы счастливы, что попали именно к ней, к врачу от Бога.

Поздравляем госпожу Родику и весь медицинский персонал с наступающим Новым Годом.

Семья Постолаке

O scrisoare, ce nu are nevoie de comentarii, dar, dacă s-ar cuveni să adăugăm o frază, aceasta ar fi: documentul respectiv exprimă esenţa chemării şi dăruirii medicului, indiferent de profesia medicală îmbrăţişată şi locul de muncă, prin competenţă şi condescendenţă (respect faţă de oameni).

Rodica Sevciuc

Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/