Stimate domnule Mihail Ciocanu,
Cu prilejul zilei Dumneavoastră de naştere, Vă adresăm cele mai calde urări de sănătate, fericire şi viaţă îndelungată, alături de cei dragi şi apropiaţi. detalii...
22.10.2018

Comunicat de presă
Intervenţie de tratament a accidentului vascular cerebral, prin neurotrombextracţie, realizată în premieră în cadrul IMU... detalii...
17.10.2018

Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...

20.12.2016

Competenţă şi condescendenţă


Un medic chirurg, mai ales cel care activează în medicina de urgenţă, trebuie să posede calităţi profesionale şi umane la superlativ. Altfel e de neînchipuit. Torentul mare de pacienţi, divesrsitatea cazurilor şi caracterul imprevizibil al morbidităţii suscită responsabilităţi, pe care şi le poate asuma doar dacă etalează un grad de pregătire ireproşabiă. Unde mai pui, că în perioada gărzii medicale el este nevoit să aplice cunoştinţele sale (teoretice şi practico-ştiinţifice) cât mai rapid şi efectiv. Dar nici aceasta nu e totul. Nota exactă a profesionalismului său o dă, totuşi, pacientul. Atunci când pacientul spune, că a rămas mulţămit de prestaţia medicului X sau că vrea să fie tratat de medicul Y, se poate afirma, că criteriul de preţuire a muncii sale şi-a atins ţinta râvnită.

Redacţia Site-ului urgenţa.md nu o dată a publicat mărturii de ale pacienţilor despre cum au fost abordaţi şi trataţi în clinica Institutului, despre măiestria medicilor manifestată în condiţii medicale excepţionale. Selectam acele opinii din dialogul cu ei, din condicile de reclamaţii şi propuneri, în care îşi lăsau însemnările. De data aceasta bucuria de a menţiona comportamentul grijuliu şi elevat al medicului faţă de pacienţi am desprins-o dintr-un mesaj parvenit în cutiuţa poştală electronică a instituţiei, lucru ce se întâmplă pentru prima oară. Redăm mai jos conţinutul integral al răvaşului (scris în l. rusă).

От всей души хотим выразить благодарность доктору офтальмологу Шевчук Родике Владимировне за удачную операцию по удалению катаракты нашей маме. Мы очень переживали за успех оперативного вмешательства, так как она достаточно пожилая женщина. Но благодаря профессионализму доктора Шевчук Родики все прошло отлично. Мы счастливы, что попали именно к ней, к врачу от Бога.

Поздравляем госпожу Родику и весь медицинский персонал с наступающим Новым Годом.

Семья Постолаке

O scrisoare, ce nu are nevoie de comentarii, dar, dacă s-ar cuveni să adăugăm o frază, aceasta ar fi: documentul respectiv exprimă esenţa chemării şi dăruirii medicului, indiferent de profesia medicală îmbrăţişată şi locul de muncă, prin competenţă şi condescendenţă (respect faţă de oameni).

Rodica Sevciuc

Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/