Stimate domnule Mihail Ciocanu,
Cu prilejul zilei Dumneavoastră de naştere, Vă adresăm cele mai calde urări de sănătate, fericire şi viaţă îndelungată, alături de cei dragi şi apropiaţi. detalii...
22.10.2018

Comunicat de presă
Intervenţie de tratament a accidentului vascular cerebral, prin neurotrombextracţie, realizată în premieră în cadrul IMU... detalii...
17.10.2018

Funcţii vacante
In rezultatul desfasurarii concursului din data de 10.09.2018, pentru functia de sef, Sectia Chirurgie nr.2, invingator a fost desemnat domnul Sergiu Zaharia.
detalii...
11.09.2018

Funcţii vacante
Lista candidaţilor admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei vacante:
Şef secţie, Chirurgie nr. 2 : 1. Sergiu Zaharia Candidaţii admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei vacante sunt invitaţi pentru susţinerea interviului, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, str.Toma Ciorbă 1, blocul administrativ, et.3, Sala de şedinţe, la 10 septembrie 2018, ora 14.00. detalii...
07.09.2018

Notă informativă
Pacientul D.E. a fost transferat din Spitalul Raional Ştefan-Vodă, la data de 23 august 2018, ora 01:34 min., cu diagnosticul "Sindrom de compresiune a antebraţului stâng"
detalii...
06.09.2018

O nouă reuşită medicală la Institutul de Medicină Urgentă
Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă au intervenit cu succes în cazul unui pacient în stare gravă, diagnosticat cu hernie diafragmală pe stânga, cu deplasarea splinei, torsiunea şi strangularea stomacului.
detalii...
05.09.2018

Comunicat de Precizare
În urma difuzării în sursele mass-media a unei Ştiri privind o femeie în vârstă de 35 de ani, locuitoare a Federaţiei Ruse care a venint în vacanţă în Republica Moldova Şi a suferit un ruptura de anevrism de arteră carotidă interna dreaptă, iar directorul IMSP IMU nu permite efectuarea unei intervenţii chirurgicale necesare, IMSP IMU vine cu următoarele precizări:
detalii...
15.08.2018

Funcţii vacante
IMSP Institutul de Medicină Urgentă, cu sediul în municipiul Chişinău, str. Toma Ciorbă, 1, anunţă iniţierea procedurii de ocupare prin concurs a funcţiei vacante de Şef, Secţia Chirurgie Nr.2.
detalii...

07.09.2016

Proiectul JIKA la etapa de recapitulare


Pe 7 septembrie 2016 viceminstrul de Externe al Japoniei, Motome Takisawa, şi excelenţa sa, ambasadorul Japoniei la Chişinău, Masanobu Yoshii, însoţiţi de ministrul Sănătăţii Ruxanda Glavan au efectuat o vizită de documentare la Institutul de Medicină Urgentă pentru a evalua gradul de impelemntare şi funcţionare a echipamentelor şi utilajului medical, oferit instituţiei prin filiera Proiectului japonez JIKA. Proiectul respectiv a fost lansat în anul 2013 şi are scopul de a crea un cadru adecvat asigurării mentenanţei tehnologiilor medicale perfromante în 5 instituții-țintă de nivel terțiar, Centrul Naţional de Sănăttate Publică şi 10 centre de sănătate publică teritoriale.

Oaspeţii au participat la un brefing, organizat în Sala de fetivităţi a IMU, aducând la cunoştinţa jurnaliştilor priorităţile şi obiectivele urmărite de proiect, precum şi sarcinile formulate pentru a doua parte a colaborării medicale dintre Republiuca Moldova şi Japonia.

Astfel, ca beneficiar al proictului JIKA Insatitutul de Medicină Urgentă şa reuşit să-şi suplimenteze potenţialul tehhnic cu un impresionant lot de echipamente si utilaje medicale performante, dintre care vom menţiona un tomograf computerizat Toshiba Prime Aquilon (80 de slice-uri), Rezonantă Magnetică Nucleară (RMN) - Hitachi Oval Echelon 1,5 T, un angiograf Trinias (Schimadzu), un aparat X-ray General cu fluoroscopie Flexavision F3 (Schimadzu), un ecograf Hitachi Aloka Hi Vision Avius, 5 aparate radiologice mobile X-ray Mobile Art Evolution (Schimadzu), 2 aparate radiologice C-Arm Opescope Acteno ( Schimadzu), in valoare totală de aproximativ 140 mln. de lei.

Din momentul dării în folosinţă a acestor utilaje medicale și până în prezent au fost efectuate 450 de investigatii RMN, 6200 de ecografii, 14230 de radiografii digitale la aparatul X-ray Flexavision F3 (Schimadzu) și 16800 de radiografii în sălile din blocul operator, unde funcţioneazî aparate radiologice mobile și C-Arm. Saptamana curenta urmeaza sa fie puse în funcţiune încă doua echipamente medicale japoneze modern: Tomografie Computerizată și Angiografie Intervențională, certificatele de securitate ale cărora fiind în stadiul final de perfectare la Agenția Națională de Reglementare a Activităților Radiologice.

Tehnica japoneză oferă posibilitatea de a presta servicii medicale de înaltă precizie şi calitate la diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor, eficientizînd substanţial 1) durata timpului de localizare a patologiei, 2) metodele non-invazive de tratament medico-chirurgical şi 3) gradul de protecţie radiologică a pacienţilor şi populaţiei beneficiare.

După conferinţa de presă oaspeţii au mers prin secţii, unde au „inspectat” nivelul de funcţionare a echipamentelor medicale instalate, discutând cu administraţia instituţiei, medicii şi ingineri specialişti privitor la randamentul noilor tehnologii medicale urilizate în procesul diagnostico-curativ.


Serviciul de presa IMU


http://golubev.urgenta.md/ http://galex.md/