Noi oportunităţi de colaborare între IMSP IMU şi UNPR
La 18 iulie curent, conducerea IMSP IMU a avut o întâlnire cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR) şi ai Asociaţiei Investitorilor din România.
detalii...

Medicii IMSP IMU instruiţi în domeniul comunicării
În perioada 13 - 15 iulie 2018, IMSP Institutul de Medicină Urgentă desfăşoară un curs de instruire în domeniul comunicării cu genericul "Relaţia medic-pacient şi factorii ce influenţează comunicarea eficientă", destinat personalului medical din cadrul instituţiei.
detalii...

Numarul intoxicaţiilor cu ciuperci este în creştere
În ultima perioadă se atestă o sporire a cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci, în rândul populaţiei Republicii Moldova, doar în perioada 09-13 iulie au făcut intoxicaţie la ciuperci 11 persoane mature şi 6 copii, dintre care un copil a decedat.
detalii...

Medicii IMSP IMU i-au replantat cu succes degetul de la mână unei paciente de doar 11 ani
Două echipe de chirurgi şi anesteziologi ai Secţiei de Microchirurgie au operat în regim de urgenţă timp de şapte ore o pacientă căreia i-au replantat degetul 3 de la mână dreaptă. Fata şi-a fracturat degetul într-un accident în timpul antrenamentelor.
detalii...
27.06.2018

Aviz
Astăzi, 21 iunie 2018, ora 15:30, în cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă, se va desfăşura conferinţa Imagistica digitală şi comunicaţii în medicină (DICOM). În acest an, tema conferinţei este "Usage of VI-SEEM infrastructure for mobile DICOM". În cadrul conferinţei participanţii vor avea posibilitatea să prezinte şi să pună în discuţie 3 subiecte cheie, vizavi de tema generală a conferinţei.

Premiul mare şi 7 medalii de aur pentru IMSP IMU la Euroinvent - 2018
O echipă de medici şi cadre didactice ai IMSP Institutului de Medicină Urgentă, alături de inventatori şi cercetători din peste 34 ţări, au participat la Euroinvent 2018 - Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării, desfăşurată la Iaşi, România,
detalii...

Echipa asistenţilor medicali ai IMSP IMU, decorată cu Premiul mare
Sîmbătă 12 mai curent, echipa asistenţilor medicali a IMSP Institutul de Medicină Urgentă a participat la Conferinţa Naţională Consacrată Zilei Internaţionale a Nurselor, organizată de către Asociaţia de Nursing din Republica Moldova.
detalii...

Ziua Internaţională a Asistentului Medical
Peste 600 de asistenţi medicali au marcat astăzi Ziua Internaţională a Asistentului Medical cu genericul: "Nursele-o sursă vitală; sănătatea este un drept uman", în cadrul unui eveniment desfăşurat la IMSP Institutul De Medicină Urgentăă.
detalii...
11.05.2018

07.09.2016

Proiectul JIKA la etapa de recapitulare


Pe 7 septembrie 2016 viceminstrul de Externe al Japoniei, Motome Takisawa, şi excelenţa sa, ambasadorul Japoniei la Chişinău, Masanobu Yoshii, însoţiţi de ministrul Sănătăţii Ruxanda Glavan au efectuat o vizită de documentare la Institutul de Medicină Urgentă pentru a evalua gradul de impelemntare şi funcţionare a echipamentelor şi utilajului medical, oferit instituţiei prin filiera Proiectului japonez JIKA. Proiectul respectiv a fost lansat în anul 2013 şi are scopul de a crea un cadru adecvat asigurării mentenanţei tehnologiilor medicale perfromante în 5 instituții-țintă de nivel terțiar, Centrul Naţional de Sănăttate Publică şi 10 centre de sănătate publică teritoriale.

Oaspeţii au participat la un brefing, organizat în Sala de fetivităţi a IMU, aducând la cunoştinţa jurnaliştilor priorităţile şi obiectivele urmărite de proiect, precum şi sarcinile formulate pentru a doua parte a colaborării medicale dintre Republiuca Moldova şi Japonia.

Astfel, ca beneficiar al proictului JIKA Insatitutul de Medicină Urgentă şa reuşit să-şi suplimenteze potenţialul tehhnic cu un impresionant lot de echipamente si utilaje medicale performante, dintre care vom menţiona un tomograf computerizat Toshiba Prime Aquilon (80 de slice-uri), Rezonantă Magnetică Nucleară (RMN) - Hitachi Oval Echelon 1,5 T, un angiograf Trinias (Schimadzu), un aparat X-ray General cu fluoroscopie Flexavision F3 (Schimadzu), un ecograf Hitachi Aloka Hi Vision Avius, 5 aparate radiologice mobile X-ray Mobile Art Evolution (Schimadzu), 2 aparate radiologice C-Arm Opescope Acteno ( Schimadzu), in valoare totală de aproximativ 140 mln. de lei.

Din momentul dării în folosinţă a acestor utilaje medicale și până în prezent au fost efectuate 450 de investigatii RMN, 6200 de ecografii, 14230 de radiografii digitale la aparatul X-ray Flexavision F3 (Schimadzu) și 16800 de radiografii în sălile din blocul operator, unde funcţioneazî aparate radiologice mobile și C-Arm. Saptamana curenta urmeaza sa fie puse în funcţiune încă doua echipamente medicale japoneze modern: Tomografie Computerizată și Angiografie Intervențională, certificatele de securitate ale cărora fiind în stadiul final de perfectare la Agenția Națională de Reglementare a Activităților Radiologice.

Tehnica japoneză oferă posibilitatea de a presta servicii medicale de înaltă precizie şi calitate la diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor, eficientizînd substanţial 1) durata timpului de localizare a patologiei, 2) metodele non-invazive de tratament medico-chirurgical şi 3) gradul de protecţie radiologică a pacienţilor şi populaţiei beneficiare.

După conferinţa de presă oaspeţii au mers prin secţii, unde au „inspectat” nivelul de funcţionare a echipamentelor medicale instalate, discutând cu administraţia instituţiei, medicii şi ingineri specialişti privitor la randamentul noilor tehnologii medicale urilizate în procesul diagnostico-curativ.


Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/