Multstimate colege!
Astăzi, de Ziua Internaţională a Femeii, avem o ocazie în plus pentru a Vă exprima respectul şi aprecierea deosebită faţă de voi: mame, bunici, surori, soţii sau prietene. detalii...
07.03.2019

Comunicat
Promovarea imaginii medicilor în societate prin intermediul unei campanii sociale lansate de IMU detalii...
10.01.2019

Comunicat
Încă o premieră absolută în tratamentul endovascular al afecţiunilor vasculare cerebrale în Republica Moldova detalii...
18.12.2018

Conferinţa anuală IMSP IMU "Actualităţi şi Constroverse în Managementul Urgenţelor Medico-Chirurgicale"
Astăzi, 7 decembrie 2018, în cadrul Instutului de Medicină Urgentă s-a desfăşurat Conferinţa anuală IMSP IMU "Actualităţi şi Constroverse în Managementul Urgenţelor Medico-Chirurgicale". detalii...
07.12.2018

IMSP IMU va beneficia de construirea şi reorganizarea Unităţii de Primiri Urgente
IMSP Institutului de Medicină Urgentă va beneficia de construirea şi reorganizarea Unităţii de Primiri Urgente (UPU) conform standardelor europene, datorită implicării instituţiei în proiectul transfrontalier "The CBC Romania-Moldova a safer area by improving the Mobile Emergency Service of Resuscitation and Extraction (SMURD) operating infrastructure, by increasing the level of training and maintain the capacity of prefossional personnel to intervene in emergency situations - SMURD 2". detalii...
28.11.2018

Comunicat comun de presă
Ambasada Republicii Federale Germania şi Ambasada Republicii Franceze anunţă următoarele: detalii...
28.11.2018

07.09.2016

Proiectul JIKA la etapa de recapitulare


Pe 7 septembrie 2016 viceminstrul de Externe al Japoniei, Motome Takisawa, şi excelenţa sa, ambasadorul Japoniei la Chişinău, Masanobu Yoshii, însoţiţi de ministrul Sănătăţii Ruxanda Glavan au efectuat o vizită de documentare la Institutul de Medicină Urgentă pentru a evalua gradul de impelemntare şi funcţionare a echipamentelor şi utilajului medical, oferit instituţiei prin filiera Proiectului japonez JIKA. Proiectul respectiv a fost lansat în anul 2013 şi are scopul de a crea un cadru adecvat asigurării mentenanţei tehnologiilor medicale perfromante în 5 instituții-țintă de nivel terțiar, Centrul Naţional de Sănăttate Publică şi 10 centre de sănătate publică teritoriale.

Oaspeţii au participat la un brefing, organizat în Sala de fetivităţi a IMU, aducând la cunoştinţa jurnaliştilor priorităţile şi obiectivele urmărite de proiect, precum şi sarcinile formulate pentru a doua parte a colaborării medicale dintre Republiuca Moldova şi Japonia.

Astfel, ca beneficiar al proictului JIKA Insatitutul de Medicină Urgentă şa reuşit să-şi suplimenteze potenţialul tehhnic cu un impresionant lot de echipamente si utilaje medicale performante, dintre care vom menţiona un tomograf computerizat Toshiba Prime Aquilon (80 de slice-uri), Rezonantă Magnetică Nucleară (RMN) - Hitachi Oval Echelon 1,5 T, un angiograf Trinias (Schimadzu), un aparat X-ray General cu fluoroscopie Flexavision F3 (Schimadzu), un ecograf Hitachi Aloka Hi Vision Avius, 5 aparate radiologice mobile X-ray Mobile Art Evolution (Schimadzu), 2 aparate radiologice C-Arm Opescope Acteno ( Schimadzu), in valoare totală de aproximativ 140 mln. de lei.

Din momentul dării în folosinţă a acestor utilaje medicale și până în prezent au fost efectuate 450 de investigatii RMN, 6200 de ecografii, 14230 de radiografii digitale la aparatul X-ray Flexavision F3 (Schimadzu) și 16800 de radiografii în sălile din blocul operator, unde funcţioneazî aparate radiologice mobile și C-Arm. Saptamana curenta urmeaza sa fie puse în funcţiune încă doua echipamente medicale japoneze modern: Tomografie Computerizată și Angiografie Intervențională, certificatele de securitate ale cărora fiind în stadiul final de perfectare la Agenția Națională de Reglementare a Activităților Radiologice.

Tehnica japoneză oferă posibilitatea de a presta servicii medicale de înaltă precizie şi calitate la diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor, eficientizînd substanţial 1) durata timpului de localizare a patologiei, 2) metodele non-invazive de tratament medico-chirurgical şi 3) gradul de protecţie radiologică a pacienţilor şi populaţiei beneficiare.

După conferinţa de presă oaspeţii au mers prin secţii, unde au „inspectat” nivelul de funcţionare a echipamentelor medicale instalate, discutând cu administraţia instituţiei, medicii şi ingineri specialişti privitor la randamentul noilor tehnologii medicale urilizate în procesul diagnostico-curativ.


Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/